GemsWeekly

Gems Weekly # 24

Av
den
14 juni 2018

Tema: hårig

Jag kom osökt att tänka på min dotter när jag tänker på hår!
Vi träffas inte så ofta, tyvärr, och varje gång det sker så har hon ny hårfärg och frisyr!
Första fotot är från sommaren -16

December -16 testar hon att vara gråhårig

I mars -17 röda slingor i håret

Sommaren -17 var det dags för dreadlocks

Visst är det fint med dreads i håret!

Själv har jag bara gjort några tappra försök att doppa huvudet i en färgburk..

Nyligen skickade dotra mig detta foto och skrev :”Kör!”
Tjaa, varför inte????

Vill du se fler håriga inlägg så klickar du här

TAGS
19 kommentarer
 1. Svara

  Ninni

  14 juni 2018

  🙂 Ni är modiga, du och dottern. Jag har aldrig färgat mitt hår och aldrig permanentat det heller. Mitt nästan midjelånga hår klippte jag av mig när jag var 14 och hade sedan page i ca 3 år innan jag klippte kort och sen har jag haft kort hår i olika frisyrer när jag gått från frissan men väl hemma har jag sett ungefär likadan ut igen. 🙂
  Kramen.

 2. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  14 juni 2018

  Det är kul med folk som vågar 😀 Med det blå håret påminner du mig om min yngsta dotter som var tidig med att färga sitt hår blått. Jag hade aldrig sett någon med den hårfärgen innan men senare har det blivit vanligare med alla möjliga roliga färger. En gång, för övrigt första gången vi träffade hennes pojkvän som nu är hennes man (hon var sexton år då), fikade vi på ett kondis i Östersund och en liten tjej tittade storögt på min dotters blåa hår. Efter en stund sa hon till sin mamma: “tror du att hon är ett spökmonster?”. Oj, vad vi skrattade :D¨
  Din dotter är fin i alla sina frisyrer och färger och jag gillar blått så jag tycker att du också är jättefin på den bilden. Om du skaffar en look liknande den på sista bilden blir du riktigt häftig men jag skulle, för min del, backa för allt jobb den frisyren kräver. Jag är för lat och bryr mig inte om mitt hår så mycket. Jag klipper, tvättar och kör fingrarna genom det. Min frissa har lärt sig nu att jag inte vill ha några tillsatser i håret för då går jag bara hem och tvättar ur det 😉 Men jag tycker att det är jättekul med andras olika förändringar 😀 Kör hårt och testa det som din dotter föreslog 😀
  Kram

 3. Svara

  BrittMarie

  14 juni 2018

  Din dotter är söt och passar i alla möjliga hårfärger! Jag gillade även ditt blårandiga hår. Så får vi väl se hur det blir i fortsättningen med “körandet”…
  Kram

 4. Svara

  BP

  14 juni 2018

  Hahaha! Gud vad jag skrattade. Din dotter är otroligt lik dig – till utseendet alltså. Inte nödvändigtvis vad gäller håret.
  Dottern gillar helt klart omväxling. Men vad jag inte förstår är hur snabbt hennes hår växer. Är det hårförlängningar som hon gör?
  Dreadlocksen gillar jag skarpt, liksom när hon har gjort röda slingor i håret. Den bilden är absolut den bästa på henne tycker jag.

  Å så modig du är att färga håret blått. Jag vet, men svärmor hade en förkärlek för “kungligt blått” hår, men hon var ju från England, vilket förklarar saken med hårfärgen;-)

  Vilket härligt bidrag till hår! F*n så duktig du har blivit på fotoutmaningar. Bra jobbat!

 5. Svara

  Ditte

  15 juni 2018

  Tack för ett toppenbidrag! Här skrattades det också. Idén är super! Så fin din dotter är och roligt med alla frisyrer. Vad gäller att färga håret har jag inte kommit längre än till ljusare slingor på hösten/vintern i min redan väldigt ljusa kalufs. Kanske tar du och gör dig lite blå som på sista bilden. Varför inte?
  Kram!

 6. Svara

  Hanneles bokparadis

  15 juni 2018

  Spännande, jag hade en period att färga rosa, grönt lila… nu är jag nöjd som det är. Sofi Oksanens Norma handlar om hår.

 7. Svara

  Mia

  15 juni 2018

  Du har en mycket vacker dotter men så har hon ju att brås på också 🙂 Jag gillar bilden som hon skickat till dig, go for it, girl!! Det krävs säkert lite stylingprodukter men det finns så mycket bra grejer nu för tiden.
  Kram på’re

 8. Svara

  "LillaSyster"

  15 juni 2018

  Ni är så modiga du och din dotter! Jag skulle aldrig våga dra så mycket färg i håret, jag har tonat det någon gång….men nä jag trivsbäst i min egna kulör. Jo, jag köpte en groda trots min prins….. tyckte att den var så charmig där den satt med händerna om hakan och tänkte. Han sitter nog där och undrar när han blir kysst! Syrrans minsta kan säkert komma på tanken att ge honom en puss.
  Jo det var ett katastrof regn som kom, stod om det på aftonbladet. Jag var inte hemma då det brakade löst så jag kunde inget rädda av det som stod ut. Idag vet jag att jag kan klippa ner resten av mina sönderslagna pioner har jag tur så finns det någon liten knopp kvar. Sen är det bara att ta kruka för kruka och gå igenom. Men det får jag ta tag i eftermiddag, nu mot jobbet. Verkar som om det kommit mer regn inatt, för det är blött på trädäcket. Du ha en bra fredag! Gott med egen chili även om det är lite pyssel. (Jag fick hemodlad chili av morbror förra veckan och det var bra bett i den) Kram

 9. Svara

  Karin Eklund

  15 juni 2018

  Ni liknar verkligen på varandra din dotter och du! Vackra båda två! Du passar ju i blått Paula! Det är roligt att man kan göra som man själv vill vad gäller färger i hår. Själv har jag naturlig gråvit färg och tror att jag tänker fortsätta så. Jag trivs med den färgen. Men man kan ju aldrig veta vad som flyger i en tant i sina bästa år (67).
  Ha en fin dag, hoppas du mår bra! <3

 10. Svara

  "LillaSyster"

  15 juni 2018

  Ibland undrar jag vad som händer….jag skrev en lång kommentar till dig idag på morgonen men den försvann ut i cyberrymden. Vad jag skrev? Jo, jag skrev att du och dottern är modiga som vågar färga håret i så coolafärger, själv har jag sträckt mig till att tona det lite någon gång men inser att jag trivs bäst i min egna färg! Men jag ser framemot en bild då du gått all in som på sista bilden- jag är säker på att du skulle passa både i frisyr och färg!
  JO, jag köpte en groda trots att jag redan har en prins. Kunde inte motstå den charmiga gröningen som sitter där och tänker med händerna under hakan, jag är säker på att han sitter där och tänker på när någon ska kyssa honom. Syrrans minsta kommer bli den första som ger honom en puss =)
  Det var ett skapligt katastrofregn som drog in, så pass att det stått om det i aftonbladet. Tyvärr var jag ju inte hemma då det hände så jag hade ju ingen chans att rädda in mina krukor. Idag får jag ta kruka för kruka och se över vad som ska göras och pionerna kan jag nog klippa bort det mesta av. Bara att hoppas att det finns några knoppar till att glädjas åt. Ta hand om din chiliplanta egen odlat smakar så mycket bättre! Jag fick en gul chili av morbror förra helgen och det var bett i! Ha nu en bra fredag! Kram

 11. Svara

  Ama de casa

  15 juni 2018

  WOW!!! Det var verkligen omväxling när det kom till det håriga där! Kul och tufft.

  Och jag håller med dottern – kör!!! 🙂

 12. Svara

  Eva

  15 juni 2018

  Vackra kvinnor med häftiga hårfärger. Toppenbidrag.

 13. Svara

  Anki

  15 juni 2018

  Alltså … vilka modiga och vackra kvinnor ni är du och din dotter! Kanonbidrag till veckans temaord! Så läckra bilder!
  Kram

 14. Svara

  Karin

  15 juni 2018

  Mamma upp idag vill jag säga om din modiga dotter!
  Härliga bilder på er båda två!
  Kram Karin

 15. Svara

  Violen på Brandholmen

  16 juni 2018

  Vilka häftiga frisyrer din dotter har provat! Och du, kör på för omväxling förnöjer!

 16. Svara

  bjorgnin

  16 juni 2018

  Heisann, jeg har fremdeles litt igjen i sprayflaska mi av den blå farven…. det er gøy å eksperimentere villt med hårfarver når det bare er å vaske dem ut igjen! Nydelige dreadlocks, det kan virkelig være et kunstverk! Ha gode sommerdager ;:OD)

 17. Svara

  Anneli - A'la Foto

  17 juni 2018

  Det är roligt att göra spännande och annorlunda saker med håret! Jag gillar allt utom grått! Jag förstår inte hur grått kan vara så populärt för hur ung man än är ser man väldigt mycket äldre ut i grått hår! Inte så fint! Men dreads och röda slingor! SÅåå läckert!! Och ditt blåa hår! Tufft!!

 18. Svara

  kajsalisasblogg

  17 juni 2018

  Blått hår är rätt häftigt, men kör mörkblått. Jag tycker hon blev bäst med röda slingor.

 19. Svara

  By blixtra

  18 juni 2018

  Frisyren är häftig som din dotter skickade till dig. Testa vettja! Å, vill du inte klippa kort så går det ju att färga i de nyanserna ändå men det kommer att se lite annorlunda ut än på bilden. Just nu har jag en aning roséfärgat hår och gillar det! 🙂

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 35
 • 425
 • 1 716 573
 • 4 905
 • 63 127
Sök här