GemsWeekly

Gems weekly photochallenge # 31

Av
den
31 juli 2019

Tema: vägen

Vart tog vägen vägen???

Tvärstopp kan man kalla det…vägen tog slut!

Den här vägen går nämligen förbi den gamla fabriken där skorstenen håller på att vittra sönder. Därför har länsstyrelsen belagt vägen med passerförbud!
Beslut är taget om rivning, finansiering beviljad, nu väntar ortsbefolkningen bara på startskottet….om ett år, fem år, tio år, ja vem vet?

Vi irrade vidare och tog en annan väg, en smal väg, i Bergspredikan sägs att den breda vägen leder till fördärvet så då måste man ju välja den smala…

Men den här vägen krymper visst hela tiden, nu är det bara en stig kvar..det känns välbekant för jag har i över fyrtio års tid kallats för “stigfinnaren”

Från väg till stig till kostig och nu då?

Nu har finnkäringen tappat bort vägen helt och hamnat mitt i ett gammalt kalhygge….som tur är hör jag gevärskott från skjutbanan som leder mig åt rätt håll, men jisses så stenigt och gropigt det var här då. Några goda hallon åt jag till tröst..

“Den här vägen” visar Blinka och leder matte tillbaka till den slingrande stigen

Och vips har vi åter kommit ut på cykelvägen och snart är vi hemma!

Flera bidrag till temat hittar du om du klickar på hjärtat!

TAGS
18 kommentarer
 1. Svara

  Kicki

  31 juli 2019

  Det var åtskilliga vägar längs den vägen.
  Kram

 2. Svara

  Klara Ovida

  31 juli 2019

  Fann vägen hit in och följde dig på vägarna fram och åter. Stigfinnare klarar sig gott i livet 🙂

 3. Svara

  BP

  31 juli 2019

  Vilket toppen bidrag till temat! Å på köpet fick jag lära mig att du är en stigfinnare. Där har du och min man något gemensamt!
  Gillade bilderna med den avspärrade vägen bäst. Anledningen är att man gjort det rätt enkelt för sig där. Man bara lastar av en hög med stora och små stenar i stället för att sätta upp ett högt staket. Den högen kan man ju lätt kliva över.

 4. Svara

  ibod11 - Ingrid

  31 juli 2019

  Trevligt att få följa med på dina och Blinkas promenadvägar, stigar, kostigar och i väglöst land 😀 Tur att Blinka kan leda matte rätt när hon irrar runt lite 😀
  Kram

 5. Svara

  Ditte

  31 juli 2019

  Den som söker den finner. Och det tycks gälla även stigar och små vägar. KUl att få veta att du är en stigfinnare. Och kanske i dubbel bemärkelse. Tack för en fin promenad i dina vackra trakter och med vackra bilder därtill. Himla tur att du har blinka med som kan lots dig in på rätt väg-
  Härligt bidrag till veckans vägtema.
  Kram!

 6. Svara

  "LillaSyster"

  1 augusti 2019

  En härlig och krävande promenadslinga du gått. Önskar dig en bra torsdag, nu ska jag åka till jobbet semestern är slut….. Kramen

 7. Svara

  Anki

  1 augusti 2019

  Härliga bilder på vägar och stigar! Den vägen som inte finns längre tror jag att jag gick då vi hälsade på dig vid Älgsjökullen …
  Tur du hade Blinka med dig, så hon ledde dig på rätt väg!
  Kram

 8. Svara

  Ama de casa

  1 augusti 2019

  Vilka fina vägar du har hittat! Ja, men hjälp av Blinka dårå 🙂

  Snygg tolkning!

 9. Svara

  Violen på Brandholmen

  1 augusti 2019

  Om inte annat leder Blinka dig till den rätta vägen oavsett om den är bred eller smal! Två stigfinnare på promenad, så kul ni ha.
  Ha det gott!

 10. Svara

  Stare Ström

  1 augusti 2019

  Du kom visst till vägs ände på alla varianterna!

 11. Svara

  Anni

  1 augusti 2019

  Det är inte alla vägar som bär till Rom … En del slutar i en grushög.

  Nej du, inte sjutton har vi något sommarhus. Jag vill inte ha ett hus till att ta hand om, jag vill kunna resa till andra platser när jag reser. Det är mina föräldrars hus, pappa har ritat och byggt det för över 50 år sedan. Mulltoa och otjänligt vatten. Vi släpar vattendunkar från kommunens tappkran en mil bort och duschar i bygdegården eller tvättar oss i havet. Mamma lär inte åka dit igen och pappa som älskat sitt hus tycker nu mest att det är för mycket jobb att åka dit. Han hade tänkt sluta med sina bin som han har vid huset, men självklart är de då produktivare än på länge. Det är långa resor och tungt jobb att ta hand om dessa bin och all honung … Vi får väl se om kuporna flyttas till min trädgård till hösten?

 12. Svara

  byblixtra

  2 augusti 2019

  Så fina omgivningar du och Blinka har att promenera i. Klokt att stänga av vägen som går förbi skorstenen som håller på att vittra sönder. Hoppas att de påbörjar rivningen snarast, trist om den ska behöva falla ner av sig själv.

 13. Svara

  Marie i Skrifvarstugan

  2 augusti 2019

  Tack för den trevliga vandringen du och vovven bjöd på ! Vovvarna har bra koll på närmaste vägen hem. Likaså för min 🙂
  Ha det fint Paula !

 14. Svara

  Helen

  2 augusti 2019

  Mycket bra inlägg till temat och jag hoppas den där skorstenen snart kan rivas så vägen kan öppnas igen. Fast själv föredrar jag stigar om det finns sådana och villa bort sig gör jag också lite nu och då 🙂

 15. Svara

  Anemonen

  2 augusti 2019

  Detta var ett mycket fint bidrag på temat och du följer ju den smala vägen 🙂 Du hade sällskap också som säkert är en finfin stigfinnare.

 16. Svara

  bjorgnin

  2 augusti 2019

  Heisann, godt du hadde selskap mens du gikk, alltid en trøst å være to når veien opphører og ingen sti fører fram.

 17. Svara

  Åke

  3 augusti 2019

  Ha ha det där var en riktig Blinka väg. Jag ser hur hon drar och vill du ska sluta fota 😉 Sista bilden: Men ska du fota igen!?!? Finnkärringen kan nog vara glad vem som leder vem i skogen 😉 En riktig kul och trevligt tema du bygger upp.

 18. Svara

  Carina Larsson

  7 augusti 2019

  Vilken tur att du kom ifrån den smala vägen till den lite bredare till sist. 😉

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 251
 • 438
 • 1 719 685
 • 4 913
 • 63 223
Sök här