Bloggen

Bråttom bråttom

Av
den
4 juni 2019

Nu är det ju så att man utlovat riktigt äckelvarmt väder framöver.
Ja förlåt, jag har inget emot ca 20 grader, men över 25 då blir finnkäringen svettig, grinig och orkeslös!
Så nu har jag lite bråttom att hinna ta några längre hundpromenader innan vi bara sitter och flämtar i skuggan.
Idag gick vi en mil!
Inte konstigt att min flicka ligger och snarkar nedanför min stol…

Men mer om den promenaden imorgon, jag verkar hela tiden vara steget….efter!

Jag börjar med gissningsleken, vad vann jag, många var snubblande nära, en maskburk!
Ingen är gladare än jag att slippa levande mask….urk, dessutom har jag blivit så blödig på gamla dar att jag förmodligen inte skulle lyckas sätta en på kroken ens!
Första priset var ett metspö och tredje priset var ….ett flöte. Tur man slapp vara helt bakom flötet i alla fall!

Igår var det helt underbart väder, 18 grader, en frisk vind och växlande molnighet.
Plockade med mig lilla ryggsäcken med kaffe i och en hund i koppel och sen gick vi..

Vägkanterna står redan i midsommarskrud!

..och vattenklövern blommar så rikligt

Borta på mås-stenen ser jag något som inte liknar måsar, tar fram kameran, zoomar och tar ett kort.

Jag har ingen aning om ifall jag lyckats få med några fåglar på bild eller ej, det ser jag först när jag lägger in bilderna i datorn.

Den ligger förargligt långt ut i sjön, stenen, förmodligen därför den är så populär bland fågelbefolkningen.
Är det nu knipor jag fotat? De har ju inga vita märken på kinden? Och vad skulle det annars kunna vara? Jag är säker på att få ett bra svar från någon av mina duktiga bloggläsare.

Strax efter fotograferingen kom…en skur! En riktigt rejäl skur så vi fick söka skydd under en stor lönn. Där stod jag och sörplade i mig mitt kaffe, insåg ju att alla bänkar var blöta…
Och sen var det bara att traska hemåt igen.

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  "LillaSyster"

  4 juni 2019

  Vilka fina sommarbilder. Det låter så härligt med ryggsäck och koppel, sen att himlen bestämde sig för att öppna sig mitt i kaffepausen det var ju otur. Ha det bäst min fina bloggvän!

 2. Svara

  miatankar

  4 juni 2019

  Promenad med förhinder, kan man säga. 🙂

  Jag ser att naturen är urläcker även hos dig! Det här med fågelarten, ja, det överlåter jag med varm hand till någon annan. Tar inte ens fram fågelboken 🙂

  25-30 grader accepterar jag lätt några dagar, men inte vecka efter vecka… då kan det kännas jobbigt. Hoppas du finner skugga och svalka någonstans till dig och lilla vovven.

 3. Svara

  bpz3

  4 juni 2019

  Hahaha! Nej, du är så långt ifrån att vara bakom flötet som man kan komma. Men ett flöte i en burk med lufthål är väl ändå ganska… unikt eller;-) Flötet kan du ju använda i badkaret (om du har ett sådant) istället för en badanka – hahaha:-)

  När jag såg dina fågelbilder så kan jag berätta att jag försökte mig på något liknande idag. Det var två fåglar som lät “konstiga” – läs: det var inge fiskmåsar. Så mycket ser till och med jag. Men nej, jag lyckades inte ta en vettig bild. Å de två “saker” som sitter på din sten ser ut som ankor. Ja, ja jag vet att jag är asfaltbonde.

  PS. 23 grader varmt här idag. 28 grader är prognosen för torsdag. Vi är ju helt olika vad gäller uppskattningen av värme, men jag bara njuter:-)

 4. Svara

  Sirpa

  5 juni 2019

  Undrar också vad det kan vara för fåglar, hoppas du får svar… ser inte direkt ut som ett par knipor, möjligen två honor i så fall…. Ha det gott!

 5. Svara

  Ditte

  5 juni 2019

  En burk gissade jag på. Men att vann du en maskburk kunde jag inte gissa. Visst inte ens att sådana fanns. Ja, då är det väl bara att börja fiska. Kanske sätter maskarna på sig själva på metspöt. Eller finns det månne en app för sådant.
  En fin promenad fick ni och jag hängde med. Så vackert. Och regn har jag hört är bra för hy och hår….
  Kram och natti

 6. Svara

  Karin Eklund

  5 juni 2019

  Hej bråttom, bråttom!
  Det är småskrake som sitter på stenen och tvättar sig.
  Nu lever vi i den ljuvaste av alla årstidstider, men undan går det Varje år tänker jag att jag inte ska göra något annat än att njuta men …haha, ja, när man har café så blir det ändå som det blir.

  Du får sälja din lilla maskburk på loppis kanske? Eller ge den åt någon som metar
  Rolig vinst för övrigt.

  Ha en fin dag Paula!

 7. Svara

  Anni

  5 juni 2019

  Nog får man planera sina dagar när det ska bli sådär varmt! Jag tyckte det var förskräckligt varmt vid ett tillfälle igår och bestämde mig för att kolla temperaturen. 20 grader. Hm. Hur känns det då när det blir 27? Dessutom är ju temperaturerna alltid i skuggan, i solen är det betydligt varmare!
  Kul att se dina bilder, en maskburk var onekligen en annorlunda grej.

 8. Svara

  Ama de casa

  5 juni 2019

  Vaddå “snubblande nära”? Jag vill påstå att jag var helt spot on, klipper in en del av min kommentar till frågeinlägget:
  “En sån där burk hade jag maskar i när jag skulle meta abborre i min barn- och ungdom”
  😀

  Duktigt promenerat och härliga bilder! Jag tycker nog att dom där kniporna ser ut som skrakar 🙂

 9. Svara

  ibod11 - Ingrid

  5 juni 2019

  Jag tänker precis som du när det gäller vädret. Förr älskade jag värme och sol men då låg jag ofta på en brygga med vattenkluck under. Nu flyr jag värmen men försöker hinna ut på morgonen innan det blir för hett. Än så länge har det inte varit något problem men även här väntar några väl varma dagar.
  Vilka härliga bilder från er promenad. Jag ser att ni har kommit betydligt längre med blomning där nere. Men vi har inte bråttom här uppe. Det blir vår tur också 😀
  Du har redan fått svar på vilka fåglar du har lyckats fånga så jag får inte briljera den här gången 😉 Men om sanningen ska fram var jag lite osäker men trodde nog att det var småskrake.
  Kram

 10. Svara

  Carina Larsson

  5 juni 2019

  Vad det låter härligt med en långpromenad och ta med kaffe. Otur att det började regna så du inte fick sitta och njuta av ditt kaffe. Men fina bilder fick du med dig hem.
  I morgon ska vi antagligen ta en biltur och ta med fika. Tänkte oss upp till Kårböle för att titta på brunnen skog. De har lovat uppåt 30º varmt så då är det perfekt att åka bil då vi har AC. Blir väl en chock att kliva ur bilen då och då bara. Men kaffet ska med och något att tugga på.
  Igår var vi också ute och åkte bil. Vi var till sjukhuset i Gävle där C skulle förberedas för behandling som börjar den 14 juni. Nu blir det, tack och lov, endast tre behandlingar så vi behöver inte göra mer än tre resor dit i alla fall.
  Som motvikt till allt stillasittande igår så har jag rört på mig desto mer idag. Det var dags att klippa gräset. Två veckor sen sist så det var välbehövligt.
  Ha en skön nationaldag och pingst!
  Kramen.

 11. Svara

  Anki

  6 juni 2019

  Tur du hann få en massa vackra bilder innan regnet kom i alla fall 🙂
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 454
 • 574
 • 1 610 364
 • 5 044
 • 65 062
Sök här