Bloggen

Fredagstrams

Av
den
18 januari 2008

Titta det snöar, titta det snöar!!!!

Sedan tidig morgon har snön fallit, men temperaturen ligger på nollan, så det kan väl förbytas mot regn när som helst (så låter pessimisten i mig…)

Igår kväll njöt jag åter i fulla drag av BBCFood!
Gud, vad jag saknat den kanalen!
Parabolen blev installerad igår, mest för att vi saknade Eurosport, men det kommer ju många gamla goding-kanaler på köpet.
BBCPrime, Animal Planet, Discovery…ja listan kan göras lång
Men,
det är trots allt alla underbara kockar jag saknat mest av allt!


“Den elake kocken” har en ny programserie, helt suverän är han den gode Gordon!
Och jag lär mig något nytt i varje program, man blir aldrig fullärd inom gastronomi!

Har ni förresten läst att det är hälsosammare med pussar än med handslag?
Vi svenskar borde alltså lära oss den kontinentala hälsningen med kindpussar istället…
något som för mig är ganska främmande, om det nu inte gäller familjen och goda vänner förstås!
Med handslagen sprids biljoner bacilusker medan huden på kinden är mycket renare.
Dessutom pussas dom flesta väl mest rakt ut i luften, man bara nuddar varandras kinder om jag förstått det hela rätt?

På tal om baciller så läste jag att man nu upprättat ett dataregister över läkare, vårdcentraler och lasarett där man kan läsa omdömen och ge egna betyg!
Här kan du klicka om du vill läsa om ditt landsting och dina läkare!
Läkarna är själva inte överförtjusta i att bli betygsatta av patienterna, men nog tror jag att det kan ge en och annan doktor en tankeställare! Vad tycker du?
Jag ska i alla fall recensera nästa läkare jag besöker…

Kvällen kommer att ägnas åt Lets dance, har läst in mig på allt nytt skvaller inför dagens program, Tilde kommer inte överens med sin partner (o det förstår jag, den unge 19-årige dansaren fick jag ett ganska trist intryck av), Danny har stukat foten o får egentligen inte dansa, Uffe har klippt sig m.m.m.m

I morgon ska jag ha min Efit-dag (ett-foto-i-timmen) det passar bra när vi ska åka iväg för att gratta barnbarnet Benjamin som fyller elva år idag!

Det ska förresten bli kul att se hur länge det dröjer innan jyckarna lärt känna igen motorljudet på vår nya bil….
Vanligtvis lystrar hundarna till billjudet långt före bilen kommer, och då skäller dom till och springer fram till ytterdörren. Men nu är det helt tyst när vi parkerar! När vi sen stiger innanför dörren ser dom alldeles skyldiga och ertappade ut, haha!

Hoppas ni alla får en mysig helg!

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  leila

  18 januari 2008

  åhhhh, vad avis jag blir. jag vill ha snö. jag blir genast på bättre humör när det snöar men idag spöregnar det. ha en trevlig helg. kramis leila

 2. Svara

  Åsa

  18 januari 2008

  Här hos mig snöar det också nu, hoppas att det får ligga kvar.
  Även jag ska titta på lets dance i kväll, men först ska jag med döttrarna på puben….
  Måste se till att vara hemma före åtta…
  Snacka om festprisse va../ Ha dé!/ Kram

 3. Svara

  Mia

  18 januari 2008

  Nu börjar det flyga snö i luften här också, bättre det än regn och blåst. Jaså, du har fått din favoritkanal nu, jag gillar också Gordon Ramsey, han är ju häftig! Men inte skulle jag vilja komma i onåd hos honom… :cursing:
  Jag gick in och skulle se “betyg” på min husläkare och ser att han inte finns kvar här i stan! Vilken besvikelse det blev! Det är typiskt, så fort man får förtroende för nån så vips! försvinner dom… :wtf:
  Ha en fin fredag, Paula!

 4. Svara

  mariannE

  18 januari 2008

  God afton!
  Visst minns jag madrasshistorien med ‘pyyyyset’ 😀 … Kommer gärna och hälsar på för att provligga ersättaren men frågan är ju till vilken adress jag ska komma *fniss* … Verkar ju som ni har nåt nytt på G igen.
  Och inte vilket ställe som helst utan utifrån sett ‘mitt’ drömställe … Blir faktiskt lite avis nu … letar ju lite smått efter ny boning själv men nåt sånt som du visar upp på bloggen existerar inte (ledigt) här nere vad jag vet.
  I vilket fall så är du välkommen när du vill att slafa hos mej med eller utan extrasäng så ordnar det sej alltid. 😉 Här varnas det för den nya stormen som är på väg .. Vårt område skall tydligen drabbas hårdast ( den här gången också)…Får väl hålla uppmaningen att stanna inomhus- men det hade jag gjort ändå … bara nu inte kablar och ledningar blir förstörda för fredagen är ju inbokad, inte med Let`s dance utan “På spåret”. Snö har vi inte haft sen ifjol, och milt är det med 5-7 plus … grått grått grått så man kan bli tokig värre.
  Antingen får det ju vara Vinter med snö och 15 minus … is på sjön så det går att pimpelfiska ELLER så får det ta och bli vår nu på direkten, tycker jag!
  Har go lust att emigrera men vart?
  Nåja, ha det så gott i helgen med födelsedagspåhälsning och EFIT och med nya bilen såklart … sicken pärla du!
  /m

 5. Svara

  Sigge

  18 januari 2008

  Ingen snö här inte.
  Bara en massa äckligt regn som jag släpas ut i.
  Imorgon har jag visst skogsförbud också eftersom det antsagligen kommer att storma här. Fast isen kanske blåser bort på mina sjöar så jg kan ägna mej åt mer bad.

 6. Svara

  Gunnel

  18 januari 2008

  Hundar är fenomenala på ljud. Vi har en liten tjej på min avdelning på jobbet som jag brukar jämföra med en hund.

  Hon brukar säga ungefär så här “Nu kommer asse med maten” (hon är 2 år). Hon har alltid rätt. Första gången jag hörde henne säga det sa jag…”nej jag ser ingen bil”…men några sekunder efteråt kom den farandes. Hon är klockren. Hon var med och lånade böcker på biblioteket och Hasse kom från ett annat håll…hon sa likadant då också. Full i skratt blir man

 7. Svara

  Kicki i skogen

  18 januari 2008

  Ja de var skönt att de snöade lite idag, de blir ljusare då, men de regnade bort mot kvällen blä..Nu har jag ändrat hoppa de är rättstavat haha.Nej dom har inget jobb på bibblan här på byn.Hälsa till Falun.
  Trevlig helg till er
  Kram kicki

 8. Svara

  catharina

  18 januari 2008

  Vill oxå ha snö! Skicka hit tack! 😉

 9. Svara

  ~Eva~

  19 januari 2008

  Va, tänker ni flytta igen…!? :laugh:
  Kråkslottet ser mysigt ut, tycker jag! Blir spännande att få höra hur det går med planerna…

  Grattis till nya pärlan, den ser ju jättefin ut!

  Och här regnar det bara, nästan så jag glömt att det är vinter nu…

  Kramen från Eva

 10. Svara

  Ulla

  19 januari 2008

  Här blåser det. Men än så länge ingen storm. Som de utlovat. Men vi får se. Den elake kocken är nog bra på att laga perfekt mat, men jag gillar inte hans sätt att lära ut. Men jag vet…det blir bra tv. Vi såg Let´s dance igår och jag tycker rätt danspar åkte ut. Har aldrig varit något stort fan av Uffe Larsson. Ha en skön lördag!

 11. Svara

  britten

  20 januari 2008

  hej

  nu har jag läst in mig igen på din blogg..först måste jag säga at du är en lyckans ost som ficl lite snö, här ahr det bara regnat sista veckan.
  kanalen du pratar om har jag helt missat? och sen var det ju ett helt underbart hus där ni skulle titta på lägenheten..hur går det ? hur var lägenheten ?..efit dagen lät spännande det tror jag att jag ocå ska anamma uppe i holmträsk.

  Ha det gott nu / kram

 12. Svara

  Lallis

  20 januari 2008

  Men jösses!
  Här har dte inte snöat på bra länge nu tycker jag.
  Kram Lallis

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 153
 • 505
 • 1 628 907
 • 5 076
 • 65 457
Sök här