Bloggen

Kottar i öronen

Av
den
29 september 2012

Idag får man ha kottar i öronen för det osar om maken som svär som en borstbindare!
Anledningen? Jo, krånglande sladdar, kontakter, eluttag, betongväggar som inte går att få i en skruv i, ja allehanda små förtretligheter som infinner sig vid varenda flytt!
Kan någon förklara varför kontakterna i taklamporna är olika i vartenda hus?
Kan det inte bara finnas en standard?
Och kan det inte finnas en standardspis där plattornas vreden sitter likadant på varje spis så jag slipper bränna upp halva lägenheten innan jag lär mig!

Denna första vecka i nya pörtet har vi haft varannandagsväder.

Här ser ni “originalpörtet” mitt i byn som gav mig idén till namnet på min blogg!
Vi drev en grillkiosk alldeles i närheten medan detta pörte byggdes enligt det byggsätt finnarna använde då de kom till nejden på 1600-talet. Sommartid kan man kika in i pörtet och senare har man också byggt en finsk rökbastu, fast den ligger någon mil från byn. Där vill jag absolut bada nästa sommar!

Jag har många favoritplatser att visa upp i bloggen, fotar allt vad jag hinner när vädret tillåter, så ni lär få se foton i höstfärger långt efter det att löven trillat av träden..

Säfssjön låg spegelblank igår

Här syns Solberget där alpina anläggningen ligger.

Igår tog vi sista turen till Björsjö för att läsa av el- och vattenmätare samt lämna över nyckel till nya hyresgästen.
Jag passade på att ta en sista promenad på motionsspåret i hopp om att hitta några fina soppar.
Men ack vad jag bedrog mig, trots att jag inte varit där på en hel vecka hade inga nya svampar ploppat upp.
Men vad gör det, jag verkar ha min egen lilla odling även här i byn, gjorde ett nytt fynd i slänten vid vårt hyreshus!

Maken har fått slita i sitt anletes svett och han fick en liten belöning i form av fläsksås till middag. Själv åt jag sushi, vilken tallrik hade du valt?

Ha en fortsatt trevlig helg, vi är långt ifrån sysslolösa i pörtet!

TAGS
15 kommentarer
 1. Svara

  Kicki

  29 september 2012

  Ja, inte hade jag valt sushi i allafall 😉
  Stackars Hasse, dessutom har jag en känsla av att du snart vill flytta igen, bara du hittar en marklägenhet i närheten, som även har ett större kök 😉 .
  Underbara bilder. Din lilla kamera ger bättre bilder än min dyra, det måste bero på fotografen.
  Jag ser fram enot fler vackra vyer från ditt nya viste.
  Kramen

 2. Svara

  Kajsa

  29 september 2012

  Så mycket fina bilder. Blir lite avis på den fina naturen som du har omkring dig.
  Ha det gott

 3. Svara

  Malin

  29 september 2012

  Det är lätt hänt att man vill svära lite när sånt där krånglar, jag förstår Hasse och tycker lite synd om honom faktiskt.

  Kram

 4. Svara

  Ingegerd

  29 september 2012

  Det finns en väldigt kärleksfull ton i Din beskrivning av det nygamla stället. Verkar som om Du hittat rätt. Väldigt vacker trakt! Men som sagt, det kanske dyker upp någon lägenhet med större kök? Hasse och Du måste vara väldigt trötta efter lång arbetsvecka och flytt.

 5. Svara

  Ninni

  29 september 2012

  Otroligt vackra höstbilder! Kul att se originalpörtet också. 🙂
  Ja nog är det otroligt att det ska vara olika kontakter bara till taklampor. Och sen om man har fönsterlampor så är ofta sladdarna för korta på det nya stället. ör att inte tala om betongväggar! Vilket elände! Förstår att Hasse svär. Sen kan det bli som det blev här hos oss när vi flyttade in i det nyrennoverade huset, nymodigheter som kontakt i taket även för fönsterbelysningen. Den dag vi flyttar härifrån får vi skaffa flera meter elkabel och koppla om allt till lite omodernare stuk skulle jag tro.
  Vilken tallrik? Jag tror jag skulle ta chansen att testa sushi.
  Kram på er!

 6. Svara

  Doris

  29 september 2012

  Åh så vackert ! Förstår att ni ville flytta hit igen 😉 .
  Skulle absolut ta Sushin, längtar så efter sådant men eftersom det bara är jag som gillar det här hemma brukar jag passa på när jag är hos Davíð í Rvk. Vad är det för något i flaskan ? Här har man bara sojasås, ingefära och wasabi till sushin.
  Sköt om i dig, kram

 7. Svara

  Marketta

  29 september 2012

  Hahaha, jag hade inte valt nån av dom 😆 . Fläsksås är nog ingen höjdare, men knappast rå fisk heller.

  Kramizzar
  Marketta

 8. Svara

  Eva

  29 september 2012

  UNDERBARA höstbilder, och såna kan jag se på även om det är någon annan årstid också… 😉
  Hasse kan konsten han, både med sladdar & svordomar & sånt 😆

  Sushi, vill jag absolut inte smaka på av, så det är väl potatisen och fläsket då, men just nu lutar jag mest åt det vegetariska hållet, så jag tar kaffetåren efteråt istället, tror jag 😆

  Kramen från Eva

 9. Svara

  Synnøve

  30 september 2012

  Hej mitt i natta…
  Då sitter man här och ugglar igen då. 6 timmar till. Men har en del att göra i natt så det lär gå bra. Ska tvätta, köra diskmskin, plocka undan lite och så brodera, och läsa… tvn är det ingen ide att sätta på, ljudsignalerna är borta igen… bild har vi, men eftersom jag inte lärt mig läsa på läpparna så blir det knökigt att se otextat… Förstår vad de döva sliter med med varje dag!

  Stackars Hasse… Säger samma sak som de flesta. Gubben här håller med. Verkar inte vara möjligt att införa någon standart på kontakter. Allt måste fixas efter varje flytt. Tänk så enkelt det vore om det fanns en standard!

  Inte bra att du bränner ner huset heller med hjälp av spisen. Håller med dig där med. Men här är det enkelt eftersom vi måste köpa våra egna vitvaror. Det följer inte med när man hyr. Så vi har haft samma hela tiden… Fasar för den dagen det är dags för en ny dock!

  Ang maten, hade jag nog testat sushin. Har ätit det en gång. Trodde liksom att allt var rått. men så fel man tog. Tror man har fördommar med sig där. Vi äter ju inlagd sill, rökt och gravad lax osv… det är ju det som det är på en tallrik sushi.. Ja inte sill då :))

  Nu ska jag ta mig en kopp te. Sen blir det att lyfta lite på rumpan och plocka in i diskmaskin.

  Ha det bäst där nu och hälsa stackars Hasse.
  Kram från nabokäringa :mrgreen:

 10. Svara

  Mia

  30 september 2012

  Jag hade nog valt sushi, bara för jag är nyfiken, har skam till sägandes aldrig ätit det!!
  Jaha, nog känner jag igen det där med de små förtretligheterna vid flyttar! Och håller med, inte kan det väl vara så svårt att ha standtarduttag, dessutom borde det vara förbjudet med betongväggar!!! Här är det betong överallt…både väggar och tak…
  Men härliga bilder du bjuder på, och för min del gör det inget alls att få se fler höstbilder längre fram, det är bara fint *L*
  Kram på er i Pörtet!

 11. Svara

  Mia

  30 september 2012

  Jag blev helt tagen av Nisse idag, synd att det var så kort tid bara.. *L*

 12. Svara

  Kristina

  30 september 2012

  Säger som Mia, jag har heller aldrig ätit sushi, trodde jag var närapå ensam om det 😆 Men vilka ljuvliga bilder och den spegelblanka över Säfssjön, den var helt underbar! Jo det är gräsligt med dessa betongväggar, går ju knappt sätta upp nåt på dem utan borrar och pluggar, förresten knappt det heller. Nej precis, hur kan det inte vara standarduttag?? Bara för att det ska bli jobbigt och problematiskt förståss. Ha det så gott, kram!

 13. Svara

  annette

  30 september 2012

  Efter både gymträning och skogvandring så föredrar jag Hasses mat med fläsk och löksås, sushi är mer finlir liksom;)
  Detta med kontakter och annat skit som följer med en flytt är ju helt galet, borde verkligen vara en och samma standard överallt i landet, förstår Hasses ilska, och betongväggar har jag själv och svär allt som oftast när ngt skall upp!
  När jag ser Dina fina bilder från nya pörtet så undrar jag faktiskt om jag inte varit där någon gång, tycker jag känner igen en del vyer, har ju vait runt ganska så mycket i Dina trakter så det är nog inte omöjligt!
  Hoppas inte katterna pinkat i blinkas korg någon mer gång, var nog flytten som oroade!
  Ha en bra start på veckan, hoppas solen visar sig!

  Kramen

 14. Svara

  TT

  1 oktober 2012

  Jag har lärt mej äta sushi den senaste åren och nu är jag frälst så det hade jag valt!
  Tänk vad vackert det är i Säfsen… vi måste åka och fiska snart så jag får hälsa på dej men om det blir halt inom den närmaste månaden lär vi inte kunna ta en tur med husbilen förrän till våren.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 173
 • 505
 • 1 628 927
 • 5 076
 • 65 457
Sök här