Ny erfarenhet!

Igår kväll testade jag något för mig alldeles nytt, mediyoga!

Till skillnad från vanlig yoga som jag förknippar med en massa poser i de mest konstiga ställningar som man bör vara vig och smidig för att klara av, så är rörelserna i mediyoga långsamma och betydligt enklare.
Nå, så enkla var dom inte från mitt utgångsläge! Jag kan inte sitta i skräddarställning och jag kan inte sitta på knäna.
Vad gör man då? Jo man släpar med sig en egen stol och utför vissa rörelser sittande på stolen istället!

Vi var ett dussin tjejer i olika åldrar som samlats kring denna begivenhet, och detta var bara början, totalt 8 gånger ska vi träffas och yoga…
Det var många nya uttryck, mantran, hummanden, djupandningar för en oinvigd och det kändes rätt fånigt att rabbla obekanta ord medan man försökte andas i takt.
Men, men, det kan nog bara bli bättre. Svårast var faktiskt just andningen, den har jag aldrig kunnat koncentrera mig på. I mitt tidigare liv då jag gick på gympapass så försvann jag som en avlöning när det blev dags för avslappning. Nå, det sägs att det aldrig är för sent att lära, så jag slår väl huvet i väggen några gånger..

Vår instruktör är mycket kompetent och är med sin mjuka fina röst som skapad för sin uppgift, att få oss att varva ner och må bra!

Sen är det en annan historia att jag hade väldigt ont i höfterna och hade svårt att sova inatt, men det är ju bevis på att man lever…

I morse blev jag så glad då jag öppnade dörren till Blinka och upptäckte massor av fåglar i vår rönn!

Jag utgick från att det var sidensvansar, men denna välkamouflerade pippi var nog en…björktrast (?)

Det blåste och var svårfotat men nu är strax alla byns rönnar kalätna och fåglarna får dra vidare till andra nejder..

När jag gick min förmiddagspromenad träffade jag på min grannfarbror som jag för ett par månader sedan pratade med för första gången. Vi befann oss då samtidigt på vårdcentralen och han hade fått åka buss eftersom hans bil var trasig.
Då jag fick skjuts hem så fick även farbror följa med i bilen, och numera skiner han upp som en sol när jag kommer gående förbi.

Han närmar sig de nittio och hör lite dåligt så man får tänka på det när man pratar.
Idag ville han hälsa på Blinka och sedan visade han hur mycket eklöv det låg och skräpade på marken.

Han berättade att han tagit med sig ett ekollon hem från ett besök söderut på 60-talet, vi har inte många ekar här uppe.
Någon hade sagt till honom att eken kommer att ta livet ur hans fina äppelträd som stod en bit ifrån. Och tyvärr blev det så. Eken den växte sig fin men äppelträdet dog, och nu kunde farbror tycka att det varit bättre att han aldrig planterat ekollonet.

Nu skulle han åka till stan för att köpa en ny mobiltelefon för han hade tappat sin när han var ute och plockade tranbär vid sjön…
“Det ska ju vara så nyttigt så jag plockar några liter varje år”…sa han och såg glad ut trots förlusten.
Jag frågade försynt om det inte var värt att gå bort och leta där han plockat bären men det var på tok för blött där för att telefonen skulle ha klarat sig.

Gissa om jag uppskattar de små pratstunderna man får sig till livs här på vischan!

Trevlig helg från pörtet!

2

15 Comments:

 1. Visst är det väl härligt att träffa grannar så där och ännu roligare att lilla farbrorn blir glad, sånt värmer hjärtat. Du har nog rätt vad gäller fågeln, att det är en björktrast. Kram på’re

 2. Alltid trevligt med en pratstund.
  Yoga kan vara på många sätt. Jag har gått på yoga i flera år nu och älskar avslappningen. Att fokusera på andetaget har verkligen hjälpt mig i många olika situationer. Hoppas att det kommer att fungera för dig också.
  Kram

 3. Alltså det var ju totalt otippat! Mediyoga altså, inte pratstunden med den äldre herren. Det är det enda jag kan sakna i en storstad, då man inte direkt pratar med varandra spontant. Vi grannar gör ju det, och fler och fler äldre konverserar när man står/sitter bredvid dom, med det är nog mera undantag än regel här.

  Kunde inte låta bli att googla Mediyoga på youtube. Testade även om jag fortfarande klarar av skräddarsittställning, vilket jag faktiskt gjorde. Men jag skulle aldrig kunna sitta så i en halvtimme. Liiiite flummigt var det ju – det jag såg på youtube, men om det hjälper dig så är det ju perfekt.

  Så det var björktrastar som åt rönnbären. Nu vet jag vad det var för fåglar för några veckor sedan som satt i våra träd på innergården. Hundratals av dom som sedan flög iväg i formation. Tack Paul:-)

 4. Snacka om en hurtig 90-åring. Inte visste jag att ekar var så lättodlade, oavsett jordmån.

  Apropå yoga, många gillar det jättemyket, jag har aldrig testat just yoga, men väl thai-shi eller vad det nu kan heta. Det var inget för mig, i vart fall inte när jag hade småbarn och var mitt uppe i yrkeslivet dessutom. Det var alldeles för låååångsamt. :-)

 5. Här har sidensvansarna ätit rent Nu har vi Råddjuren i trädgården som äter äpplena Vad gäller ekar så har vi 6 jättestora ekar nere vid kyrkan Hur vackra som helst Brukar ta en empromenad förbi bara för att njuta av färgerna Nu börjar julpyntningen Bara 2 mån kvar till julaftonen Ha det bra

 6. Roligt med Mediyoga. Jag har hört namnet tidigare men inte direkt vetat vad det var. Slog upp det nu för att få veta lite mer. Och visst är det roligt att pröva något man inte gjort förr. Dessutom är det bra att träna på att slappna av.
  Så fint med pratstunden med din granne. Detta är inte lika vanligt tror jag i stan. Men i vårt hus bor ett par 90-åringar och de talar jag med när vi ses. Maken brukar också hjälpa den ena i tvättstugan.
  Önskar dig en fortsatt fin vecka.
  Kram

 7. Hoppas Mediyogan fungerar som tänkt och att du mår bättre i din onda kropp …
  Härlig granne du har och vilken trevlig pratstund ni fick. Kul set han berättade om eken. Vet inte om det stämmer, för här nere i södra halvan verkar det inte vara några stora problem med att ekar skulle döda äppelträd. Fin bild på ekollonen och kul att du fick björktrastarna på bild också!
  Ha det gott!
  Kram

 8. Heja dig som testar, Yoga i alla sina former med många typnamn är bra, jag gör det i min egen variant efter att ha testar ti några sammanhang. Ensam utövande passar mig bäst och jag anpassar efter mitt som rådet jag fick :-)
  Trevliga grannar är toppen och ett litet samtal gör gott och mer därtill.
  Tack för kommentaren på mitt inlägg jag älskar dig – du har svar där och jag har ett nytt inlägg om fortsättningen om du har tid och lust, med tanke på vad du skrev.

 9. Cissi, vår dotter, har försökt att visa mig några yogaställningar, men det är totalt omöjligt för mig att ta till mig.
  Andning, omöjligt där med, jag var på hundkurs en gång där en idrottscoach skulle få oss att slappna av och näst intill hypnotiseras. Jag låg på min golvmatta och sneglade på dom andra. Själv lyckades jag inte med nånting.
  Jag är för mkt kontrollfreak.

  Förresten undrar om jag också har “bokstäver”? Cissi har just fått diagnos på att hon har det i nån form och har börjat medicinera för det. Med tanke på att hon har tre “bokstavsbarn” (med två olika fäder), så kanske jag inte är så “oskyldig” i sammanhanget.

  Vad trevligt med den gamle mannen, jag förstår att han blir glad när han träffar dig.
  Här är det precis tvärt om, folk i byn hejar knappt tillbaka när man säger hej.

  Men på skogen häromdagen mötte vi en kvinna på cykel, som jag var tvungen att stanna för att fråga henne var hon cyklar varje dag.
  För det gör hon, hon cyklar mer än än mil dagligen från Vikmanshyttan till skogen t.o.r. i ur och skur. Hon sa att hon hade diabetes och behövde hålla sig igång. Till saken hör att hon ser ut att vara minst lika gammal som jag.
  Kram/Kicki

 10. Åååå vad mysigt det låter med din nyfunna vän. Det är alltid berikande att prata med äldre. Jag saknar min gamla granntant. Och du kommer att klara andning bättre nästa pass, du kan ju alltid tjuvträna hemma några minuter om dagen. Den här veckan har varit stressig, eller rättare sagt hela oktober har gått i tvåhundra knyck. Så idag efter jobbet avbokade jag allt, åkte hem och lade mig på värmedyna och här har jag legat nu i en timma och bara andats och lyssnat till meditationsmusik, jag har nog slumrat till också–men det var vad jag behövde. Nu blir det kaffe och en lugn eftermiddag /kväll. Trevlig helg! Kram

 11. Spännande att du ger dig på yoga. Kanske blir det en favoritsyssla eller så inser du att det inte är din grej. Det är i alla fall bra att prova så att man inte missar något :)
  Vilken trevlig farbror du har att få små pratstunder med. Jag har också träffat trevliga grannar här under sommaren men nu håller de flesta sig inomhus och vi får återuppta de små samtalen till våren.
  Synd att äppelträdet dog för din granne. Han kanske saknar det men lite kanske han kan glädja sig åt den fina eken.
  Kram

 12. Bravo! Yoga är motigt, men väl värt det. Jag fick en yogakurs i julklapp av dottern för många år sedan. Hon tänkte nog att det var dags för mig att försöka komma i form för barnbarnen och det var det ju och det gjorde jag. Det var många år sedan och de första passen var ren tortyr, men det kändes ändå att det var bra för kroppen på något sätt, så jag fortsatte. Bäst gillar jag “ren” yoga, alltså utan alltför mycket hokuspokus, men andningen är ju verkligen viktig. Urviktig och den hjälper en att klara lite mer än man tror att man ska. Hoppas på fler rapporter från ditt fortsatta yogande!

 13. Vilket härligt möte med grannfarbrorn! Visst finns det många guldkanter i vardagen också :-)

  Yoga? Nej tack. För ovig :-)

 14. Så mysigt med din granne som du kan pigga upp med ett samtal ibland. Yoga skulle jag behöva för att slappna av men tyvärr fixar jag inte det.
  Ha en fin lördag.

 15. Här höll sidensvansarna på i dagarna två innan de rensat vår rönn helt ren från bär. Två dagar senare rensade de grannens vinbärsbuskar. :-) Otroligt vad de äter! Imponerande.
  Det är mysigt att få små pratstunder med grannar då och då. Och jag kan tänka mig att den gamla farbrorn njuter av era pratstunder.
  Nä, nu ska jag bädda ner gubben. ;-)
  Kramen.

Kommentera