Bloggen

Längtar till Lappland

Av
den
15 november 2009

Den enda ljusglimten denna gråa helg har varit att vintersportsäsongen äntligen börjat på allvar!

I Levi i Finland kördes första alpina världscuptävlingarna.
Förutom att jag fick glädjas åt Tanjas pallplats igår så kunde jag njuta av

hisnande vackra vintervyer!

Ett vintrigt sagolandskap, jag vill åka till Rovaniemi !

Här hemma i Dalarna

har det sett ut så här

regn hela dagen igår

Tappert har vi gått promenader med jyckarna, men jag som inte brukar vara särskilt väderkänslig utan istället slänga ur mig “Det finns inget dåligt väder….” när folk gnäller…

..jag har varit kinkig och grinig och helt ur slag!

Idag höll sig regnet undan, men istället låg dimman tjock som ärtsoppa över nejden

Efter att ha läst i tidningen om att bandysäsongen startat på Grängesvallen gav vi oss ut på jakt efter…..just det, Grängesvallen!
Det finns inga skyltar som visar vägen, men till slut åkte vi mot idrottplatsen och där låg den ju!
Den här matchen förlorade hemmalaget, vi hann se sista målet, en straffläggning.

Tack snälla rara för alla era goda råd och tips!
Nu ska jag se till att få hem något att knapra på, krossa fingrarna och hoppas att jag snart märker en förbättring!

TAGS
17 kommentarer
 1. Svara

  Malin

  15 november 2009

  Här regnar det oxå idag, jag saknar verkligen :sentimental: snön….

  PS När du åker till Rovaniemi får du kika förbi här på vägen DS

 2. Svara

  Astrid

  15 november 2009

  Vet du det regnar i Lappland (Piteå) också denna kväll, fy tusan säger jag
  Håller tummarna för dig,

 3. Svara

  Kersti

  15 november 2009

  Hej! Här har hela dagen varit gråmulen och dunkel. Det är som om det aldrig blev riktig dag. Jag hoppas att nypon kan vara svaret för dig, Håller tummarna.
  För att svara på din fråga så ja, min äldsta dotter spelar trumpet. Hon har gjort det sedan trean så det blir åtta år nu. Hon tar egna lektioner och så spelar hon i två olika orkestrar. Det är jätte skoj att hon fortsatt. Förra året köpte hon en egen trumpet, tidigare hyrde vi från musikskolan. Hon har världens bästa lärare en ganska ung kille som brinner för spelandet och lyckas förmedla den känslan till sina elever, mycket lust ska det vara. Förra hösten spelade en av orkestrarna i Berwaldhallen tillsammans med radiosymfonikerna det var stort. Hon gillar att spela allt möjligt men jazz ligger nog bäst till. Hon är riktigt duktig så nu kan jag verkligen njuta när hon tränar. Kram i höstrusket

 4. Svara

  Kicki

  15 november 2009

  Det var lite kontrast på de bilderna kan man gott påstå. Men vi får nog också snö vad det lider. De urskitiga grusvägarna är det värsta när vi får dras med sånt här väder. Det var lämpligt att sitta inne på auktion idag, men det blev dåligt med inrop för min del.
  Kramen

 5. Svara

  Lena

  15 november 2009

  Go kväll vännen,
  Ser ut som nästan hela vårt avlånga land har haft samma väder. Regn, grådask, regn, dimma i en oändlig sträcka. Samtidigt tycker jag att det är rätt mysigt för just detta väder inbjuder inte till någonting utan man kan bara göra ingenting. Bara ta hand om sig själv och familjen. Tända ljus, göra lite mysigt vid middagen osv. Att ha snö som Rovaniemi tilltalar inte mig ett dugg. Det är alldeles för tidigt. Men gärna snö i december som sträcker sig till efter årsskiftet. Sedan kan våren komma för att följas av sommaren. hehe
  Kramis

 6. Svara

  Monica

  15 november 2009

  Ja vad ska man säga om detta urtrista väder Paula. Nog vore det bättre med snö som lyser upp nu om det ändå ska vara sk. vinter.

  Snart ska du se att de har det vitt och fint utanför ditt fönster.

 7. Svara

  leila

  15 november 2009

  :question: var bor du egentligen? du måste ju bo nära mig om du åker till avesta och badar, jag trodde du bodde långt i norrland någonstans. ska leta lite här så jag får veta var sjutton Pörtet ligger, jag måste ha fattat galet.vilka fina bilder du bjuder på, du blir bara duktigare och duktigare med kameran, har du tänkt på det? kram kram

 8. Svara

  Doris/doje

  16 november 2009

  JAG vill så mycket, mycket hellre ha regn än snö, så olika vi människor kan vara 😉 .
  Sköt om dig !
  Kramar, Doris
  PS
  Ska köpa ättika i morgon …
  DS

 9. Svara

  åsa

  16 november 2009

  Dagen idag verkar bli lika grå och dimmig, det är faktiskt så, att man längtar efter lite snö nu…
  Det behöver inte kommma en massa snö, bara så att det blir lite ljusare och trevligare.
  Hoppas, du får en bra måndag även om den är grå..
  Ha dé!/Kram

 10. Svara

  EVA

  16 november 2009

  Här uppe hade vi så himla vitt och vackert, men nu regnar allt bort 🙁 …inte kul alls ! Blir så vansinnigt mörkt…

  Men kul med skidorna som är igång och till helgen blir det längd och helgen efter skidskytte…KUL !!!

  ***
  KRAAAM EVA

  .

 11. Svara

  messan

  16 november 2009

  Vilka vackra bilder! Snö är vackert, det blir så ljust och fint. Vi har haft det så bra och avkopplande har det verkligen varit.
  Ni har det grått hos er också ser jag. Jag längtar efter sol och att det ska bli advent för då blir det lite ljusare i tillvaron:).
  Vi hade med vovven…sand i sängen men jag sov supergott iaf.
  Ha en fin måndag!
  Kramar messan

 12. Svara

  Nilla

  16 november 2009

  Ja nu är det riktigt grått och trist. Men trots det så har du i alla fall vackra omgivningar. Underbara bilder du har tagit. Det med vass och dimma, fantastiskt!!!
  Hoppas att du får hem något mirakelmedel och piggnar till, annars får du väl göra som björnarna :sleep:
  Kram 🙂

 13. Svara

  Mia

  16 november 2009

  Skitväder är det överallt verkar det som….+5 grader och regn här idag och JAAAAAA det tar på humöret…. :thumbsdown:
  Jodu, nu dejtar tanten hejvilt här, men jag tycker det kör ihop sig ibland!!!! 😀

 14. Svara

  Gunvor

  16 november 2009

  Åhhh vilka ljuvliga vinterbilder! Nu längtar jag verkligen efter snön. Det är ett otroligt gräsligt hemskt grisväder! Jag hatar när det blir så långdragigt grått o mörkt. Idag har det varit mörkt hela dagen, med dimma o regn. Jag tog mej i kragen o åkte iväg på lite shopping, fast inte blev det så värst mycket heller. Men skönt ändå att komma ut en sväng. Trött o slut blir man av ingenting. Många är vi som är trötta tror jag.
  Hoppas du också hittar nåt som hjälper mot dina krämpor.
  Tack för vackra bilder. Må väl i pörtet!Kramen!

 15. Svara

  Ingegerd

  16 november 2009

  Här är också grått och trist, men det var kul i butiken, mycket folk kom in och handlade. Särskilt julkort! Tänk att det finns de som köper 50 st julkort! Tar väl tid att skriva alla dessa. Förstår att Du längtar efter en vit vinter, men det kommer ju. Hundarna blir jättesmutsiga och overaller gillar de inte att ha på sig.
  Hoppas nu Du får lindring av Artrox! Kram! :caffienated:

 16. Svara

  annette

  17 november 2009

  November i år har varit en av de värsta november jag upplevt i mitt liv, så här “jäkligt” har i alla fall inte jag upplevt det förr. Så underbart att få njuta av Dina första snöiga bilder. När jag blir pensionär skall jag flytta norrut så jag får uppleva fyra årstider igen, det har jag planerat i många år så det skall bli av! (Om jag lever då då vill säga)

  Vi får hålla tummarna för att det blir lite bättre väder framöver.

  KRAMAR!

  annette

 17. Svara

  Marketta

  21 november 2009

  Jo, jag såg gubbarna som stod och spolade vatten på planen. Tänkte när jag åkte förbi där, att vad är det där för tokdårar 😀 . Min man kommer förresten från Kittilä. Men jag tor inte det är vinter där heller.

  Kramizzar

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 361
 • 450
 • 1 638 528
 • 5 097
 • 65 701
Sök här