Gems weekly photochallenge # 51

Då var det dags för årets sista utmaning för kameran!

Tema: is

Och just is har faktiskt varit något av en bristvara senaste veckorna trots att december räknas som en vintermånad!
Fast egentligen räcker det ju med att hälsa på här i mitt pörte för att direkt mötas av is och snö i min header!

Men jag får backa bandet till början av november (!) för att hitta mera is på bild, då hade det bildats mycket is bland vattenmassorna

is-draperi!

Den 8 december fotade jag en våghalsig en som gett sig ut på isen trots många dagars töväder..

Och sist men inte minst så sparade jag min fina isbjörn igår när jag visade mina knäppa kruk-figurer!

Mera is verkar vara på gång för idag har kvicksilvret krupit nedåt, men tyvärr säger prognosen att det är högst tillfälligt.

Ett bra tips för att få se mera is är därför att följa hjärtat!

3

18 Comments:

 1. Is är något som jag gillar förutom på vägar. Ungefär. Isbjörnen inser kanske att klimatet inte är vad det borde vara, åtminstone inte i din blomkruka. Trevlig kväll!

 2. Så spännande is bilder. Inget jag sett här tyvärr.
  Kramar från oss

 3. Du tar alltid, år från år, fina bilder på isformationer <3 och isnallen är ju för söt den också :) Kram på're

 4. Fantastiskt fina bilder med naturliga iskonstverk. Ja, det är visst väldigt mild för årstiden även hos dig däruppe. Men du kan “trösta dig med” att det är 15 minusgrader hos Åsa i Åsele;-)

  Isbjörnen ser inte ut att trivas nåt vidare i din “grönsak”, han längtar nog efter riktigt is. Du kan kanske bjuda honom på en utflykt till frysen;-)

  Har inte läst ditt föregående inlägg än. Ska strax göra det.

 5. Så vackra och isiga bilder! De första två tittade jag länge på för att se alla detaljer. Så fint fotograferade. Kul att du sparade isbjörnen tills idag. Men den ser lite förskräckt ut. Kanske för du fylla på med lite snö och is här i krukan med jämna mellanrum. Elle också får den vänja sig vid klimatförändringarna som råder.
  Här i huvudstaden är det grått i variation som är rådande. Men det kan ju ändra sig-
  Kram!

 6. Vackra isiga bilder! Att stå där ute på isen verkar oklokt … men en del är ju väldigt ivriga att komma igång att pimpla :)
  Isbjörnen är söt … jag har en liten isbjörn efter min mamma någonstans … måste se om jag hittar den :)
  Kram

 7. Din header är särs vacker! Mycket kraft i naturens konst som ditt öga i samförstånd fångad upp. Ja, vi är vintermänniskor båda två du och jag.
  Isbjörnen i blomkrukan gör sig fint, tänk att du sparat den :-)
  God jul Paula!

 8. Fin tolkning trots att isen varit en bristvara. Gillar isdraperiet bäst tror jag, och såklart din underbara header! :-)

 9. Tokstolle som står där på isen….. men han vet väl vad han gör?!
  Isar är något jag har stor respekt för.
  Så söt han är där i krukan din lille björn. Och draperiet är så läckert.
  Ha en bra torsdag=)

 10. Is är bland det mest spännande som naturen bjuder på. Alla olika formationer och strukturer ger så många sinnesintryck. Fina isbilder från dig och allra finast tycker jag att din fina blomutsmyckning med isbjörnen är :) Mannen på isen måste vara av riktigt segt virke, eller han kanske har längtat så mycket efter isfiske att han bara måste ge sig ut på sjön hur läskigt det än är vädermässigt och säkerhetsmässigt.
  Kram

 11. Is är en bristvara hos oss också! Så fina bilder du har i arkivet, isdraperiet är helt utsökt! Isbjörnen längtar nog ut i det fria så det är kanske läge att önska lite isbildande kyla!
  GOD JUL och GOTT NYTT ÅT!

 12. Även i norr är det brist på is just nu, fast den är där men snön döljer det mesta av isen just nu. Tur vi har arkiv att leta i och du hade väldigt fina bilder på is i ditt arkiv! Krukfigurer var något nytt, jag ska läsa ditt senaste inlägg för att kolla vad mer du kan bjuda på i den vägen.
  Jag önskar dig en Riktigt God Ju och ett Gott Nytt År!

 13. Många fina isbilder. Isbjörnen var ju jättesöt. Du har ju också en mycket vacker och isig header. God Jul och Gott Nytt År!
  Hälsningar
  Birgitta

 14. Is tycks vara en bristvara i hela landet. Men i drinkar är det alldeles utmärkt. Tycker du ska testa en möjito, med mycket mynta i (den växer som ogräs i min trädgård). Det kan väl behövas som tröst när du sitter där och rullar din fot! Ge inte upp för jag tycker det är skönt med bollen nu. Men ta inte i för mycket i början.
  Ha en fin helg!

 15. Isgardinen var läcker!
  Å, kul med en isbjörn i krukan. :-)

 16. Heisann, flotte bilder , og vi får håpe at vi får føle kulda igjen om ikke så lenge. Urovekkende med alt mildværet. Ønsker deg alt godt i det nye året ;:OD)

 17. Underbar isbjörn och härlig header!
  Ingrid som önskar dig ett Gott Nytt År

Kommentera