Bloggen

Sommar sommar sommar

Av
den
15 juni 2018

Äntligen är det väder för lite längre promenader, sen sover man ovaggad om nätterna…

Tror hela sjön snart gror igen

En gardin med det här motivet skulle jag gilla!

Visst är gräs vackert när man kommer nära!

Så här ser vinterns elljusspår ut på sommaren!

Gult är inte fult, nu gäller det att fota och spara alla blomster för snart är det över!

Blåsten som varit de sista dagarna har gjort det svårt att fota, motiven är inte stilla!
Kan någon säga vad detta är? Ohyra? Det stod ett stort bestånd av blommor där alla stjälkar såg ut så här…

Sällan jag kommit så nära en gul näckros. Så läckert mönster den har inuti

Nu tog vinden i igen! Ville berätta att när jag var barn så sa man att prickarna på albladen var fästingar! Vi hade fullt av al på stigen mellan bastun och sjön och jag skrek som en stucken gris om jag nuddade vid algrenarna för då trodde jag att jag skulle få fullt av fästingar på mig! Nog fick jag fästingar någon gång, men inte kom dom från alen…som bekant! Den satt nog på ett grässtrå och hoppade på mig när jag passerade..

En annorlunda blandning av lupiner och gräs, snyggt!

På hemvägen fångar något gult i ögonvrån min uppmärksamhet. Där vid asfalten, på brokanten växer en av mina favoriter, gulspiran! Den minns jag också från min barndom, den var jättevanlig och jag plockade ofta den i sommarbuketter. Numera är jag glad om jag får se den en gång per sommar!

Nu måste jag allt stanna och berömma min duktiga hund som orkar vänta medan matte hela tiden stannar för att fota. Men ärligt talat, Blinka hon stannar minst lika ofta, fast då för att nosa. Vi har dessvärre inte fått in någon synkronisation utan när jag vill gå stannar Blinka och vice versa! Men fram kom vi, även denna gång!

Trevlig helg, imorgon är en stor dag på byn, det årliga mopperallyt äger rum, för fjortonde året! Jag börjar jobba precis när starten går men hoppas kunna se ekipagen då de passerar utanför loppis!

TAGS
16 kommentarer
 1. Svara

  BP

  15 juni 2018

  Hoppas du tog massvis av bilder idag. De kan du minnas sedan när du är insnöad igen. Fotona är nämligen helt fantastiska:-)
  Mopperally låter himla kul. Nästan lika roligt som fotbolls-VM;-)

 2. Svara

  Ditte

  15 juni 2018

  Kändes verkligen som ett “intåg i sommarhagen” att gå med dig på promenaden. Jättefina bilder från din fina trakt. Och visst är det lika bra att föreviga dem nu. Då minns man senare vad man sett.
  Kul med mopperally så hoppas du hinner se lite.
  Kram!

 3. Svara

  Hanneles bokparadis

  16 juni 2018

  trevligt följa med på promenaden, såna näckrosor har vi inte i havet.

 4. Svara

  Karin Eklund

  16 juni 2018

  Sommar! Ljuvlig försommar! Den finns här i ditt inlägg, så vacker och naturlig, doftande, brisande..
  Ja, ohyra är det men vad vete gudarna eller kanske Anki? 😉
  Tack för en fin morgonpromenad, som det blev för min del.
  Ha en fin dag, lycka till med försäljningen och hoppas du får se lite grann av mopperallyt.

 5. Svara

  Anki

  16 juni 2018

  Vilken underbar promenad … tack för det! Jag skulle också kunna tänka mig gardiner med det motivet- vackert!
  Jag vet inte, men jag tror att det grå på växtstjälken är svarta bladlöss … det röda på albladen är gallbildningar och kallas ibland för alknottror. Gulspira är kanske ett lokalt namn … jag tror den officiellt heter gulsporre.
  Ha en bra dag – kul med mopperally!
  Kram

 6. Svara

  Mia

  16 juni 2018

  Jag tackar också för den fina morronpromenaden….ljuvliga bilder när sommaren är som bäst… Kram på’re

 7. Svara

  Kersti

  16 juni 2018

  Vilken härlig promenad jag fick följa med på. Jättefina bilder. Mopperally låter väldigt skoj. Kram

 8. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  16 juni 2018

  Ja, det gäller att fota för att bevara allt nu när det går så fort 🙂 Många fina bilder och din nya header är så vacker. Du och Blinka får se mycket på era promenader. Du bor verkligen i ett vackert område och jag hoppas att du trivs bra sedan flytten.
  Kram

 9. Svara

  Ama de casa

  16 juni 2018

  Många gräs är verkligen gräsligt fina! Sen stör det mig som norrlänning att det blir ogräs av dom bara dom hamnar på fel ställe. Det är väl fortfarande gräs för sjutton! 🙂

  Coolt med ett mopperally!

  Jättefina bilder!

 10. Svara

  Ninni

  16 juni 2018

  WOW! Vilka underbara sommarbilder! Gulspiran saknar jag med.
  Kram!

 11. Svara

  Astrid Larsson

  16 juni 2018

  Gulspira växer hej vilt i min trädgård. Jag har inte vetat vad den heter
  Men vacker är den.
  Midsommarfina foton, gillar den med elljus spåret mycket
  Fästing har jag inte vetat vad det är förrän vår Stella fick en
  Det fanns inte där jag växte upp, inte huggorm heller
  Lite märkligt

 12. Svara

  nette

  16 juni 2018

  Härliga sommarbilder , sällan jag skriver nu för tiden men nu har jag semester .kramen Nette

 13. Svara

  Kicki

  17 juni 2018

  Vilka härliga sommarbilder du bjuder på. Inte ens med min systemkamera får jag så bra bilder som de du tar med din lilla kamera.
  Trist med sjön att den växer igen så.
  Det är lika här hemma i dammen, där jag hämtar mitt vatten till blommorna, där når ja knappt vattnet nu p.g.a. allt sjögräs.
  Kram

 14. Svara

  Helena, MsHisingen

  17 juni 2018

  Vilka fantastiska bilder!

 15. Svara

  Lillian Flaskerud

  17 juni 2018

  Så godt det er nå som det har blitt skikkelig sommer. I alle fall de siste dagne som det har kommet litt regn også. Litt herligere temperaturer har det også blitt, så en faktisk kan gå en tur eller to om dagen. Ha en riktig god sommer!

 16. Svara

  "LillaSyster"

  17 juni 2018

  Jag tar gärna en uppsättning av de gardinerna också! =)

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 336
 • 630
 • 1 581 068
 • 4 994
 • 64 380
Sök här