Gems weekly photochallenge # 43

Tema: båge

Eftersom det händer så mycket “ruffel och båg(e) nuförtiden

så har jag skaffat mig ett blockeringskort som ska förhindra att någon skimmar mitt kontokort…
Förhoppningsvis retar det någon bov…nu ligger det i alla fall tillsammans med kontokortet i min plånbok.

Som av en händelse råkade min veckotidning denna vecka ha ett glasögonspecial!
Det finns ju en uppsjö av glasögonbågar, man kan välja en färgglad båge, en diskret båge, en plastbåge eller en metallbåge
Ämnet är högaktuellt, jag ska om en månad ta mig till optikern för att göra synkontroll vilket förmodligen leder till inköp av nya glasögon med en ny båge


Senaste åren har jag haft en diskret plastbåge, jag längtar efter mera färg!
Men det var inte därför jag tog selfien utan jag skulle ju visa min amorbåge!

Avslutningsvis kommer här..

..en armbåge som är både ur led och bruten!
Jovisst, den tillhör mig och så illa gick det 2014 när jag var ute och plockade blåbär!

Klicka på hjärtat så får du se flera tema-inlägg!

3

20 Comments:

 1. Aj – den där armbågen såg inte kul ut.
  Kan riktigt känna hur ont det gjorde!
  Amorbågen lär du vara ensam om.
  Tack för tips på det där med glasögonbågar!
  Jag som haft sådana sedan jag var tre år
  går på känn när jag ska ha nya.
  Nickelallergi gör det hela lite bekymmersamt.
  Hoppas det där antiskimmingkortet gör nytta!

 2. Annonsen om bågar var riktigt intressant läsning. Har faktiskt aldrig tänkt på vilka ansiktsformer som lämpar sig bäst för metall- respektive plastbågar. Dessutom har du och jag liknande bågar såg jag. Att välja färgade bågar skär sig ju ofta med klädseln man har på sig, så jag väljer alltid “tråkiga” plastbågar som passar alla plagg.
  Som Beppan säger, amorbågen lär du bli ensam om, liksom armbågen med. Den ser grym ut och det måste ha gjort fruktansvärt ont. Å inte visste jag att blåbärsplockning kan vara så farlig;-)
  Ett toppen och väldigt personligt inlägg.

 3. Jisses kvinna!! Bra tolkning av temat men den där armbågen…..ojojojoj
  Kram på’re

 4. Skulle gärna vara med om de här utmaningarna men jag är osäker på hur jag gör….hmm…..

 5. Det var många bågar det! Men armbågen… har du ont i den nu med? Det ser ju ut som att den inte är rätt läkt och då brukar det resultera i en del smärta.
  Jag köpte ju rätt diskreta bågar när jag skaffade “riktiga” glasögon. Innan hade jag gärna olika färger på de billiga bågarna. De hade jag ju inte för jämnan utan bara när jag läste och på slutet hade jag billiga glasögon när jag körde bil också. Så modig var jag inte när jag skulle bära glasögon hela tiden. Du är mycket modigare när det gäller sånt, tror jag. Jag skulle nog behöva kolla synen snart igen för jag märker att den blivit lite sämre men sparar med det ett tag till. C bytte glas för nåt halvår sen, men behöll bågarna, för han märkte att han var tvungen sitta med huvet böjt bakåt när han körde bil för att se tillräckligt bra och hans ögon hade försämrats en del.
  Kramen.

 6. Ojojaj…armbågen. Vilken otur du hade. Hoppas den är ok igen. Bra tolkningar och intressant läsning.
  Önskar dig en fortsatt fin vecka / Marie

 7. Vilket bra inlägg, jag fick äntligen lite inspiration för att göra ett eget. Dina glasögon ser exakt ut som mina och jag skulle också vilja byta ut dem mot något roligare men jag tycker det är hiskeligt dyrt. Helst skulle jag vilja ha två par så att man kan byta ibland. Brutna armbågar har jag sett förr, min man har brutit samma armbåge två gånger och har tre långa ärr längs med armen efter de tillfällena.

 8. Har alltid båga i färg för att pigga upp. Senaste är en tunn plastbåge i rött. Armbågen ser inte rolig ut men hoppas den är bra nu.
  Kramar från Minton o Anki

 9. Ja det minns vi då du bröt armen….. tur att du läkt ihop igen. Nya glasögon alltid lika svårt att välja båge. Går också i glasögonbytartankar – men jag tänker nog vänta till Black friday – det brukar hålla på hela veckan, bara man är med där i starten kan man boka sig en tid och spara lite pengar. Jag har också ett kort som ska förhindra bedragare att komma åt uppgifterna. Sorgligt att det ska behövas. Snyggt tolkat! Ha en fortsatt bra vecka. Kram

 10. Heisann, utrolig hvor mange buer en menneskekropp har. Amorbue måtte jeg slå opp for å sjekke om vi har en tilsvarende betegnelse på norsk – og javisst det har vi i språket vårt. Lærte et nytt ord nå! Ha en fin kveld ;:OD)

 11. Vilket omväxlande båginlägg du gör! Och med härliga bilder. Du har fått med många varianter av bågar . Men när jag ser din armbåge så gör det ont i mig. Ohc så ont du haft av den. Detta kort mot “skimming” har jag också ett par av och jag hoppas de hjälper. Hur som helst får de ligga i plånboken.
  Kram

 12. så himla skönt att den sista bågen, armbågen, har passerat revy vid det här laget. Jag ryser när jag tänker på hur ont du måste ha haft. Fy bubblan.
  Jag har glasögonbågar i lite blått,på något sätt men till våren när nya ska införskaffas vete gudarna vad det blir. Är så glad för att det finns glasögonbågar. Vad vore livet utan sådana?
  Allt gott!

 13. Här var det bågar av alla möjliga sorter och både fina och mindre fina. Din stackars armbåge måste ha haft väldigt ont men förhoppningsvis fick du snabb smärtlindring. Amorbågen och glasögonbågarna blev ju två flugor i samma smäll :D Det är både svårt och lite kul att titta ut nya glasögonbågar men hu, så dyrt det är. Men visst är det trevligt att förändra sig lite ibland och glasögon kan göra stor skillnad.
  Kram

 14. Bågfin, bågrolig och bågintressant! Med båge väl godkänt – och jag fattade direkt när jag såg peken mot munnen; amore amore :-)

 15. Fin tolkning! Men det där sista var en anings onödigt – det är ganska farligt där ute i skogen… Jag tror jag håller mig kvar i stan ;-)

  Ha det gott!

 16. Den första bilden är en sak jag retar mig på, man måste köpa ett speciellt kort för att skydda sig mot något som är instoppat i betalkortet. Oj då armbågsbilden ser inte så kul ut, ramlade du? En lite butter bild på dig också, kul selfie.

 17. En bra tolkning Paula! minns den där armbågen och hur ont du hade! Ajajajaj!!!
  Bra med ett sånt där skimningsskydd – nu fick jag mig en tankeställare – måste nog göra slag i saken och skaffa ett sånt kort jag också.
  Kram

 18. Det var kreativa varianter! Jag som bara behövde gå ut på balkongen och få till både rök och väg!

 19. Det är alltid roligt med nya glasögon och flera par kan vara bra att ha om ett par går sönder.

 20. En kreativ tolkning igen! Det är alltid spännande att titta in hos dig! Skimningsskydd, tack för tipset! Det ska jag absolut skaffa mig! Glasögonbågar tycker jag är svårt, jag har kört med runda i många år. Som väl är blir de moderna med några års mellanrum och då finns det ganska många att välja mellan!
  Ha det gott och kom ihåg att det inte är båg med vintertid på söndag!

Kommentera