Bloggen

Stackars lilla Loppan

Av
den
12 november 2009

Det är inte lätt att vara hund, heta Loppan och ha kliande rävskabb!
Flera veckor nu har hon kliat sig frenetiskt, medan lilla Blinka har kommit mycket lindrigare undan.
Som jag berättat tidigare var vi hos veterinär förut och fick medicin mot skabben.
Denna skulle ges i tre omgångar, varav vi nu fullföljt två.
Trots det blev Loppans klåda inte bättre, och när jag i slutet av förra veckan såg hur illa hon såg ut på lilla magen med röda utslag ringde vi veterinären igen!
Vi fick tid för ett nytt besök i måndags så i söndags kväll badade vi Loppan så hon skulle vara ren och fin hos veterinären.
Skulle vi inte ha gjort….
Natten mot måndag var det nog ingen som sov i pörtet!
Loppan kliade sig hysteriskt, hela natten igenom….samtidigt som hon kliar sig “sjunger” hon fast det låter mest som vargens ylande…
Eftersom hon ligger i vår säng så är det svårt att inte lyssna eller bry sig, men vi kunde ju inte göra något för att hjälpa henne!

Diagnosen blev nu hudinfektion, förmodligen förorsakad av det myckna kliandet som gjort att hon fått sår i skinnet som blivit infekterade…
Att vi duschade henne gjorde tydligen klådan etter värre!

Stackars lilla skruttafia, nu ska hon äta penicillin och kortison i två veckor…
Loppan är en mästare på att inte låta sig luras av väldoftande mumsbitar som innehåller medicin, hon brukar stoppa biten i munnen, tugga och sortera och slutligen spotta ut tabletten….
Men Mamma Scans köttbullar brukar funka, så en storpack blev inhandlad och det fungerar!
Vi tycker nu att kliandet har minskat ordentligt och hon smittar inte längre, halleluja!

Lillfisen har klarat sig mycket bättre, ett måttligt kliande har nu slutat upp helt!

Mer från sjukstugan:
Jag berättade ju att maken fick väldigt ont i höft och ben när vi försökte valsa i lördags kväll.
Ett telefonsamtal till vårdcentralen gjorde gällande att han först skulle få besöka en sjukgymnast.
Och det låter faktiskt vettigt, sjukgymnasten är ju utbildad inom rörelseapparaten!
Tyvärr var sjukgymnasten sjuk idag, så nu får Hasse vänta till nästa vecka, men läget är ju inte akut så det ska nog gå bra.
Slut på rapporten från sjukstugan i pörtet, nu tänker vi alla bli friskare och kryare!

TAGS
15 kommentarer
 1. Svara

  Astrid

  12 november 2009

  Men lilla voffsingen så jobbigt . Det kliar ju tillräckligt med skabb.
  Visst har du fått det man droppar i nacken för skabb
  Vi fattade ju inte att det var skabb, förrän det gått väldigt lång tid
  När det gäller att förebygga rävskabb så är vanlig grönsåpa superbra ,plus att den håller pälsen mjuk och återfettar.
  Vår dotter har använt såpa lång tid till sin perro (spansk vattenhund)men nuhar jag lyckats få henne att använda ett jättebra hundshampo
  Men perrons päls är ju krullig och det tovar lätt om inte schampot är bra

 2. Svara

  åsa

  12 november 2009

  Hoppas Loppan blir bra nu då, tänk så jobbigt det måste ha varit för henne “lillslarva”!
  Visst är de roliga hundar, de kan tamejsjutton känna lukten på medicin hur man än beter sig, det är ju tur, att mamma Scan kan vara till hjälp, annars blir det enbart en pina att försöka få i medikamentet..
  Ha dé!/Kram

 3. Svara

  Malin

  12 november 2009

  Oj oj stackars loppan.. :worried:
  Hoppas problemet går över snart för både Loppan o maken.

  Jag tror att vi nått kulmen med sonens vattkoppor nu, han är rätt så prickig och det finns prickar på alla möjliga o omöjliga ställen. Tavegyl o kylbalsam fungerar rätt bra för att lindra klådan.

  Kram

 4. Svara

  elisabeth

  12 november 2009

  stackars loppan så hemska dagar det måste varit för henne, det är aldrig kul när man kliar och är sjuk. För kul skull så ställde jag upp med min bondkatt på en kattuställning, det var väl en 20 år sen, tyckte det var mest en kul grej. Det var en sån där kattutställning som inte var nationell eller viktig, lite prov-kattutställning kan man säga, det hela skulle mest bl en kul grej. Det som var mindre kul, det jag minns var att min katt kom tvåa efter en döv katt, en vit katt som var såå go och spinnig, och som kliade och bet sig hela tiden i pälsen, hon hade bara det beteendet, och det blev min katt två efter…. 😉 . jag nu var det ju ingen riktig kattuställning. Men just kliande och sjuka djur gör ju en så maktlös och ledsamt – så glad hon är bättre er lilla charmiga loppan.

 5. Svara

  britten

  12 november 2009

  nää men stackars stackars lille loppan…..hoppas hoppas det går över nu….moffi äter ju medicin nu för sin artros men han är jätteduktig och om jag blandar lite mjuk mat i hans torrfoder är det inga problem…annars går allt ner om man får leverpastej…har du provat det….hoppas det blir bra i sjukstugan pörtet nu…..kram kram

 6. Svara

  Saija

  12 november 2009

  Ett stort grattis på födelsedagen önskar vi alla i Falun! 😀 :kiss: :music: :party:

 7. Svara

  Ingegerd

  12 november 2009

  Jag instämmer i gratulationerna, utan att veta vem det gäller, Hurra!
  Håller tummarna för att Loppan nu ska bli fri från sin klåda. Svårt att hindra en hund från att klia sig, kanske en s k kroppsstrumpa skulle hjälpa?
  Även sjukgymnasten är ju människa och kan bli sjuk, hoppas gubben får snabb hjälp snart så ni kan ta upp en stilla vals åtminstone, man får vara glad för det lilla nu för tiden, hihi!

 8. Svara

  leila

  12 november 2009

  Stackars Loppan. Fy när ens djur blir sjuka, då blir man nästan sjuk själv ju. jag hoppas det blir bättre fort även för Hasse. Nu ska jag kika på ditt förra inlägg, jag är så dålig på att besöka mina goa nätvänner just nu. kram kram

 9. Svara

  Pialotta

  12 november 2009

  Usch ja du Paula om det är människor eller djur som blir sjuka är det samma sak.. så synd om din lilla Loppis. Hoppas hon kryar på sig nu med “medusinen”.
  Du får förlåta att jag inte är så himla aktiv nu då det gäller bloggvännerna.. det har varit en lång resa nu för mig att ta hand om min mamma som du säkert förstår. Idag ringde telefonen på morgonen och jag vaknade av signalen. Hopp ur säng och jag fick en smärre chock .. du vet att min mamma vill ju helst få särskilt boende i vår stad eller ännu hellre har hon önskemål om sitt älskade Sommarro, där hon varit så mycket. I nuläget finns en lägenhet/rum på ett äldreboende en bit från staden här. Om vi inte tar den tilldelade så hamnar hon längst bak i kön igen och får ansöka om nytt. Många samtal hit och dit har det blivit för mig idag till olika instanser, men alla säjer ju likadant.. så samtalet med mamma själv som inte alls var det lättaste. Helt klar i huvudet, men betydligt mycket orörligare med gång och allt .. Hoppas hennes hallusinationer blir bättre nu med medicin som jag hämtat åt henne idag bara.. Sifrolen orsakar det där som är väldigt obehagligt för henne. Du kan ju tänka att hon ser människor inne i sin lägenhet och kan beskriva dessa helt hur de ser ut.. Larmknappen har gått varm ett antal gånger på sista tiden.
  I morgon ska jag ringa besked till äldreboendet för att se på lägenheten/rummet på måndag.. titta ska vi göra. Flyttar hon in har hon möjlighet att begära avflytt därifrån sedan om det skulle vara mot alla odds.
  Riktigt jobbiga grejer det här som du säkert förstår. Vi är ju tre syskon som ska bestämma oxså och det är inte så lätt för min yngste lillbrossa, då han är emot äldreboende över huvud taget.
  usch ja det är inte lätt, men det måste fixas.
  Ser ni varit på galaj och maken fått sviter.. för mycket bugg eller.. hoppas det löser sig :caffienated:
  Kram till dig du störtsköna böna 🙂

 10. Svara

  messan

  13 november 2009

  Jag har haft kliande påslakande här hemma ett tag,ganska nya var dom. Mannen gillar inte alls att jag köpt nytt:). Vi tvättat och tvättar. Hur gör ni med era alla godingar?? Blir det tvätt och tvätt hur många?
  Ta hand om era gosingar!
  Nu packar vi.
  Kram messan

 11. Svara

  Lelu

  13 november 2009

  Hej Paula o alla andra cybervärlden.
  På återseende,efter långt uppehåll .
  Så får man ta del av Loppans rävskabb ….Glöm inte att tvätta alla filtar mm som hundarna haft , tyvärr brukar det lura lite krabater där , men det är ju klart du fixat. Håll ögonen på om ny klåda uppstår ..’Ja det var ju inte så kul .

  Får även säga Grattis till födelsedag …en bukett tulpaner sänder jag .

  Nu skall jag följa dina upptåg , måste säga att det känns skönt att vara tillbaks o få ta del av allt som händer.

  Många höstnupna kramar från Västerås // Lelu

 12. Svara

  Nilla

  13 november 2009

  Fy sjutton för rävskabb. Stackars lilla Loppan. Hoppas att det ger med sig fort nu. Jag tycker det verkar bli vanligare och vanligare med rävskabb. Mina har också haft det, för några år sedan. Jobbigt är det i alla fall. Hoppas att Hasse blir av med sin värk också.
  Kram

 13. Svara

  Doris/doje

  14 november 2009

  GRATTIS, GRATTIS i efterskott !!!
  Skönt att lilla Loppan börjat få det lite bättre, hoppas att det onda försvinner snabbt.
  Du kloka Paula, har du något tips åt mig ? Köpte en begagnad bäddsoffa i dag, den såg såå fin ut MEN när vi satt in den i vårt hus upptäckte vi att den stinker kattpiss !!! Märktes liksom inte hos paret som jag köpte den av för det luktade faktiskt lite i deras hus, soffan var inte precis billig men jag vill hellre slänga den än att ha en sådan stank i mitt hus, även om vi har två katter har det aldrig luktat så här ..
  Har sprayat med med “Fabfresh” som ska ta bort dålig lukt men det verkar inte räcka till
  Sköt om dig !
  Kramar, Doris

 14. Svara

  Gun Wiik Pils

  14 november 2009

  Hej Paula!
  I morgon fyller min mamma 85 år! Hon bor i Dragsfjärd på Kimitoön i Åbolands skärgård och här sitter jag i Trelleborg och mina tre systrar i Stockholm och säkert har samtliga dåligt samvete. Men livet på 60- talet i Finland var tufft på arbetsmarknaden , så därför bor vi alla Sverige som flera hundra tusen andra. För min egen del ville jag inte flytta som 18 åring men det fanns inga val och numera är jag väl mest svensk men mitt finska ursprung är alltid med mej!
  Vad gäller dina krämpor är mitt absolut bästa tips, rör på dej! Det kanske låter hurtigt men som den 40- talist jag är vet jag att det funkar, motigt i början men i längden ger det resultat, och du, ta fram sisun!!!!

 15. Svara

  Marketta

  14 november 2009

  Stackars vovvar som fått dras med detta elände. Synd om djuren när de inte kan berätta vad som är fel på dom.

  Vad det gäller dina problem har jag tyvärr inget knep som kan lindra det :worried:

  Kramizzar

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 341
 • 499
 • 1 641 032
 • 5 101
 • 65 745
Sök här