Gems Weekly # 12

Bubbla

Jag väljer en annorlunda tolkning av veckans tema.
Det är ju så att jag nu inför min flytt håller på att “döstäda”…
Eller kanske inte riktigt, men hur som helst så går jag igenom gamla minnen, foton och texter, en del scannas, fotas, en del sparas i original och annat bara slängs.
Inte en pryl för mycket ska med till nästa boplats.

Det här har inneburit att jag befinner mig halva min vakna tid i en egen “bubbla” där minnena får väldigt stor plats.
De får minnen jag har kvar efter min mamma som gick bort 48 år ung handlar mycket om kärlek.
Kärlek som hon upplevde när hon var ung.

Och vem har inte befunnit sig i en kärleksbubbla?
När man är nykär och inte kan tänka på något annat än föremålet för sin attraktion, hela livet består av väntan och längtan…

Här kommer några kärleks-bubblor

Bonusbild på mor och far när det begav sig…och lyckan bubblade

När jag var barn skrev man i “Mina vänner-böcker, tyvärr har jag ingen kvar.
När min mor var ung skrev hennes vänner i en minnesbok, det kunde se ut så här:

Den sista versen om livets krassa verklighet hade jag själv kunnat plita ner!

Fler bubblor hittar du när du klickar på hjärtat

0

21 Comments:

 1. Vad mysigt ändå att du kan vara i din egen bubbla och att du tar tillfället i akt och tar tillvara dina minnen.
  Kramen.

 2. Förstår helt och hållet att du befinner dig i en speciell bubbla just nu. Minnesanteckningarna du har hittat är ju så personliga och dessutom så himla fina. Kan/ska man slänga dom???? Tror inte det. Åt andra sidan – hur ofta går du igenom böckerna? Kan tänka mig att du inte gjort det sedan senaste flytten.
  Tycker det är så himla svårt att bedöma vad man ska behålla och vad man ska slänga.
  Vad gäller kläder och “saker” jag inte använt på två år så ryker dom här hos mig. Men gamla fotoalbum kan jag bara inte kasta. Det går bara inte. Det är en himla tur att jag inte har sådana anteckningsböcker…

  PS. Teckningarna i “boken” är otroligt fina!!! DS.

 3. Rart det der når en skal pakke alt en har og flytte inn i et annet hus… Det er utrolig hvor mye en finner igjen, ting som egentlig var glemt. Jeg har bodd her siden 1994 så om jeg skulle flyttet nå så hadde det blitt enorme mengder. Man har jo alt for mye, mye mer enn en trenger.

 4. Din bubbla är helt perfekt! Ha en bra fredag i din egna lilla bubbla. Kram

 5. Det är en bubbla att gå igenom gamla saker och minnen. Kan vara blandade känslor i den där bubblan. Vad svårt det är att veta vad man ska spara och vad man inte ska spara!

 6. En fantastiskt fin bubbla du befinner dig i just nu Paula! Men säkert med stänk av vemod. Det hör till när man ser sig tillbaka. Nostalgi. Minnesbok har jag också någonstans i mina gömmor, eller kanske min dotter har den. Så vackra dina föräldrar var!
  Hoppas du hinner sticka hål lite på din bubbla du befinner dig i lite nu och då för att hämta annan luft. Ha det innerligen bra!

 7. En underbar tolkning! Fantastiskt att du har dessa gamla minnen kvar … hoppas nu att du inte tänker kasta dem!
  “Mina vänner” – minns att jag också hade, men jag har ingen kvar…
  Kram

 8. Bästa tolkningen jag kan tänka mig…jag blir rörd faktiskt…
  Kram på’re

 9. Det kan vara otroligt skönt att rensa ut, det känns befriande. Har själv en låda med gamla brev, finns ganska många kärleksbrev som är ganska vågade för sin tid! Har många gånger funderat om jag skall förstöra dom för eftervärlden!? Av nostalgiska skäl ligger dom där i sin låda….

 10. Den bubblan är ju helt fantastisk!!! Så många skatter att “försvinna” in i…wow!!! ?
  Tänk efter noga bara så du inte gör dig av med något du kanske senare ångrar! ?
  Det misstaget har jag gjort med gamla brev bl.a

 11. Vilken härlig bubbla! Och på många sätt. Fantastiska bilder och texter i dina böcker så Inte kan du skijas från dessa. De är ju en del av dig. Tack för att du delar med dig!
  Att planera inför en flytt är stort och i dren bubblan kommmer du att befinna dig i ett tag. En jättefin tolkning av veckans temaord.
  Stort tack för att du delar med dig.
  Kram

 12. För lite över ett år sedan befann jag mig i samma situation som du – att rensa inför ett byte av bostad. Jag rensade mycket men fotona och sådana minnen som du visar ovan kunde jag inte göra mig av med. En rörande fin tolkning av temat. Du befinner dig verkligen i en bubbla. Hoppas allt går bra.

 13. Violen på Brandholmen

  En rent rörande bubbla du delar med dig av! Tack!

 14. Så otroligt fina minnen du har från din mamma. Jag förstår att du hamnat i en bubbla när du går igenom allt. Så skönt att rensa men det är också mycket jobb och kan vara svårt ibland.

 15. Åh vilken fantastisk tolkning! Vilka härliga och roliga minnen…

  När vi flyttade till Spanien rensade vi skoningslöst. Det som inte fick plats i bilen gav vi bort eller slängde (inte huset då, det sålde vi ;-) ). Anders gjorde ett hästjobb och skannade in cirka 10.000 diabilder, sen slängde vi originalen. Pappersbilderna har mött samma öde, fast här nere då. Dom tog mindre plats och fick följa med och bo med oss ett tag tills jobbet var klart :-)

 16. Du bjuder på en annorlunda bubbla, och visst befinner man sig i en bubbla när man går igenom sina ägodelar, för att bestämma sig för vad som ska få vara kvar och inte. Fin tolkning.

 17. Så fin tolkning av bubbla.
  Den likte eg.

 18. Vilken vacker handstil i boken med sångtexter, och så fina teckningar! Ja, det är svårt att veta vad man ska kasta och vad man ska spara. Eventuellt kan det ibland vara skäl att fråga barnen också, om de eventuellt vill att man ska spara något. Kanske din dotter skulle uppskatta de fina teckningarna från 40-talet?
  Vem är förresten flimstjärnan som fått illustrera Hjärtats röst? Hon se såå bekant ut … (Filmstjärna – det ordet har visst fallit i glömska?)
  Ha det bra

 19. Jag städade också på samma sätt för fem år sedan när jag flyttade till ett mycket mindre boende. Det var himla skönt att göra sig av med mycket skräp… men man hittade ju också mycket längst in i skåpen som framkallade stark nostalgi. En låda med gamla brev t.ex. … kärleksbrev, men också brev från min mamma och det kändes speciellt att se hennes handstil.
  Din mamma dog väldigt ung. Jag beundrar också de fina handstilarna från förr…
  Kram!

 20. Vilka härliga minnen att fastna i. Hoppas du har gott om tid så att du verkligen kan grotta ner dig i all nostalgi :D
  Kram
  Ps. Jag håller på att läsa igenom alla missade blogginlägg hos mina bloggvänner men du har ingen gillaknapp så du kanske inte märker att jag faktiskt läser allt. Jag gillar via “bloglovins” sida så kanske har du ändå sett det :D Det blir ett alldeles för stort projekt att kommentera allt så jag “gillar” bara de flesta inlägg Ds.

Kommentera