Bloggen Livets glädjeämnen!

Goda vänner är guld värda

Av
den
17 mars 2020

Kan man annat än vara tacksam när
– grannen hojtar glatt vid dörren på morgonen för att hämta hunden på promenad
– en vän ringer på dörren och frågar om jag behöver hjälp att handla och transportera hem varor med bil
– en väninna tittar in med mina pelargoner som fått övervintra i hennes källare, nyplanterade och pigga med många blad
– bagar-Anna kommer förbi med ägg och bröd så jag slipper gå upp till henne med mitt onda ben

Jag hoppas innerligt att ni andra också har support och hjälp med praktiska saker och som sällskap.
Vi ska ta fram det bästa i oss i kristider och ta hand om varandra.

Jag har också ett par andra kompisar som är viktiga:

min lilla röda pall som möjliggör att jag kan sitta vid datorn en stund då jag kan avlasta det onda benet

min griptång som jag köpte när jag blev singel för 6 år sedan för att kunna nå grejer högre upp i t.ex skåp. Nu kan jag plocka upp grejer från golvet, fylla vatten- och matskålar till djuren och ställa ner dem på golvet.

Sist men inte minst, min underbara voffe, snarkar högre än någon av alla mina ex klarat av

Hur tillbringar du dagarna under rådande omständigheter?
Jobbar på som vanligt?
Lever pensionärsliv som vanligt?
Om du är hemma, vad fyller du dagarna med?
Jag läser en hel del, provade sitta och måla en stund idag, och hoppas jag snart ska orka sitta lite längre stund för det är så vansinnigt roligt. Korsord, datorn, visst får man dagarna att gå. Nu märker jag också hur dagarna blir allt längre och när jag blir lite starkare i benet blir också hundpromenaderna tätare och längre.

Ta hand om dig och dem du bryr dig om!

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  Ninni

  18 mars 2020

  Visst är det underbart med omtänksamma vänner och grannar. Vad bra att du har detta nätverk omkring dig men du har gjort rätt för det, tro inget annat. 😉
  Jag har inte svårt att få dagarna att gå. Finns lika mycket som annars plus att alla nu vill ha sig en pratstund i telefonen. (Mamma får två) Det är tur att jag har head set så jag får händerna fria så jag kan få nånting gjort ibland i alla fall.
  Livet är inte nåt annorlunda än tidigare, tycker jag. Jo, jag ska se till att handla tidigt på morgonen då vår Ica-butik håller öppet 07:10 – 08:00 onsdag – fredag för alla i riskgrupper och 65+ för att minimera smittrisken. Uhôgle tidigt för mig men det är ju bara att släpa sig ur sängen och ta sig till affärn det. 😀
  Ta hand om dig! Kramen.

 2. Svara

  Wifeey

  18 mars 2020

  Så underbart med så uppskattade grannar
  Håll hårt i dem
  Vi försöker oxå hjälpa till så mkt de går i den mån vi kan
  Så fin hund du har 😀

  Kram

 3. Svara

  Anki

  18 mars 2020

  Så härligt med alla underbara grannar och andra medmänniskor i din omgivning! Blev glad av att läsa om hur de ställer upp – och tror det är tur att du bor i Fredriksberg och inte i en stad.
  Här rullar dagarna på som vanligt … hade planerat att åka och spana efter Björn, men med ösregnet just nu lär han inte vara i rörelse, utan ligger säkert och trycker på någon torr plats …
  Fortsätt krya på dig!
  Kram

 4. Svara

  Gun-San

  18 mars 2020

  Missat din vurpa! Förstår att det gjorde förbaskat ont, men kanske en tröst att inget blev brutet.
  Härligt med hjälpsamma grannar, tror att du själv är en sådan också, tycker själv det är bara roligt att hjälpa människor som visar empati.
  Ja Coronaviruset sätter myror i huvudet på mig, skall skriva mer om det i bloggen…

 5. Svara

  Mia Halvarsson

  18 mars 2020

  Goda grannar är det bästa man kan ha, både i vanliga fall men extra nu i dessa tider och speciellt för dig med ditt onda ben <3 Vi måste in till Vindeln idag men sen blir det mer eller mindre karantän (så gott det går) och handla kan vi göra i lilla butiken i byn sen. Där brukar det inte vara så mycket folk. Annars är det inte så stor skillnad på hur det var innan viruset, det finns alltid nåt att göra (om man vill) 😉 Om inte annat får man mysa extra med de fyrbenta <3
  Idag är första dagen syster inte har tussar i näsan 😉 hoppas det håller i sig! Ingen Trombyl på ett tag (till snön har smält, sa snyggdoktorn!) Hon har lätt för att blöda näsblod men så här har det aldrig varit förr!
  Kram på're

 6. Svara

  Kicki

  18 mars 2020

  Vad har jag missat om ditt onda ben? Har bara läst om hälsporresmärtan tidigare.
  Underbara människor du har omkring dig, men så är du en underbar människa själv också.
  Läser om att mörkertalet för corona troligen är stort. Det är nog bra att vi bor på mindre orter, jag hade inte velat vara i Stockholm nu.
  Kram/Kicki

 7. Svara

  Ama de casa

  18 mars 2020

  Visst är det guld värt med goda grannar! Här roar vi oss så gott vi kan, tur det finns internet och webb-TV 😉
  Fy fasen vad trist det är att inte få gå ut på promenad när man själv vill utan att behöva ha nån “giltig anledning”…

  Hoppas du mår bättre i bakdelen och benet!

 8. Svara

  LillaSyster

  18 mars 2020

  Skönt att höra att du har så bra back up! Här rullar det på nästan som vanligt, vi får se om det fortsätter så eller vad som händer – känns som om vi bara är i början än av den här stormen. Jag kan tycka att det är lite väl hysteriskt. Ha en bra eftermiddag!

 9. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  18 mars 2020

  Vilka fantastiska grannar och vänner du har. Men jag är inte förvånad över att de vill hjälpa dig eftersom du är en vänlig och hjälpsam person som ställer upp för andra 😀 Att ha bra hjälpkompisar inomhus är också fint.
  Jag har inget behov av hjälp och min förkylning gör att jag ska hålla mig på avstånd från de i mitt hus som kanske skulle behöva hjälp. Jag behöver inte handla mat eller annat på minst två veckor så jag klarar mig bra. Dagarna går med hjälp av träning, korta promenader, långa telefonsamtal och diverse fixande. Tv:n erbjuder också en hel del 🙂
  Kram

 10. Svara

  Minton

  18 mars 2020

  Så fina grannar du har som hjälper dej. Daniel är så mysig och jag kan höra hans timmerstockar för det finns en här som hörs.
  Så bra att du kan sitta vid datorn och även måla en stund.
  Vi gör som vanligt promenera 4 gånger om dagen. Jag läser och kollar bloggen. Saknar canastan på torsdag men det är bara att gilla läget.
  Hoppas du blir smärtfri snabbt.
  Kramar

 11. Svara

  bpz3

  18 mars 2020

  Det finns absoluta fördelar att bo på en så liten ort som du, där alla känner alla och alla hjälps åt. Är så glad för din skull!!!
  I huset där vi bor är alla förutom en familj över 70, långt över 70 till och med. De som är yngre och bor i ettor i huset är väldigt unga, och ingen av oss äldre säger mera än “hej” när man träffas i hissen. Så vi får nog klara oss själva.
  Men här kan vi ju alltid beställa hem mat från Coop eller ICA, så det lär nog inte gå någon större nöd på oss… hoppas jag;-)

  Fortsätt krya på dig, om max en vecka är Paula som ny igen;-)

 12. Svara

  Susjos

  18 mars 2020

  Men kära nån vad du har råkat ut för. har läst igen lite på din blogg då jag undrade varför du har ont!
  Så underbart med vänner och grannar som kan hjälpa till!
  Fortsätt sköt om dej!

 13. Svara

  Mias Mix

  19 mars 2020

  Vad tråkigt att du har ont i benet. Får läsa ikapp och se vad som har hänt. Men så fantastiskt med dina goda vänner och grannar. Visst hjälps man åt när det är kris. En självklarhet för de flesta av oss. Vi har ett forum på nätet där vi kan skriva till varandra i vår bostadsrättsförening. Eftersom det är många pensionärer här har vi andra erbjudit oss att handla etc. Största problemet tycker jag är att få dem att ta emot hjälp. Mina föräldrar är likadana, vi ska bara handla lite snabbt…
  Jag har fått alla mina jobb avbokade. Förra veckan låg jag däckad men den här veckan har orken kommit tillbaka och jag städar, går promenader mm. Ska fixa klart en tavla åt minsta barnbarnet. Charles fick en tavla över sitt första år när han fyllde 1. Oliver fyller snart två och har inte fått sin tavla än, så nu ska den bli klar. Tänkte också börja rensa foton. Och sy vetekuddar. Kanske börja med en bok.
  Krya på dig med benet! Kram

 14. Svara

  Ditte

  19 mars 2020

  Så fina vänner du har. Härligt! Hoppas nu att du så sakteliga ska bli lite bättre dag för dag. Men visst tar det tid. Och ont gör det även i läkningsprocessen.
  Fint med din “greppinne” som är till hjälp och även pallen där du kan sitta korta stunder.
  Du har ju dina fyrbenta vänner som finns hos dig och piggar upp.
  Visst går dagarna och du har en del att syssla med. Att förhålla sig till den situation du är i är knepig förstås. men det blir bättre.
  Många tankar till dig.
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 151
 • 447
 • 1 575 986
 • 4 984
 • 64 198
Sök här