GemsWeekly

Gems weekly photochallenge # 23

Av
den
3 juni 2019

Tema: utanför

Jag hör ett dovt brummande utanför min dörr i morse..

Det låter som en riktig bjässe tar sig fram på vår lilla väg

Nu blir jag så glad! Äntligen har sopningsbilen anlänt!

Gruset sprutar upp längs röret och ner på flaket medan borstarna vispar för glatta livet!

Så här såg vägen utanför min dörr ut ännu igår, och när jag snackade med kommunen lovade de att sopning skulle ske före den andra juni.
igår var ju en söndag så jag förlåter dem! Äntligen slipper man släpa in en massa grus varje gång man går in genom dörren!
Det gäller att ha tålamod när man bosatt sig längst bort i utkanten av kommunen..

Men det hände ju mer utanför mitt hem!
Tittar ut på baksidan, och mina utemöbler har fått fötter och vandrat iväg bort till grannen!

Det har förstås sin förklaring, huset ska ju målas och nu har man kommit nästan runt hela huset med skrapning av fasaden. Så nu ser det ut såhär utanför altandörren!
Men jag tar det med ro, det blir nog bra när det blir färdigt..

Flera inlägg till temat hittar du när du klickar på hjärtat

TAGS
22 kommentarer
 1. Svara

  "LillaSyster"

  3 juni 2019

  Så bra att gruset äntligen kommer upp. Läste att de nu ska återvinna vinternsgrus till nästa vinter. (Det trodde jag att de alltid gjorde) Snart kan du sitta utanför ditt nymålade hus och njuta! Kram

 2. Svara

  Mirjam Elisabet Halvarsson

  3 juni 2019

  Det rör på sig i byn ser jag. Det ska bli kul att se huset/husen sen när dom är klara 🙂
  Kram på’re

 3. Svara

  BP

  3 juni 2019

  Snacka om pinfärska och perfekta bidrag till temat. Vilken tur – nej, det är nog skicklighet – du hade där. Kan dock inte låta bli att undra en aning hur dammigt det måste blivit i ditt hus efter grusborttagningen, för att inte tala om alla färgflagor utanför dörren. Antar att dammsugaren har gått varm det senaste dagarna…

 4. Svara

  Klara Ovidia

  3 juni 2019

  Praktisk utanför, snyggt blir det och livet ja det går sig till , det blir bra då det blir klart. 🙂 Det där gruset återanvändas det?
  Fint utanför tolkat! Beröm!

 5. Svara

  Beppan

  3 juni 2019

  Härligt att bli av med gruset. Den som väntar på något gott väntar alltid för länge…. 🙂 Vi bor också i en avkrok av staden. På gott och ont. Mest gott.

 6. Svara

  Carina Larsson

  3 juni 2019

  De lär inte haft nån brådska med sopningen i din kommun. Här är de tidigt ute och jag tror de sopat överallt innan april månads utgång.
  Tur jag bara har katter.De släpar inte in så mycket grus men mycket annat skräp istället och de är ofta leriga när de kommer hem och det har regnat.
  Kram.

 7. Svara

  Marie i Skrifvarstugan

  4 juni 2019

  Vilken bra tolkning på temat ! Jag brukar riktigt längta efter till när bilen med sopborstarna kommer under våren och man slipper att få med sig så mycket sand och grus med sig in under fötterna. Och skönare för vovven också att gå när det är renstädat på gatorna. Det brukar kännas skönt efteråt när hantverkarna är klara med sitt arbete och dina husväggar blir säkert fina.
  Önskar dig en fin sommarvecka !

 8. Svara

  Karin Eklund

  4 juni 2019

  Toppeninlägg om utanför! Sopat utanför och snart också målat utanpå! 🙂

 9. Svara

  "LillaSyster"

  4 juni 2019

  Svar: Vad kul att fröna tagit sig =) Ha en fin tisdag! Kramen

 10. Svara

  Anki

  4 juni 2019

  Ett alldeles perfekt inlägg till veckans tema! Känns som att sommaren är på väg när vinterns samlade grus är bortsopat 🙂
  Kram

 11. Svara

  ? Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ?

  4 juni 2019

  Skönt med sådan inställning, det blir säkert bra :D. Man får ju se resultatet efteråt. Nu var jag dock inte lika glad när de bytte elen här men då hade jag heller ingenstans att befinna mig inomhus 🙂

 12. Svara

  miatankar

  4 juni 2019

  Det lät som en riktig bjässe, och nog var det en riktig bjässe som tog sig fram där utanför dörren.

 13. Svara

  Helen

  4 juni 2019

  Så skönt att gruset på vägen äntligen är borta och så härligt att huset får sig en uppfräschning. Då kan man stå ut med lite stök ett tag.

 14. Svara

  Ama de casa

  4 juni 2019

  Haha! Härligt inlägg med en suverän tolkning! Tips till nästa år: Bästa sättet att få den där sopningsbilen att komma är att tvätta fönstren. Då dyker den genast upp och dammar ned dom igen 🙂

 15. Svara

  Ditte

  4 juni 2019

  Härlig tolkning Paula! Suveränt! Skönt att gruset utanför hos dig sopades bort och lite försening får man kanske ha överseende med. Trodde först det var snöflingor hos dig. Men så var det ju i inte. Säkert blir det jättebra när målningen av huset är klart.
  Kram!

 16. Svara

  ibod11 - Ingrid

  4 juni 2019

  Det mesta som sker utanför din dörr är ju positivt, eller blir åtminstone det i slutändan 🙂 Sedan när gruset är borta, huset målat och trädgårdsmöblerna tillbaka…då kan du njuta av att sitta på din uteplats, fika och titta på fin fasad och renborstad väg. Hoppas solen skiner hos dig då 😀
  Kram

 17. Svara

  kajsalisasblogg

  5 juni 2019

  Gruset behövs nog längre hos dig än hos mig och givetvis ligger Fredriksberg rätt långt från Ludvika. Kul bildserie med lastbilen.

 18. Svara

  Violen på brandholmen

  5 juni 2019

  Härligt vårtecken när det blir sopat och fint efter vinterns sandning! Så fint det kommer att bli när huset är målat och trädgårdsmöblerna har flyttat hem igen! Gillar din bildserie!

 19. Svara

  byblixtra

  6 juni 2019

  Så bra att gruset är borta från vägen. Det blev spännande med bilden där dina trädgårdsmöbler var hos grannen, tänkte att de var en fräck granne. 😉 Men det hela fick ju sin förklaring. Perfekt att få fasaden ommålad även om det blir lite stök ett tag.

 20. Svara

  Ingrid Käfling (@Musikanta2)

  6 juni 2019

  Här i Mogata försvann gruset på gatan utanför vårt hus för en månad sedan. Skönt med det fina vädret när ni ska måla om huset.
  Ingrid

 21. Svara

  Stare Ström

  8 juni 2019

  Så fint du får det med nymålat hus och städat på gatan.

 22. Svara

  Anne-Mari

  9 juni 2019

  Mange fine bilde som passar til tema utanfor.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 260
 • 336
 • 1 602 810
 • 4 584
 • 58 710
Sök här