GemsWeekly

Gems weekly photochallenge # 49

Av
den
4 december 2019

Tema: mynt

I dessa dagar är det lätt att komma ihåg hur handeln slår mynt av Black Friday-fenoment, titta bara:

Självklart ökade försäljningen under denna köpfest-dag även i år!

Hugade spekulanter kan redan nu ställa sig i kö för nästa års köpfest! Vill du vara först i kön?

Här har ni en som slår mynt av…sitt ego? Hur som helst så kan han yvas med att finnas avbildad på ett mynt inom en snar framtid!

Trots att jag faktiskt hanterar mynt varje vecka i loppis-kassan så har jag inte kunnat förlika mig med de nya mynten! Tacka vet jag de gamla upplagorna, vad var det för fel på dem förresten? Varför skulle man till enorma kostnader designa om hela kollektionen av mynt när man ändå inte kan använda mynten just någonstans längre?
Förutom när man handlar på loppis förstås…

Flera tolkningar på temat hittar du när du klickar på hjärtat!

TAGS
19 kommentarer
 1. Svara

  Justina

  4 december 2019

  Håller med Förr var ju mynten i olika storlekar även färger Nu har man ju svårt att se skillnaden

 2. Svara

  Justina

  4 december 2019

  Jag har aldrig någonsin handlat på nätet Vill se varan jag köper Och helst på loppis

 3. Svara

  Mia

  4 december 2019

  Jag håller med dig i allt du skriver, speciellt dina tankar om mynten…..jag har väldigt svårt för de nya leksakspengarna. Svårt att skilja på dom. Men det var kanske det som var avsikten med bytet?? Att vi skulle ogilla dom och istället handla enbart med kort?? Men från 1/1 2020 måste bankerna börja ta emot kontanter igen, så då kan alla tömma sina spargrisar och få slantarna insatta på kontot 😉 och då måste ju handlarna också ta emot kontanter, (vilket vissa inte gör idag) för då finns inte ursäkten att banken inte tar emot deras pengar.
  https://www.breakit.se/artikel/22816/klart-ny-lag-tvingar-banker-att-ta-emot-kontanter
  Kram på’re

 4. Svara

  Ditte

  4 december 2019

  Vilken suverän tolkning av veckans temaord! Igen! Denna svarta fredag ogillar jag verkligen. Och detta med att konsumera mindre – försvann det på vägen. vad gäller näthandel så köper jag resor och färgpatroner annat vill jag sjäkv titta på, Och jag handlar när jag tycker om jag tycker. LÄst eockså om att Federer ska bli mynt i Schweiz och det går ju bra öfr där används fortfarande både mynt och sedlar. Annat är det hos oss.
  Jag har också svårt att förlika mig med de nya mynten. Förstod aldrig varför de skulle bytas ut. Och dyrt blev det också.
  Är helt med dig t tankarna här-
  Skulle någon i Spanien betala en kopp kaffe med kort skulle caféägaren tro att man drev med honom. Där är det fortfarande mycket kontanter som gäller.
  Kram!

 5. Svara

  bpz3

  4 december 2019

  Härligt! Nu är vi tre stycken som tagit upp Roger Federer – Mia, du och jag. Å jag vet ju att du aldrig tjuvtittar på bidragen;-)

  Black Friday, vilken hysteri!!! Å i måndags var det ju dessutom “Cyber Monday”… Har nog aldrig handlat nåt på någon av dagarna, så… Å julhandeln – skulle inte vi vara aningen återhållsamma?! Ja, u vet det där med miljön och klimatet. När jag ser sådana siffror kan jag aldrig låta bli att tänka på att det finns människor som inte ens får ihop det till en enda måltid per dag…

  Mynten ja. Den som spar den har, och det hade du;-) Men du, kolla in Klimakteriehäxan! Där får du veta att mynten och kontanthantering återuppstår. Å det är inget skämt!

  Ett toppen inlägg till temat! Å himla kul att vi tänkte nästan likadant med två tolkningar:-)

 6. Svara

  Susjos

  4 december 2019

  Nej, Black Friday är inget för mej, Va kul att få se de gamla svenska mynten! Känner igen den gamla femöringen, tvåöringen och tioöringen…blir lite nostalgisk där!
  Ha det gott!

 7. Svara

  "LillaSyster"

  5 december 2019

  Nej, jag ska inte ställa mig i kö.
  Superduper tolkning av dig!
  Jag håller med dig de gamla mynten var mycket bättre och till vilken nytta som sagt. Nu går det ju inte ens att mata parkeringsautomaten med dem betalkort eller app är det som gäller. Näe det var bättre förr…… Ha en bra torsdag. Nu mot jobbet. Kram

 8. Svara

  Kicki

  5 december 2019

  Black friday får då inte mig att handla, men det gör tydligen många andra.
  Jag håller med dig till 100% om de nya mynten, så idiotiskt att byta. Nu när jag dessutom ser sämre så vet man ju inte vad det är för valör när dom är så lika.
  Kram

 9. Svara

  Ama de casa

  5 december 2019

  Ja, vad var det för fel på dom gamla mynten… Fast dom gamla femöringarna var nog lite i största laget 🙂 Skönt att småmynten är borta i Sverige, dom bruna småeurosarna är jättejobbiga, hoppas att dom också rationaliseras bort snart. Räcker med 10-centarna som ju är i paritet med en krona ungefär.

  Snygg tolkning!

 10. Svara

  Minton

  5 december 2019

  Håller med dej i allt. VARFÖR byta mynt och sedlar när vi inte kan använda dessa. Många restauranger är kontantfria och sätta in kontanter går inte.
  Alla dessa jippon för att folk skall handla en massa onödigt gillar jag inte och många hamnar i skuldfälla.
  Ha en fin dag

 11. Svara

  ibod11 - Ingrid

  5 december 2019

  Köpfesten har jag inte varit en del av alls och mina mynt (bildligt talat) har stannat där de ska vara, dvs mitt konto 😀 Kul för Federer att få finnas på de schweiziska mynten. Kanske en stor ära och jag hoppas att han är glad för det. De nya mynten har jag ingen koll på och de kanske inte finns i jättestor upplaga. Men för de som använder kontanter måste ju mynten finnas för att kunna få rätt summa tillbaka vid betalning.
  Kram

 12. Svara

  Klara Ovidia

  5 december 2019

  Här flödar det myntigt – du har kläm på tolkningsmynten minsann – bra jobbat!
  BF och BW ger jag allt stora blaffen i. Handlar icke då.Handlar sällan på rea också nu för tiden. Du kan få ihop det du Paula 🙂
  Nya mynten har jag inte vant mig vid heller.
  Mynt & övriga kontanter är på väg tillbaka, så hav förtröstan.
  Vid kriser då digitala kassor och kortterminaler faller i hop må vi ha pengar i handen …. nu får bankerna krypa till korset och öppna kassaskrinet 🙂 fast det skulle visst dröja en stund.
  Svar: Du undrade hos mig om min versskriv skulle bli en ny karriär bredvid konsten?
  Ser inget av det som karriärer, det är skapande som ger glädjen och ger gott mående i kropp och själ. Verser o dikt har jag skrivit länge.:-)

 13. Svara

  birgittamalmstedt

  5 december 2019

  Skönt att man blivit så gammal att man inte längre frestas att delta i dessa köpfester!

 14. Svara

  Violen

  5 december 2019

  Nej tack, jag unnar någon annan att stå först i kön! Gillar inte Black Friday och inte några andra köpfester heller. Kul att du uppmärksammar att Roder Federer snart finns att beskåda som silvermynt!
  Ha det gott!

 15. Svara

  Stare Ström

  5 december 2019

  Nej, vill inte hålla på med sånt. På mig blir de inte rika!

 16. Svara

  bjorgnin

  6 december 2019

  Heisann, ofte er det gamle det beste… ha en fin dag ;:OD)

 17. Svara

  kajsalisasblogg

  6 december 2019

  Tror jag skippar kön till Black Friday, har prylar så det räcker. Kul bild på dom gamla mynten, ören räknar man ju knappast i längre.

 18. Svara

  byblixtra

  7 december 2019

  Jo, nog märker man av internethandeln på Black Friday. Ens post blir försenad med flera dagar. Det är inte klokt att man kan ställa sig i kö för nästa års Black Friday.

  Men vad jag har förstått är att de som har lite pengar att röra sig med passar på att handla julklappar eller sådant som de behöver under Black Friday/Black Week.

 19. Svara

  Sognafaret

  7 december 2019

  Det er vel nesten ikke en ting vi er mer avhengig av enn en mynt. Lite vi får foretatt oss uten penger.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 235
 • 365
 • 1 690 566
 • 4 819
 • 62 199
Sök här