Halta-Lottorna

Idag fick vi äntligen lite vintertemperaturer

och det bet lite i kinderna på vår försiktiga promenad där ni kan se att baktassen inte hänger med..

Underlaget är inte att leka med, o Blinka har inga broddar!
Tyvärr kom dimman insmygande, temperaturen steg med en farlig fart och nu mot kvällningen är det regn och plusgrader…

Det är inte bara Blinka som haltar omkring i tillvaron, min hälsporre besvärar mig varenda dag, skapligt på förmiddagen, skitont på eftermiddagen.
Självklart har vi ont i samma bakben, det vänstra… så det råder symmetri när vi halkar och haltar omkring…

Nu har jag lånat hem en bok, “Smärtfria fötter” där jag läser om övningar för att förbättra fötternas hälsa, bland annat med hjälp av en boll!

Självklart övervakade Blinka mina ansträngningar, och ont gjorde det när piggarna sjönk in i skinnet!
Det ska kännas både ont och skönt, det sköna upplevde jag inte alls!

Jag får testa vidare med de övningar som är särskilt inriktade på just hälsporreproblem.

Då går vi istället över på mitt favoritämne: mat!
En påse med linser och gryn, kan det vara nåt?
Jag fick den i en Smakbox tidigare i höst men har inte varit så sugen…

Nyttigt? Javisst, helt färdiga att inmundigas, i sallad, i gryta eller bara naturella. Aptitretande vackra…näää inte just

Jag var glad över att jag också kokat couscous-gryn för jag tycker de är mycket godare!

Men nu ska skafferi o frys rensas så julmaten får plats, jag börjar bli bra sugen på julskinka!

2

13 Comments:

 1. Vad eländigt med din hälsporre.
  Hoppas tortyrträningen gör nytta,
  Fy så oaptitligt linserna såg ut. Det såg ut som det var larver med.
  Jag börjar faktiskt också bli sugen på skinka.
  Kram Kicki

 2. Ni söta flickor som sympatiserar! Lycka till med tillfrisknandet och matlagningen!

 3. Ojojoj, nu är det besvärligt i Pörtet :( det vore ju toppen om övningarna hjälper eller åtminstone lindrar, undrar om inte Blinka kanske vill testa hon också?? Hur som helst, så hoppas jag verkligen att allt ska bli bättre för er!
  Apropå mat, har du testat matvete?? En favorit hos mig just nu, bl.a istället för ris.
  Här kör vi operation frysrensning också, jisses så trevliga grejer man kan hitta där!
  Kram på’re

 4. Åh, den där boken skulle jag också behöva för jag lider också av hälsporre på den vänstra foten. Jag har en sådan där boll men nu fick jag lite övningar till den. Vet precis vad du går igenom och vi får försöka peppa varandra att göra övningar och stretcha för att bli kvitt detta!

 5. Blinka såg pigg ut när hon tittade bakåt. Hoppas hon blir bättre med hjälp av tabletterna. Usch vad jobbigt med din hälsporre. Julskinkan gjorde jag vid förra helgen och har provsmakat flera gånger. Linser är inte något jag äter tycker inte om smaken.
  Bamse kramar och puss till Blinka

 6. Sådan matte sådan hund;-) Nej ,det var ett dåligt skämt. Tycker synd om er båda två, ni som gillar att gå långpromenader. Hoppas igelkottbollen hjälper. Himla smart att låna hem en bok med övningar!

  Alltså linser i form av en soppa älskar jag. Gryn och bulgur liksom quinoa får jag inte ner. De växer bara i munnen på mig. Couscous däremot är en av mina favoriter.
  Tycker sista bilden var faktiskt en fröjd för ögat, och det smakade säkert riktigt gott också.

  PS. Jo, jag testade faktiskt din Nobelrätt – grisfötter. Jag menar kan jag äta fårtestiklar och lunga kan jag väl testa grisfötter också. Köpte dom inte i burk, utan kokade dom alldeles själv med massvis med kryddor. Det jag inte riktigt förstod är vad man egentligen KAN äta där. Gelén var dock en total smaksensation. DS.

 7. Svar: Det är inte så lätt att imponera på dig, men med mina “egenkokta” grisfötter lyckades jag uppenbarligen;-)
  Det enda jag gjorde var att lägga några kuber grönsaksbuljong i vattnet, spädde på med kryddnejlika, lagerblad och en massa umami samt svartpeppar och en matsked salt. Lät dom koka i två timmar, och nej, det var ingen fröjd för ögat. Sedan tog jag rubbet, ställde i kylskåpet och åt gelén dagen efter, bara så där. Min man tyckte att gelén påminde honom om Jelly-O, så han avstod helt. Jo, han åt inte fårtestiklarna heller;-) Gelén var riktigt, riktigt god.

  PS. På min lokala ICA kostade en burk med grisfötter 69 kronor. Den såg INTE aptitlig ut. Så när jag såg att det låg fyra färska fötter för 37 kronor i disken slog jag till. Det är ju inget jobb, fötterna kokar ju själva och kräver ingen åtgärd. DS.

 8. Så bedrövligt med din hälsporre men du verkar ha hitta övningar att ta till. Hoppas de hjälper. Illa med Blinkas ben också. Vad gäller linser så äter jag om jag blir bjuden men min mage är inte förtjust i dem eftersom de är hårdsmälta. Coscos och bulgur går bättre. Ler när jag läser ordet “nyttigt”. Frågar mig alltid “vad är det nyttigt för”. Anser att om jag tycker något är gott/smakrikt så är det nyttigt. Nyttigt för att jag blir glad och gillar det jag smakar.
  Kram och många tankar från mig.

 9. Stretcha Vadmuskeln 3ggr om dagen håll 15-20 sekunder varje gång, det botar inte hälsporre, men kan underlätta, tryck ihop hälkudden några gånger om dagen. Tejpa foten/hälen för att ge stadga. Använd coachtejp, finns att beställa på apotea – där går den under namnet sporttejp. Tänker på er! Kram

 10. Så ni matchar varandra med er gångstil… Hoppas innerligt att ni snart matchar varandra med en ohaltande gång!
  Den där piggbollen trodde jag först var godis av mörk och ljus choklad… Man ser nog vad man vill se ;-)

  Ha en fin dag!

 11. Stackare, jag lider med er där ni haltandes tar er fram och jag önskar att den där taggiga bollen ska kunna ge dig lite lindring. De hundar jag har haft skulle inte ha fattat att det där inte var deras leksak men Blinka är säkert för väluppfostrad för att sno din boll :) Ända sedan jag började få värk på olika ställen har jag tänkt att så länge jag kan gå så är det ok. Jag mår dåligt för din skull om du inte ska kunna ta ordentliga promenader för att din fot ger dig stora problem. Den bästa julklappen vore väl att ni skulle kunna vandra iväg era vanliga rundor utan att halta.
  Jag tror att den där lins- och grynröran kan vara gott i en gryta men jag håller med om att couscous ser godare ut :)
  Kram

 12. Jobbigt med både fotproblem (du) och ledproblem (Blinka) och jag lider med er båda. Jag sympatihaltar, men på andra benet … har ont högst uppe på utsidan av låret – inte höften direkt, men strax nedanför … tror det bara är mjukdelar, som muskler eller muskelfästen som bråkar, men ont gör det …
  De där linserna/ grynen ser inte såå aptitliga ut – lockar inte mig i alla fall, men de är säkert nyttiga :)
  Kram

 13. Bönor och ärtor och sånt är jag heller inte så sugen på. Visst, jag äter bruna bönor och även ärtsoppa men det räcker för min mage för den gillar inte för mycket av sånt.
  Bra att du hittat lite övningar för din fot.
  Kramen.

Kommentera