Bloggen

Går med huvudet under armen…

Av
den
19 november 2022

Min mamma brukade fråga om jag gick med huvudet under armen när jag var disträ eller glömde saker….
Är det uttrycket bekant även i Sverige?

Jag har inte riktigt fattat att vintersporterna faktiskt är igång nu.

Sen såg jag i tidningen att det var skidåkning i Bruksvallarna, så min brunsch intogs framför teven…

Jag försöker bota min förkylning med gamla beprövade medel, här rå vitlök på tomaterna, till kvällen kanske en whisky eftersom den igår inte “tog”…

Skidloppen var föga exalterande så jag passade på att fylla på veckans medikamenter…Som jag hatar de minsta pillren, bara att pilla ut dem är jobbigt och sen att lyckas få tag på dem en och en för att lägga i facket…Andra piller är så stora och avlånga att de knappt får plats i de små facken…

Ingen snöstorm här inte, men blåst har det gjort, såpass att jag undrade om grannen verkligen skulle fortsätta kratta löven i högar som bara flög omkring igen…

Vattnet krusade sig på ån…

och Daniel var lika pigg och söt som vanligt!

Lite senare fick vi Daniels käresta med på promenad

Vill vara nära!!

På eftermiddagen hörde jag att Swenn Larsson kommit tvåa i slalom, va? Vilken kanal gick den tävlingen på? Jo kanal6????
Det krävdes lite detektivarbete för att få fram att det var Viaplay som (liksom ifjol) har rättigheterna till Världscupen både i längd och alpint.
Det måste vi ju åtgärda, så nu har dotter och jag delat på ett abonnemang. Hon hade ett sedan tidigare, fast utan sporten förstås…
Vilka världsliga problem jag har…

Och nu är det åter mörkt i stugorna, fast hos smeden lyser flitens lampa!
Gokväll, ikväll en “Så mycket bättre”-kväll…

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  19 november 2022

  Det där med pillren är ett elände, det håller jag med om! Bilden på smen’s hus är så himla fin, där vill jag bo, det får väl bli i nästa liv….. Menar du att längdåkningen bara går på Viaplay eller kan man se det på 6:an????? Fast jag har ju inte den heller kom jag på, inte nu längre 🙁
  Kram på’re

  • Svara

   Paula

   19 november 2022

   Ja SVT har bara skidskytte och långloppscupen….Jag vet bara att kanal 6 ingår i Viaplay…o billigt är det inte, 379 i månaden, men dottern o jag delar. Kanske har någon granne viaplay som kan lägga till dig på sin prenumeration. Det är enkelt att dela!
   Kram från pörtet där finnkäringen väntar på snö

 2. Svara

  Minton

  19 november 2022

  Ingen snö hos dej ser jag. Huvudet under armen brukade mamma säga. Har också missat att vintersporten börjat får kolla vilken kanal det går på.
  Daniel är så söt och hans flickvän också.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   19 november 2022

   Alpin och längd går på Viaplay eller 6:an. Skidskyttet på SVT, eländes elände. Ja men visst är de söta tillsammans! Kram från pörtet

 3. Svara

  Anna-Lena

  19 november 2022

  Förstår att jag har det smidigt med tre piller på morgonen… sen är det klart för dagen.
  Tog promenaden på förmiddagen. Då dansade enskilda flingor genom luften. Sen har det fortsatt snöa, men med fortsatt lätta flingor.

  Visat försvann från tv-kanalerna. Jaja, spelar ingen större roll. Kollar sällan på idrott ändå.

  Ha en fin kväll! Kram

 4. Svara

  BP

  19 november 2022

  Alltså din brunch hade jag gärna delat även utan förkylning. Älskar kombon tomater och vitlök. Jag tar gärna lite hackad lök ovanpå också:-)
  Storm var det inte här, men det snöade ändå. Totalt onödigt, då det visserligen blev fem centimeter, men med plusgrader är stora vägen snöfri och lika svart som alltid…
  Såg sista 10 minuterna av damernas längdåkning. Har Viasat, men inte Viaplay. Viaplay ingår uppenbarligen inte i det paketet jag har. Å mitt paket innehåller mest fotboll, så jag klagar inte;-)

  Nu hoppas jag att vitlöken och wirren gör att du blir av med förkylningen. Håller tummarna.

 5. Svara

  Ditte

  19 november 2022

  Detta med huvudet under amen har jag också hört, men i Norge. Och vintersporten är i gång. Tittade idag från Bruksvallarna.
  En whisky är nog alltid rätt och även tomater med vitlök. Får du sedan till det med ingefära också blir det än bättre-
  Lite frisk luft bidrar säkert också till att du blir lite piggare.
  Ingen snö hos dig. Här kom den vid 1-tiden och den ligger kvar. Får se hur länge.
  Daniel ser ut att trivas och säkert extra bra men sin flickvän i sällskap.
  Önskar dig nu god bättring.
  Kram

 6. Svara

  Kraka

  19 november 2022

  Att ha huvudet under armen är ett känt uttryck.

 7. Svara

  Äventyret framtiden

  20 november 2022

  Till all lycka klarar jag mig utan mediciner än så länge, men Uffe har flera dagliga piller som ska doseras och det har han väldigt svårt för att göra själv, så jag är hans pillersköterska. Men det är jobbigt att få de småsmå på plats. Och så förbenat förpackat allting är. Bättre med lösa piller på burk vilket fanns på Åland men inte här. Man har inte tänkt till ordentligt tycker jag, man har tänkt bara på att friska människor ska fylla doseringsaskarna men det är inte alla som har en frisk människa i sin omgivning.
  Nu gick jag igång men så kan det bli.
  Härligt att Daniel har en käresta! <3
  Hoppas du får fina dagar framför tv-n och sporten!
  Kram från gränden!

  • Svara

   Paula

   20 november 2022

   Här i Sverige kan du beställa dina mediciner färdigdoserade! Har inte koll på vad tjänsten kostar då jag tyckt att jag har all tid i världen att plocka med dem, men kan tänka mig att många är glada över att slippa. Sen finns det också hjälpmedel för att trycka ut medicinen ur förpackningen men då måste man väl ändå begripa att det är fel på förpackningarna eller hur? Ja jag gick visst också igång…
   I väntan på snö skickar jag en kram från pörtet

 8. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  20 november 2022

  Ja man är lite pillertrillare här med. Men tänk egentligen så bra medicin finns.
  Här funderar jag på om jag skulle baka ett gäng lussekatter igen. De förra tog slut. FORT slut. Inget fint väder så, det är gråkallt och ingen snö. Den saknar jag nu. Har runt 3 minus.
  Kärleken är för alla. Även för små fyrbenta.
  Kram och njut söndagen nu.

  • Svara

   Paula

   20 november 2022

   Jag har följt kaoset i Stockholm och på Öland och östra kusten, när det faller 40 cm blötsnö då blir det kaos på vägarna. I Stockholm ställdes alla bussar in för man hann inte ploga. Här på landet blir det ju aldrig lika besvärligt, jag ser fram emot lite vitt på marken, tills vidare är det bara hårda vindar. Söndagskram från pörtet

 9. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  20 november 2022

  Nej, jag tror inte att jag har hört det uttrycket men andemeningen förstår jag och numera skulle det passa väldigt bra in på mig 😀 Jag tittade på skidskyttetävlingarna förra helgen men längdskidor väntar jag med tills det blir världscup. Jag har sexan och nu har även viaplay införlivats i abonnemanget som föreningen har avtal med. Mig gör det inget att det blev lite dyrare för jag prenumererade ändå på viaplay innan. Det blev ingen större skillnad prismässigt när jag sa upp det avtalet och jag har ju samma serier och filmer som innan.
  Jag hoppas att dina kurer snabbar på tillfrisknandet och om man tror på det så gör nog placeboeffekten resten 😀
  Snön kommer nog både till dig och mig vad det lider och då får vi njuta av gnistrande snö…kanske en vit första advent.
  Kram

 10. Svara

  LillaSyster

  20 november 2022

  Huvudet under armen och ingen arm – det är värre än bara huvudet under armen.
  Har du ingen snö fått!!! Här har vi så att det räcker och blir över…. suck tänk kom det kunde ha trillat ner hos dig istället du som längtar efter den. Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 78
 • 235
 • 1 654 723
 • 5 125
 • 66 106
Sök här