Bloggen

Gårdsloppis i Elsborg

Av
den
8 maj 2023

I lördags styrde hela familjen kosan mot Elsborg, en gammal stadsdel nära Falu gruva.
Det är mysigt att strosa runt i de gamla kvarteren och kanske blir det tradition att gå hit på gårdsloppis, det var i allafall andra gången nu.

Jag börjar med att hälsa på Kårebocken innan jag traskar vidare upp mot Elsborg där jag så småningom ska möta upp tjejerna

Planteringar finns, men än så länge ser det rätt anspråkslösa ut, inte mycket blommor och blader som hunnit växa upp!

Här behöver man inte känna sig ensam, det är ett myller av flanörer

Titta vilket fint litet pörte, skulle passa finnkäringen perfekt!

Jag passar på att fånga några vackra detaljer med kameran

Vacker uggla övervakar kvarteret

Kan man gissa att vi är i Dalarna?

Nu har jag kommit till Mormors gata och där i närheten träffar jag en annan mormor, min dotter

Noelle lyser upp när vi hittar en lekpark och hon får gunga

Vem tröttnar på att gunga?

Det här var den märkligaste häst jag sett, och definitivt den fulaste!
Blev det några fynd? Inte många, vi tycker bäst om att strosa runt bland gårdarna, men jag hittade gardiner och ett draperi, så jag var nöjd.
Vi åkte sedan hem till pörtet där vi fikade och dottern hjälpte mig att hänga upp några tavlor.
“Nu ser det ju ut som ett hem” var dotterns kommentar innan gänget åkte hemåt….och det kan jag hålla med om.
Lite pynt på väggarna behövs för att det ska se ombonat ut, men jag tycker det är smart att bo in sig först och känna efter vad man vill ha uppåt väggarna!
Imorgon är det så dags för första semin i Eurovision, jag har inte tålamod att sitta och titta så länge, men jag är övertygad om att både Finland och Sverige går vidare till final.

I Finland råder Käärijä-feber, gröna boleron syns överallt i stadsbilden, de här stela herrarna på järnvägsstationen i Helsingfors har också blivit utsmyckade….
Ja vad säger man…

TAGS
17 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  8 maj 2023

  Så många fina hus. Noelle har blivit längre tycker jag. Då gjorde du några fynd på loppisen.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   9 maj 2023

   Visst har Noelle vuxit, tyvärr ännu inte tillräckligt för att nå ner till tramporna på cykeln hon fick i julas! Gardinerna jag köpte låg kvar i förpackningen, så ja, de var jättefina.
   Hoppas ni fått lapa sol nu senaste dagarna vi har nog slagit värmerekord för året idag/Kram och nospuss

 2. Svara

  Karin

  8 maj 2023

  Elfsborg väcker suddiga barndomsminnen. Min mamma berättade om Gerda på Elfsborg. Undrar vem det kan ha varit.

  Men jösses, lyktgubbarna! Är de verkligen införstådda med detta?

  • Svara

   Paula

   9 maj 2023

   http://www.brunzell.org/Bosses/000/003/852.htm hittade en Gerda när jag googlade, däremot står det ingen mer om hennes liv. Kanske kan man fortsätta leta…?
   Jodu, lyktgubbarna på Järnvägsstationen har varit med om mycket, under Covid hade de munskydd, sedan plåster på armen efter vaccinspruta. Även när gruppen Kiss hade spelning var de utspökade till Kiss-kopior!

 3. Svara

  Ditte

  8 maj 2023

  Vilken trevlig dag du och “de dina” fick tillsammans. Jag hade också gärna strosat runt här bland de vackra, gamla husen och i dessa miljöer. Fint att du hittade gardiner och ett draperi. Just detta att bo in sig är ju nog så viktigt innan allt är på plats.
  Väldigt trevligt att gå med och de gamla husen fastnade jag extra för .
  Så fina bilder som jag blev glad av att se.
  Kram

 4. Svara

  BP

  8 maj 2023

  Vilken vacker gammal stadsdel. Tänkte bara att huvudgatan där borde vara bilfri med tanke på hur många flanörer det gick där. Hästen med rutschkanan gillade jag, troligen på grund av den var aningen rostfärgad precis som Kårebocken:-)

  Maken och jag gick ofta på den lokala loppisen som tyvärr inte finns längre. Å precis som du är det roliga att strosa runt, kolla grejer och alla människor som går där. Älskade det!

  Såååå stor Noelle har blivit:-)

  Japp, man ska bo in sig innan man sätter upp tavlor på väggen. Vet inte hur många tavlor jag har på alla mina väggar, betydligt fler än gardiner i alla fall. Då jag har noll gardiner uppe.

  Käärijä fick jag googla. Så han och Loreen är storfavoriter!!! Du vet väl att Susjos åkte till Liverpool idag?!

  • Svara

   Paula

   9 maj 2023

   Flera av de smala gränderna är bilfria men inte alla, och så här mycket folk rör sig inte där vanligtvis. De bor väldigt många i de vackra gamla husen, o de vill förstås kunna ta sig hem med bil, så är det ju nuförtiden.
   Självklart har jag koll på Susjos Mello-äventyr, hon är ju smått otrolig. Jag kan inte bli exalterad av musik eller annat på det viset, nästan så jag kan bli lite avundsjuk.

 5. Svara

  Klimakteriehäxan

  8 maj 2023

  Helt rätt: man ska vänta med att hänga upp tavlor, så småningom vet man vad som ska upp var! Det är fint i Falun, kul med lite marknad/loppis.

  • Svara

   Paula

   9 maj 2023

   Det är en gårdsloppis i vartenda kvarter eller stadsdel nu när våren anlänt! Jag har ränt runt på några, men så mycket fynd har jag inte gjort, däremot lärt känna olika stadsdelar och det är ju också bra! Östanfors som ju också är en gammal stadsdel anordnar också loppis snart, få se om det blir ett besök där

 6. Svara

  Mia

  9 maj 2023

  Gooooodmorron i Pörtet 🙂 Alltså, vilken härlig miljö vid loppisrundan, helt otroligt fint där i gränderna och jag ser att det är många som håller med mig 🙂 Inte dåligt med så många besökare! Jag håller med Noelle, en gunga att sitta i är toppen, jag fick ju själv upp min igår, så jag vet 🙂 Jag håller med dig också när det gäller pyntandet, man ska bo in sig innan man börjar dåblir det som bäst…. Kram på’re

  • Svara

   Paula

   9 maj 2023

   Pyntet ja, jag hade ju vant mig vid de kala väggarna, haha. Så det blev lite konstigt när det dök upp en massa tavlor…”ler” Människan är ett vanedjur. Vi har flera fina gamla stadsdelar här i Falun som är beskyddade. Orsakar problem för husägare som vill sätta upp solpaneler på taken, det blir nejnej för då förstör man atmosfären. Inte lätt inte…Kram från pörtet

 7. Svara

  Anna-Lena

  9 maj 2023

  Nästan som Elfsborg. Allsvenskt fotbollslag från Borås. Man läser fel och undrar varför du har det namnet i rubriken…?
  Falun tycks vara en ganska stor stad, med fler olika stadsdelar. Borås har ca 100000 inv…men alla gamla trähus … de är borta. Lite tråkigt!
  Tavlor piggar upp! Bra att man kan köpa på loppis!
  Ha en bra dag! Kram

 8. Svara

  Äventyret Framtiden

  9 maj 2023

  Så passligt att träffas på Mormorsgatan, ni båda, mor och dotter som båda är mormor.
  Mysigt ställe och visst skulle du passa bra i det där lilla röda huset…
  Här är alla tavlor inte upphängda ännu, vet inte ens om de kommer upp. Väggarna är av betong och ja…vi får se hur vi får till det. Vi bor fortfarande in oss
  Klokt att du också låter det ta tid.
  Ha en fin tisdag Paula!

  • Svara

   Paula

   9 maj 2023

   Jag hade också börjat vänja mig vid de vita väggarna, det kändes nästan malplacerat att hänga tavlor, men när de nu ändå fanns där så.
   Det finns många små söta hus som är bedårande, men, de har ju sina nackdelar också, bland annat insynen. Fönstren sitter lågt och alla förbipasserande kan glo rakt in om man inte fixar insynsskydd, o då blir det ju rena natta! Kram till dig på gränden från pörtet

 9. Svara

  Anna i Portugal

  9 maj 2023

  Att strosa omkring i en mysig miljö är underbart. Att få se vad gårdarna i trakten producerar är roligt och alltid brukar en hitta något en vill provsmaka. Fast gardiner är nog hårdsmält.. 🙂

  • Svara

   Paula

   9 maj 2023

   Fanns inget ätligt alls på dessa gårdsloppisar, de ligger mitt i stan och har inte plats för odlingar. Nej, det mesta var krimskrams, mycket barnkläder, leksaker och just krimskrams. Behållningen här är helt klart miljön

 10. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  9 maj 2023

  Mysigt med gårdsloppis i de fina gamla kvarteren och jag skulle gärna ha gått där en liten stund. Sedan skulle jag söka upp lite lugnare kvarter. Du gjorde i alla fall några fina fynd och vad bra att du fick hjälp med väggpyntandet. Jag hoppas att du trivs bra i ditt nya pörte, även om den röda lilla stugan kanske hade varit ännu mysigare.
  Jag håller med om att hästen var ful men säkert ändå kul att leka i 😀
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 130
 • 596
 • 1 636 074
 • 5 093
 • 65 655
Sök här