GemsWeekly

Gems weekly photochallenge # 37

Av
den
11 september 2019

Spegel

Den här veckan svämmar tema-bloggarna över av fantastiska speglingar och speglar av alla tänkbara slag…

Visst äger jag också en spegel eller två. En är dessutom något så hemskt som en förstoringsspegel på ena sidan, huvaligen..Inga favoritprylar direkt..

Jag väljer istället att tolka temat något annorlunda:

????

..för jag kan skriva spegelvänt!

Jag skriver med bägge händer samtidigt..

och så här ser det då ut sett i spegeln

Otippat eller?
Prova gärna själv, det är inte helt enkelt om man inte har en knäpp hjärna…


Klicka på hjärtat så får du fler tolkningar på spegel

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  BP

  11 september 2019

  Veckans bästa tolkning av temat! WOW säger jag bara. Vilken talang du har där. Alltså att skriva med båda händerna samtidigt är ju redan nåt jag inte ens kan föreställa mig, men att samtidigt kunna skriva spegelvänt är ju helt otroligt! Har aldrig hört/sett något liknande och är otroligt impad måste jag säga. Har du uppträtt med dina färdigheter eller är det bara en sak du alltid tyckt var typ normal?
  Vilket bidrag! Som sagt veckans vinnare i mina ögon:-)

 2. Svara

  Ditte

  11 september 2019

  Vilken spännande tolkning!Så annorlunda och så bra. Imponerande! Och att kunna skriva spegelvänt – Vilken talang. Kanske ska jag testa. Bar för att- men är inte direkt så hoppfull. Men jag är envis.
  Kram.

 3. Svara

  "LillaSyster"

  12 september 2019

  Du skriver med båda händerna samtidigt….du är galen på det mest härliga sätt!
  Visst kan jag skriva spegelvänt, men inte med båda händerna samtidigt. Du vet för hundra årsedan då jag jobbade i förskolansvärld, då hade vi veckans konstnär vilket innebar att ett barn fick måla med vattenfärg på ett fönster så att motivet syntes lika bra från båda håll och då var det alltid jag som skulle skriva Veckans konstnär och barnets namn spegelvänt så att alla som gick förbi skulle kunna läsa det smidigt.
  Du har den coolaste tolkningen den här veckan. Mycket snyggt jobbat Paula! Ha en fin höstdag, här får man hålla i hatten.

 4. Svara

  Klara Ovida

  12 september 2019

  Den stora frågan Paula, vems hjärna som är knäpp – den som utför detta eller den som inte klarar det? För det är väl i hjärnan det sitter och kommer ut i händerna 🙂
  i sanningens namn ska jag säga att jag undrar över hur det går till och om spegeln har spelat spratt här … jag tänker på det där med höger och vänster.
  Är du vänsterhänt och högerhänt? Kan du skriva spegelvänt med båda?
  Helt underbar tolkning!

  (Jo, självklart testade jag och det gick bra med hej …)

 5. Svara

  Helen

  12 september 2019

  Det var nog veckans coolaste inlägg och jag tycker inte alls du är knäpp. Undrar nästan om du jobbat som sättare på ett tryckeri med blytyper :-). När jag jobbade på ett tryckeri hade vi en av de äldre medarbetare som lätt och ledigt kunde läsa spegelvänd text men jag vet inte om han kunde skriva så med en penna.

 6. Svara

  Karin Eklund

  12 september 2019

  Du är idérik, verkligen, vågar och gör saker som är lite ovanliga, som piggar upp och får en att både le och testa om man själv kan. Ett annorlunda inlägg om spegel. Toppenbra!

 7. Svara

  Anki

  12 september 2019

  WOW! Att du är en alldeles speciell människa det vet jag ju redan … men att du har en sån talang det hade jag ingen aning om!!
  Verkligen en kanontolkning av veckans ord!
  Heja dej!
  Kram

 8. Svara

  Violen

  12 september 2019

  Så coolt! Vilken udda talang du har! Kul att du valde en så klurig tolkning av veckans ord “spegel”!
  Ha det gott!

 9. Svara

  Stare Ström

  12 september 2019

  Så kul! Skulle aldrig klara av det!

 10. Svara

  Ama de casa

  13 september 2019

  WOW!!! Imponerande!
  Ingen idé för mig att ens testa. Min vänsterhand är helt oanvändbar. (Fast jag har märkt att jag faktiskt har nytta av den ibland, saknar den när den har varit skadad… 😉 )
  Verkligen en braig och annorlunda tolkning – snyggt jobbat!

 11. Svara

  bjorgnin

  14 september 2019

  Hei, nei, det har jeg aldri prøvd, men vi har tegneøvelser som går på å tegne opp ned, med hånda du vanligvis ikke bruker, speilvendt mm. Vi vet jo at verdens mest berømte kunstner skrev speilskrift! Sjekk Leonardo ;:OD)
  Mitt bidrag neste uke, jeg er bortreist: https://viltogvakkert.blogspot.com/2019/09/dosa.html

 12. Svara

  SigridfraEnget

  14 september 2019

  Vilken tolkning! Jag har provat att skriva spegelvänd, men det är många år sen. Kanske jag borde prova igen … 😉

 13. Svara

  byblixtra

  14 september 2019

  Tror inte att jag kan det men min pappa kunde skriva rättvänt och spegelvänt samtidigt. 🙂

 14. Svara

  Rost och rädisor Anette Brunsell

  14 september 2019

  Kul tolkning! Faktiskt kan jag också skriva spegelvänt men tränar alltför sällan.
  Ha det så gott
  /Anette

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 286
 • 405
 • 1 717 629
 • 4 907
 • 63 154
Sök här