Bloggen

Fyyy katten!

Av
den
26 september 2012

Någon av katterna har pinkat i Blinkas fina hundkorg, urk!
En stor blöt pöl såg jag där i morse…så nu får jag imorgon lära mig hur tvättstugan funkar, suck!
Vi har en ny fräsch tvättstuga med torkrum och endast två tvätturer per dag, förmiddag eller eftermiddag.
Eftersom det inte är så många lägenheter så räcker tiderna till alla.
Nu hoppas jag att det var en tillfällig sinnesförvirring pga flytten, annars blir det inte skoj att vara katt i pörtet. Jag ser självklart till att rensa kattlådan så snart någon varit där så det alltid är rent och snyggt, så nu får djuren också anpassa sig!

Visst skulle du också vilja bo i en by där närbutiken har ett anslag som detta?
Och jag lovar, personalen förgyller också kundernas dag i denna trevliga butik!

Vackra höstbilder har jag tagit på måndagens promenader men sedan blev vädret sämre

Solen kan ju inte skina varje dag, hösten är fin ändå!

Min tolkning av denna rönn som är alldeles tyngd av bär är att det blir en sträng vinter, vilken tur att vi nu slipper vedhanteringen!

Bibliotekskortet är återaktiverat och första lånen är gjorda. Tjejerna på biblan är tacksamma över att få frisera till lånestatistiken med min hjälp, det blir ju allt en och annan bok jag läser, nu har jag satt tänderna i Mikael Niemis nya katastrofroman som verkar skapligt lovande!

TAGS
20 kommentarer
 1. Svara

  Synnøve

  26 september 2012

  Böcker är så bra att ha till hands.
  läser en serie nu.. spännande…
  Vacker bild på rönnen.
  Kramen från nabokäringa :mrgreen:

 2. Svara

  Sigge Svamphund

  26 september 2012

  Protestkissande med största säkerhet.
  Katter gillar inte förändringar och flytten är ju stor förändring.
  Katter talar oftats om att något är fel genom att sätta sej på fel ställe.
  Tvätta bädden och gärna md ättika, det tar bort lukten av kattkiss.
  Mattes gamla samlade kunskaper sitter i ryggmärgen sen kattuppfödaråren

 3. Svara

  BrittMarie

  26 september 2012

  Stackars Blinka! Nu får hon väl ligga i er säng istället? Katterna vänjer sig förhoppningsvis snart till sitt nya hem. Fina bilder du visar på hösten! Just nu känns det mest som de där grå bilderna i ytterkanten. Det regnar mest hela tiden, och regnkläderna hinner knappt bli torra tills man ska cykla hem på eftermiddagen.
  Lycka till i nya pörtet!
  Kram

 4. Svara

  Doris

  26 september 2012

  Aj, aj, kattpiss är ju såå svårt att få bort … Hoppas att du lyckas med det och att det var en engångsföreteelse ( hm, heter det så 😉 ? ) OM det skulle fortsätta är det bara att strö hjärthornssalt i bädden, då vill de inte gå dit 😉 .
  Kram

 5. Svara

  Marketta

  26 september 2012

  Det kan nog bli problem kanske med kissen. De har ju fått det sämre nu än vad det hade det förut. Istället för att bara gå ut genom ytterdörren och komma ut och in. Vi fick ju problem med våra fast dom egentligen enligt svärföräldrarna borde ha fått det bättre. Vi hade ju tänkt ha dom som innekatter, och de hade inga problem med det. Vi var ute med dom i koppel, eller så fick de vara ute på baksidan i koppel. Dom enda som hade problem med det, var just svärföräldrarna. Svärfar smög in i det andra sovrummet och öppnade vädringsfönstret så att de kom ut. Svärmor höll på med sin eviga ramsa “katter måste få vara ute i det fria” . Kanske på landet, men inte i ett bostadsområde. Det slutade med att dom blev slagna av grannarna mm.

  Kramizzar
  Marketta

 6. Svara

  Malin

  26 september 2012

  Men så skönt att ni flyttat klart nu och toppen att du redan är online!

  Ja nog undrar de säkert kissemissarna, de har ju levt hela livet på förra stället.

  Kram

 7. Svara

  AprilSus

  26 september 2012

  Vilken gullig skylt! 🙂 Och vackra foton, som vanligt. Tråkigt när katten gör dumheter, men eftersom ni just flyttat så är det kanske ett sätt att visa sitt missnöje?

  Både du och jag har ju funderingar kring regnoverall till till hundarna. Innan du bestämmer dig för att köpa en, så kika in på min blogg och läs om några nackdelar jag stött på, så du inte lägger pengar på något som inte håller vad det lovar.

  Kramisar! ?

 8. Svara

  AprilSus

  26 september 2012

  Mitt hjärta blev till ett ? undrar varför? Tror att det hänt mig en gång tidigare, men om det var här på din blogg eller hos någon annan ska jag låta vara osagt!

  Gör ett nytt försök och hjärta är vad det ska vara och ingenting annat. 😉
  Kramisar! ?

 9. Svara

  Menageriet

  27 september 2012

  Det var straffet för att Ni flyttade! 😆
  Nej, katter blir lätt förvirrade av flytt och stöter dom dessutom på elaka Måns ute, så blir dom snurrigare. Mina fick ju vara inne i ca en vecka när jag flyttade från huset, men den ena katten gick inte ut på 2 månader. Hoppas att dom inte börjar kissa i trappuppgongen bara? Nu var jag optimist, eller hur? :mrgreen:
  Här öser regnet ner och det är INTE kul att gå ut med vovvarna! 🙁 Tar ca en kvart att torka alla tre och ändå är dom blöta. Famos luktar dessutom som en sur disktrasa. 😉 Den hunden luktar mycket, vilket inte dom andra gör, trots mera päls.
  Om rönnen så tror jag på att den inte kan bära 2 tyngder på samma år, men det kanske blir snö i början på 2013 istället då? 💡
  Fina bilder som vanligt!
  Ha det gott!

 10. Svara

  Herr Nilssons Fru

  27 september 2012

  Nu har Paula kommit hem – de känns skönt:) ja de känns ända in i hjärtat.
  Små byar, små affärer ja de blir alltid lite annorlunda mot stora varuhus där de mesta är anonymt. Synd bara att småaffärerna slår igen, en efter en. Så trist så.

  Kramiz

 11. Svara

  Caroline

  27 september 2012

  Hejsan

  Ja, katter kan lätt protestkissa om det händer nya saker för dem, t.ex. en flytt eller ommöblering, nya katter i hushållet etc.
  Får hoppas de vänjer sig nu och att de inte gör det fler gånger.

  Caroline

 12. Svara

  Mia

  27 september 2012

  Skönt att läsa att ni trots allt verkar trivas, katterna kanske är lite flytt-trotsiga bara, hoppas det *L*
  Robert flyttade till Oslo 2003, jag hälsade på honom två år efter det, sen blev det Montreal och vi har inte setts alls! Så det är 7 år sen!!!! Man skäms, men så är det! Nu jobbar han som asssisterande producent på ett dataspelsföretag, samma som i Oslo..men det senaste spelet har inte sålt så bra, så dom blev uppsagda….
  Kram på dig!

 13. Svara

  Eva

  27 september 2012

  Härligt att allt fungerar sådär snabbt, även om det blev kattkiss på fel ställe.
  Hoppas att det var en tillfällighet bara, med kattkisset, menar jag 😉

  Kramen från Eva

 14. Svara

  Ninni

  27 september 2012

  Kattpiss luktar fruktansvärt illa. Jag hoppas som du att det var en tillfällig sinnesförvirring.
  Den butiken skulle jag gärna gå in i. Det finns ju affärer där man faktiskt undrar om de vill ha några kunder då jag som kund känner mig som en besvärlig kund om jag frågar efter något eller ber om hjälp på annat sätt..
  Härliga höstbilder. Jag får tro dig då det gäller rönnen. Buden är ju olika. Vår rönn har haft lite bär i år så vi kanske får lite lämpligare vinter hännne da’. 😉
  Vilken tur att du flyttar tillbaka och fixar lånestatistiken på biblan. 🙂 Det kan behövas. Jag gör mitt bästa vad gäller ljudböcker på ett av biblioteken här i kommunen. Dock inte på hemorten för de har så dåligt med öppettider och på tider då jag inte är ute och åker bil så det blir grannsamhället. Men de går under samma statistik i kommunen så då kanske det inte gör så mycket.
  Kramen.

 15. Svara

  Kicki

  28 september 2012

  Inte kul med kattkiss på fel ställen 🙁 . Men dessdå trevligare med en sån närbutik. Det är skillnad mot här, där ägardottern, som står i kassan, ser ut som hon “sålt smöret och tappat pengarna”. Det är nästan bokstavligt för vår affär blir bara tommare och tommare, det tas inte längre hem några varor. Hyllorna gapar tomma, det är bara mjölk och kvällstidningarna som fylls på 😥
  Nu får väl biblan dubbelt upp på utlåningen, sen du kommit tillbaka till byn 😉
  Jag går och är skitsut på One.com, min blogg är inte åtkomlig. Så jag har inte kunnat blogga sen i onsdags 😡
  Kramen

 16. Svara

  Punatukka

  28 september 2012

  Känns som det är en evighet sen jag hälsade på och ändå orkar jag inte “prata” mer än så här.Jag vill bara tacka dig för att du är såååå go och peppat mig,det gör större nytta än all “världens gull”.Har totat ner några rader i min blogg men annars är det timeout ett tag till som det känns nu iaf. Blir det strålning så,om jag fattat det rätt,så kommer det att ta en hel del tid….Tittar in så småningom och läser ifatt. Kram till er alla,två och fyrbeningar,ha det riktigt,riktigt…BRA!

 17. Svara

  Nilla

  28 september 2012

  Katterna är nog bara lite vilse i pannkakan 😉 Hoppas att ni kommer att trivas i nya pörtet (trots att köket är litet) Ser fram emot massor med vackra höstbilder från er “nya” by.
  Kram

 18. Svara

  Cina

  29 september 2012

  Grrr…..idag så fick jag bokstavligen slänga ut Sesam genom fönstret då han fick för sig att börja pinka på min matta 😡 Hoppas också det var en engångsföreteelse.
  Glöm inte meddela mig bara om du nån gång ska beställa något så att du får rabatt.

 19. Svara

  Gun

  29 september 2012

  Skönt att ni är på plats utan större fadäser! Känner på mig att du är nöjd, djuren vänjer sej säkert ska du se 😛

 20. Svara

  Bia

  29 september 2012

  Se där ja, så snabbt du var ute på nätet efter flytten! Kul! Gillas! Jag läser inte många böcker, men Fallvatten skickade jag efter, har inte hunnit mer än att börja på den, de ringde in mig till 2,5 veckors jobb så…. Men nu ska jag avverka den. Spännande eftersom den handlar om flera platser där min pappa jobbade. Vi bodde ju i Messaure, vid Luleälven från 59 – 64 också. Kram på dig!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 456
 • 520
 • 1 640 648
 • 5 100
 • 65 736
Sök här