Bloggen

Goda råd behöver väl inte vara dyra?

Av
den
13 november 2009

Det hoppas i alla fall jag, för nu skulle jag faktiskt tacksamt ta emot några!
Det gäller min högst motsträviga kropp, framför allt benen, höfterna, ryggen, axlarna…ja ni vet
Anledningarna till att jag har ont och svårt att röra mig är flera, men det mest tydliga är artrosen.
Den har varit på frammarsch sista åren med en skrämmande fart, från händer och axlar ner till alla småben i fötterna, till höfterna och till ryggen.
Jag går som en ledbruten åttiåring, inget illa sagt om dem, men jag är inte åttio än!
Jag ser detta än tydligare när jag nu går och badar två gånger i veckan. I vattnet rör jag mig obehindrat och utan smärta, stretchar och tar i, för att sen nästan ramla ihop i en hög när jag kommer upp ur vattnet och tyngdkraften tar över…
Nu har jag börjat fundera på att testa något naturläkemedel och det är där jag skulle vilja ha goda tips och råd!
Har du provat något naturmedel mot värk och stelhet i leder och muskler, kanske rentav något som är avsett för oss med artros?
Om du har erfarenheter, goda som dåliga vore det jättesnällt om du delade med dig av dessa!
Jag har undvikit att besöka någon butik för naturläkemedel för det är så dyrt!
Men, om hunden haltar eller får problem med att gå i trappor vad gör jag då?
Jo, självklart köper jag utan att blinka en burk med Glukosamin i djuraffären utan att titta på prislappen, för jag vill ju att jycken ska må bra!
Det kanske är dags att jag unnar mig själv detsamma?
Men, jag handlar nog hellre på Life än i zoobutiken, haha
Men vad ska man välja, utbudet är enormt, det ena mer effektivt än det andra!

Jag har inga orimliga krav men budskapet är ju helt rätt, eller hur?

Jag önskar dig en skön novemberhelg, vi är tyvärr mitt i värsta mörkret så gör vad du kan för att lysa upp tillvaron!

TAGS
20 kommentarer
 1. Svara

  Saija

  13 november 2009

  Varför inte testa Glucosamin? Du kan visst äta samma som vovvarna! 🙂

  I buzzador får man testa allt möjligt. Jag har bla testat halstabletter (nu senast), pastasåser, pasta, munskölj mm. Enkelt, gratis och skoj! :thumbsup:

  Använd min länk och anmäl dig!

 2. Svara

  Leena

  13 november 2009

  Hej vännen,

  Jag fick av min ortopedläkare råd att äta naturmedel med nypon (LitMove heter den idag) år 2003 när jag opererades för mitt knä senast…är opererad tre ggr.
  Artros har redan börjat!
  Detta naturmedel lindrar inflammation och minskar smärta…jag har blivit av med smärtan och fått rörlighet i leden. Kan idag gympa, springa och var spinningledare!
  Peronalen på naturmedelsbutiken tipsade senast också om att lägga till Glukosamin (flera märken finns i olika prisklasser) för att den bygger upp brosket…

  Men jag mår kanonbra sedan operationen…

  Kram

 3. Svara

  Kersti

  13 november 2009

  Min vän och hennes man äter nyponpulver varje dag, hon säger att sedan hon börjat med det har hon blir bättre i sina leder och har mycket mindre ont än tidigare. Jag tänker att det i all fall inte skadar. Kram

 4. Svara

  Ragnvi

  14 november 2009

  Morning i Pörtet! Nej nån naturmedicin har jag inte förslag på…bara min artrosmedicin…Artrotec…den hjälper mig o min onda axel….

  Meen…lilla Loppan…så jobbigt för henne! Hoppas hon blir kry fort nu!
  Kramen!
  Ragnvi

 5. Svara

  Astrid

  14 november 2009

  När jag köpte Glukosamin till vår vovve på lantmännen (Granngården) så sade kvinnan att hon brukade strö på sin fil också på morgonen
  Där finns det i pulverform i burkar rätt så stora.
  Så ibland tog jag själv för jag hade jätteont en period och använde Glukosamin
  i början var Glukosamin rätt så billigt i hälsokost butiker
  Men så kom man ju på att det verkligen fungerade och då tog ju apoteken över och det blev svindyrt att köpa
  Tror det heter Artrox på apoteket ,men det finns säkert många olika sorter nu

 6. Svara

  Nilla

  14 november 2009

  Det låter inte så skojsigt det där Paula. Du måste ju vara rörlig och smidig så du kan springa i svampskogen med vovvarna 🙂
  Jag har inte provat något själv, men vet andra som gjort det. Det där med nyponpulver har jag hört ska vara bra. Och sen naturligtvis Glukosamin. Och jag har också hört att man kan använda samma till sig själv som till hunden eller hästen. Och att det dessutom är billigare i hund och hästbutiken 🙂 Värt ett försök i alla fall.
  Kram

 7. Svara

  Lelu

  14 november 2009

  Pöva du detta som alla medskrivare redan nämnt. 💡
  Lycka till //Lelu

 8. Svara

  Kicki

  14 november 2009

  Attan, dessa krämpor som vi måste dras med. 🙁 Jag tar dagligen Artrox och Pronaxen. Inflammationshämmande medicin har jag ätit i minst 30 år. Jag blir inte bra av dem, men låter jag bli så blir jag sämre. Jag tar också Omega3 (det gör även Berra och Jolly)
  Sen jag började med Artrox för ca ett år sen, så är jag betydligt bättre i höfterna, får inte alls ont lika fort som tidigare, när jag promenerar i skog och mark.
  Stackars lilla Loppan, hoppas att hon blir bra nu. Jag förstod att hon fått en sekundärinfektion av allt rivande. Jolly gjorde samma sak när hon kliade sönder sig hösten -07.
  På tal om Jolly så får ju hon tre olika mediciner dagligen. Glucosaminet strör jag på hennes mat, men de andra två får hon som tabletter. Jag säger “gapa” och då gör hon det, sen är det bara att peta ner tabletterna i halsen.
  Hon kom själv på att hon skulle gapa, jag sa ju det varje gång jag öppnade munnen på henne, så plötsligt började hon göra det själv. :kiss:
  Kramen

 9. Svara

  Kicki

  14 november 2009

  Hej Paula
  Dom har ju något receptfritt på apoteket som ska vara bra för atros, kommer inte ihåg vad de heter men de vet de nog på apoteket.. Du fråga om spikmattan ja måste säga att den hjälpt mig, nu har jag den kraftiga sorten inte den med runda piggar utan den gröna med piggar.. Men de får man bara ha till ryggen. Ja den har du hjälp mig tycker jag, för om jag inte ligger på under två dagar så får jag mer ont i nacken faktiskt ja i hela kroppen, så du kanske skulle prova, du har ingen du kan låna av.. Hoppa du snart är i din egen ålder igen.. kram kram sköt om dig kicki

 10. Svara

  Margaretha

  14 november 2009

  Fy så trist att ha ont !!!! Har dessvärre inget råd att ge eftersom jag inte prövat några piller själv….. Jag håller tummarna att du blir bättre…
  Kram på dig och Loppan
  Margaretha

 11. Svara

  Ingegerd

  14 november 2009

  Åh, stackars Dig! Kram! Min kompis har artros och tar Artrox varje dag. Om hon slutar blir hon sämre. Hon får det på recept. Hon är nöjd med Artrox.

 12. Svara

  Christina

  14 november 2009

  Hej Paula!
  Som jag skrev inne hos Carina så känner jag mig som en osalig ande nu när jag smyger runt och läser bloggar utan att själv blogga.Med ett trögt internet så tappade jag lusten.Inget roligt när det tar 10 min för att ladda upp ett foto.Har varit i kontakt med Tele 2 och de jobbar på problemet,men just nu så är jag blogglös 🙁
  Tyvärr så kan jag inte hjälpa dig med något mot stela leder.Men varför inte prova det som du ger till hunden? Kan ju funka :caffienated:
  Kram

 13. Svara

  Malin

  14 november 2009

  Så trist Paula att du är så dålig. Jag har ju själv Artros, konstaterad i foten, men tyvärr får jag mer o mer besvär i alla leder.. 😥 Jag vet inte så mycket om Artros men visst är det reumatiskt? Reumatikerna har ju sämre nu på hösten m alla väderomväxlingar så det kanske är därför du är extra dålig nu?
  Jag skall på hälsoundersökn via jobbet i slutet av månaden och skall ta upp detta mina ledbesvär, är det bättre att börja med mediciner så fort som möjligt eller skall man unvika dem så länge som möjligt? Jag har ingen aning. :question:
  En sak som ingen annan tipsat om här ovan som jag fått tipsat om är ingefära, krydda maten och teet tex.
  Jag är inte så förtjust i spikmattan (än i alla fall) men värme tycker jag är toppen, yllestrumpor och varma sjalar runt nacken.
  Inläggsulor i skorna är oxå bra för fötterna.

  Krya på dig kramar

 14. Svara

  Mia

  14 november 2009

  Men stackars lilla Paula!!! Åh om jag bara kunde skulle jag hjälpa dig….
  Men nog tycker jag du ska unna dig att prova nåt från hälsokosten, du ska vara rädd om dig, vännen!!! :/

 15. Svara

  marma

  15 november 2009

  Jag vet av erfarenhet att jag får mindre ont för varje kilo jag går ner. Sedan rökstoppet i februari har jag gått upp många kilo och de sitter som klistrade. Helt omöjligt att bli av med ett enda. Alltså har jag mycket ondare nu än i början av året.
  Kanske ide att prata med en hälsokostare.

  Lycka till!

  Kramar/marma

 16. Svara

  annette

  15 november 2009

  Ja, jag har inte prövat något själv så jag kan inte rekommendera ngt, vad jag däremot vet är att om Du äter andra mediciner, så bör Du prata med Din doktor innan Du börjar med ngt, för många av hälsokostpreparaten reagerar helt snett med andra mediciner.

  Hoppas det löser sig!

  Kram //annette

 17. Svara

  Malin

  15 november 2009

  Håller med dig Paula att denna månad är :thumbsdown:
  Det där med gammal mosad banan bland läxböckerna har vi också testat.. 😐

  Kram!

 18. Svara

  Eva-Lena

  15 november 2009

  Oj, oj kära du så där ska du väl inte behöva ha det! Jag har inga konkreta förslag, men det har du ju fått massor av ovan. Din läkare kan väl skriva ut artrosmedicin så du inte behöver bli ruinerad!? Nyponpreparat lät ju spännande, det finns ju så mycket gott med nypon.

  Att vädret är urtrist håller jag med om, men det finns något mycket bra med det, och det är att man slipper HALKA! Jag har visserligen investerat i broddskor för vinterns halkor, men de får gärna stå oanvända i garderoben.

  Krya på dig hälsar Eva-Lena!

 19. Svara

  Boman

  18 november 2009

  Artrox är ett smärtstillande antiinflammatoriskt medel, receptbelagt. Hjälper mig i alla fall. Glukosamin hjälper men ska inte tas i långa perioder, vet ej varför. Och är apdyrt. Vissa jag känner svär vid nyponpulvet. Själv tror jag stenhårt på ingefäran, den färska roten riven i hett vatten till te, rivet/hackat i maten, en bit att tugga på när munnen smakar kattlåda…

 20. Svara

  Boman

  19 november 2009

  oops…. Artrox såg jag just reklamen för. Arcoxia heter medicinen jag prata de om. Sorry 😀

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 335
 • 552
 • 1 609 683
 • 5 042
 • 65 049
Sök här