Bloggen

I min lilla bubbla

Av
den
17 december 2019

Vart tar dagarna vägen???
I helgen ramlade det ner snöflingor stora som dasslock och försvann lika fort.
Min termometer har fastnat på +3 grader…hur trist är inte det?

Vad ska man hitta på då en liten flicka inte får gå promenader eller leka?
Hon får tuggisar så klart men en dentastix smaskar hon i sig på 20 sekunder!

Imorgon måste jag ringa veterinären och be att få mer medicin utskrivet, och tala om att det inte blir någon operation.
Jag får bra övning på mitt obefintliga tålamod när jag nu låter Blinka stå på en o samma fläck och läsa hela noveller, eller flera kapitel ur en hel roman!
Så vi går här i vår egen liten bubbla, men imorgon är det nog dags att trilla köttbullar och ta tag i städningen.

Jag berättade förut att jag har lite annorlunda placering för mina små figurer jag köper på loppisar ibland

När jag hade placerat ut den första såg det ju så öde och tomt ut i de andra….blomkrukorna

En liten grabb tittar fram bakom bladen på svärmorstungan

En bäver bor i nästa kruka

trähästen jag köpte på fäboden i somras har funnit sin plats

Ett par söta möss har vi härnäst

i aloens grönska trivs svarta fåret, även den från fäboden

titta här, en fisk på torra land!

och minsann en liten sälunge

lite i skymundan bakom palettbladen gömmer sig min tvillingtant

och det juligaste till sist, en liten söt ängel!

TAGS
13 kommentarer
 1. Svara

  "LillaSyster"

  17 december 2019

  Vilka roliga krukdekorationer! Du är fyndig =). Stackars lilla Blinka. Jag trodde att dentastixen varade lite längre. Ha det. så kul då du fixar
  julköttbullarna.

 2. Svara

  Karin Eklund

  17 december 2019

  Aha, se där är figurerna! Härligt. Gladkrukväxter! Blinka-sötnosen, lilla hjärtat. Mitt hjärta ömmar för henne och hennes matte . Kram

 3. Svara

  Minton

  17 december 2019

  Gillar dina små figurer speciellt bad tanten. Skall ta lite bilder på mina tanter och gubbar i baddräkt.
  Pussar till Blinka från oss båda.
  Kram till dej?

 4. Svara

  BrittMarie

  17 december 2019

  Men vad roligt, att ha sina prydnadssaker i krukväxterna! Det har jag inte tänkt på. En aloe vera har jag också. Den har jag fått från min filipinska granne som säger att den kommer från hennes hemland. Man kan bryta av en bit och smörja in i ansiktet säger hon, men jag har inte vågat prova. Kanhända man skulle bli “vacker som en dag”…. Stackars Blinka, hon ser verkligen deppig ut. Hoppas inte du är det också. Det är inte så lätt alla gånger.
  Kram

 5. Svara

  Mia

  17 december 2019

  Men så fiffig du är! Det blev ju jättefint och jag ääääälskar badtanten, hon är häftig!
  Lilla Blinkavännen då, hoppas det var nåt intressant att läsa när hon ändå fick stå så länge <3 Kram på er!!!

 6. Svara

  ibod11 - Ingrid

  17 december 2019

  Hahaha, finurliga lösningar på var figurerna ska placeras 😀 Jag gillar din variant jättemycket och jag tänker att det måste vara bra när man ska städa. Någon gång måste man ju damma och då är det bra om så lite saker som möjligt står i vägen 😉
  Jag förstår att det känns jobbigt att ringa samtalet till veterinären. Jag skulle inte heller ha valt operation i din situation och jag tror att det är bäst för Blinka att slippa vara med om det. Nu hoppas jag att hon fortsätter att bli bättre och att ni snart ska komma ut lite längre på era promenader.
  Kram

 7. Svara

  Justina

  17 december 2019

  Måste säga att du är Fyndig Här har det varit full fart hela dagen med hjälp av Claes
  Köpt nya möbler till sovrummet 2 Vitrinskåp 1 högt 1 lågt Naturligtvis strulade det Höga skulle var 2 kartonger nr 1 och nr2 Men visade sig att vi fått 2 kartonger nr 2 Så det vart att åka in igen och försöka byta Sen var det ju flera 100 skruvar & pluggar som skulle skruvas dit så det tog sin rundliga tid Fick inte klart Låga skåpet kvar att skruva ihop , men Claes var tvungen att åka hem får fortsätta en annan dag Och jag lag mig att vila Helt slut Frigolit plast att plocka reda på nu Få se hur länge jag orkar Sen sova med nya kuddar lakan täcke Ha det bra Hoppas Blinka kryar på sig

 8. Svara

  Ditte

  17 december 2019

  Så trist med Blinka men hoppas att hon får medicin så hon inte har alltför ont- Önskar henne god bättring.
  Kan tänka mig att ni båda saknar de dagliga promenaderna. Så lite köttbullar blir nog bra att lägga energi på. Så himla roligt med dina fina figurer i blomkrukorna. Och de har alla fått sin plats.
  Många tankar itll er alla från mig.
  Kram

 9. Svara

  Anki

  18 december 2019

  Även om det går långsamt, så hoppas jag det går åt rätt håll med Blinka …
  Vet du Paula, jag har också en del såna krukdekorationer … din badtant är underbar!
  inget vidare väder för vinterälskare, men snön kommer nog så småningom. Jag är glad så länge jag slipper den, men nu kan det få sluta regna!
  Kram

 10. Svara

  Ama de casa

  18 december 2019

  Vilka fina blomkrukeprydnader! Skojig idé att placera dom där. Då kan du spola av dom när du vattnar så slipper du dammtorka 🙂

  Fortsätter att hålla tummarna för Blinka!
  Kram till er båda

 11. Svara

  bpz3

  18 december 2019

  Snacka om originell användning av prydnadsfigurer! Hur roligt som helst ju! Du är riktigt kreativ där. Å du verkar lika många blommor/plantor som figurer. Har bara en blomma – novemberkaktusen, och i den sitter Mumin och verkar trivas lika bra som dina figurer. Badtanten är min absoluta favo:-)

 12. Svara

  bpz3

  18 december 2019

  Me again: Glömde ju säga att jag verkligen hoppas att Blinka snart kommer se mindre ledsen ut som hon gör just nu. Ja, förstås att även du kan gå tillbaka till ditt “normala” liv, som du säkert saknar…

 13. Svara

  Helen

  19 december 2019

  Vilket kul och kreativt sätt att använda figurerna! Så kul det måste vara att vandra runt inne hos dig och försöka hitta det som göms i det gröna. 🙂

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 267
 • 388
 • 1 575 262
 • 4 983
 • 64 167
Sök här