Bloggen

Små blå piller

Av
den
19 mars 2020

Jag är en usel bloggkompis för tillfället.
Jag orkar bara sitta vid datorn korta stunder, jag har ju en stationär dator och måste därför sitta på en kontorsstol när jag vill surfa på nätet.
Och efter bara en kort stund ömmar och stelnar benet och jag måste byta ställning.
Mobilen är för mig inget alternativ, det enda jag vill göra med mobilen är att ringa och att skicka sms.

Igår såg jag att blånaden på baklåret brett ut sig och även hittat en väg ända ner till knävecket och då blev jag lite orolig.
Tänk om jag får en propp i benet? Jag äter blodförtunnande och vet inte hur en invärtes blödning hanteras av kroppen.

Så jag tog till slut tag i mobilen o ringde till min vårdcentral för att få råd.
Lyckades på något vis övertyga sköterskan om att jag nog helst ville att någon skulle kika och känna på benet.

Jag fick en läkartid och sedan behövde jag ragga upp en frivillig som kunde köra mig de åtta milen tur och retur.
Som sagt, goda medmänniskor finns det gott om, och när jag kom fram visade sig att jag var den enda patienten på hela stället.
Det kändes mysko, att sitta i väntrummet alldeles ensam…

Nu var det ingen fara berättade doktorn, men, om hela benet blir blått är det dags att sluta med blodförtunnande!
Doktorn förstod också att jag hade det besvärligt med värken.
När jag ringde och pratade med sköterskan tyckte hon att jag kunde ta en kombo av Alvedon och Ipren upp till fyra gånger dagligen trots att jag äter blodförtunnande, men si det satte doktorn stopp för!
Jag får inte under några omständigheter peta i mig en endaste Ipren, basta!

Istället skrev hon ut små blå söta piller att ätas under en mycket begränsad tid, nämligen morfin.
Inget jag knaprar i mig mer än nödvändigt kan jag lova…

Idag sken solen från en knallblå himmel och jag föreslog en fika uppe på Solbergets uteservering som jag inte besökt en enda gång denna vinter!

Det stod mängder av bilar på parkeringen och en hel del skidåkare i backen trots att torsdagar är bytesdagar i stugorna.
Vi satt och tittade på fantastiskt duktiga småknattar som susade nedför backen utan stavar, plogade med skidorna när de närmade sig serveringen och girade skickligt åt sidan så snön yrde.
Det ska börjas i tid…

De ofrivilliga stugsittarna blir fler och fler, och kreativiteten flödar…
Jag är säker på att ett och annat tjusigt handarbete produceras under närmaste tiden, jag som gillar färg skulle gärna fylla mitt hem med dylika alster!

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  kajsalisasblogg

  20 mars 2020

  Usch vad jobbigt hoppas dom löser det, byt stol eller kör kortare stunder annars. Jag är likadan, hatar att använda mobilen till sånt här.

 2. Svara

  Minton

  20 mars 2020

  Det låter inte bra vännen . De små blå hjälper säkert även om morfin inte är så roligt att äta. Men har man ont så måste man. Fikat i solen piggade säkert upp dej lite.
  Jag funderade på att klippa gräset för det är jätte långt men kanske skall vänta några dagar .
  Kram och puss från Minton

 3. Svara

  Mia Halvarsson

  20 mars 2020

  Godmorron bästa Paula <3 Morfin är ett gissel (jag tål det inte) men om det hjälper dig så blir jag glad, vad jag inte kan förstå, är att sköterskan rekommenderade den där kombinationen, t.o.m jag vet att Ipren är totalförbjudet när man tar blodförtunnande!! Tur att doktorn sa NEJ!
  Syftet med din tripp var ju inte så kul men ändå blev det ju bra, träffen med läkaren och sen fikat på Solberget, som gjorde skäl för sitt namn….
  Jag var tvungen visa syster sista bilden, hoppas bara att hon inte blev alltför inspirerad, vi börjar nämligen närma oss nåt liknande redan innan husarresten 😉 Hur ska det sluta????? 😀
  Ha det så fint nu och fortsätt krya på dig <3 Kram på're

 4. Svara

  Kesrti

  20 mars 2020

  Så bra att du fick hjäp att ta dig till vårdcentralen och att det inte var knökfullt där. Här i Stockholm råder en märklig stämning. Inte många på tunnelbanan i rusning. Kram

 5. Svara

  LillaSyster

  20 mars 2020

  Bra att du fick komma och visa upp benet. Du fick inte någon relommendation om att försiktigt massera på lårkakan? Härligt med fika och gå nu inte långpromenad- då det nu är svårt att känna smärtan efter med de blåpillren. Ha en bra fredag!

 6. Svara

  Kicki

  20 mars 2020

  Så eländigt med ditt ben. Morfin, nej tack för mig, jag mår så gräsligt illa av dom att jag nästan hellre tar värken.
  Jag har börjat ta Berras panodil forte till kvällen och kan konstatera att jag sover mycket bättre då, vilket också medför att jag inte har lika ont i ryggen när jag vaknar.
  Idag kunde jag t.o.m. baka lite direkt efter frukost.

  Den undre bilden var ju rolig, men jag skulle nog bli snurrig i huvet av all färg och alla mönster.
  Kram och krya på dig!
  Kicki

 7. Svara

  Ama de casa

  20 mars 2020

  Vad bra att du kunde ta dig till doktorn och få ett lugnande besked och fina små blå piller. Hoppas benet bara blir bättre och bättre nu!

  Hmm… Jag gillar också färg, men det där var nästan att ta i i överkant 😀

  Ha en fin fredag!

 8. Svara

  Anki

  20 mars 2020

  Så bra att du kunde låta doktorn kolla … konstigt att sköterskan rekommenderade Iprén … bra med morfin under en period – om du tål det.
  Du behöver inte tänka på det där med att besöka alla bloggar just nu – det viktigaste är att du slipper att ha ont! Hoppas av hela mitt hjärta att du snart är OK igen!
  Kram

 9. Svara

  ibod11 - Ingrid

  20 mars 2020

  Det kanske blir massor av roliga inlägg med morfinrus i hjärnan 😀 Jag har både bra och hemska erfarenheter av morfin men jag tyckte mig märka att när de verkligen behövdes, då gav de inte lika jobbiga biverkningar. När smärtan blev mer uthärdlig blev jag illamående, tappade matlusten och kunde inte hålla mig vaken många minuter. Men jag hoppas att du ska kunna ha massor av nytta, och kanske lite glädje, av dem.
  Härligt att folk ställer upp och hjälper till och ni fick säkert en trevlig utflykt, förutom att du naturligtvis hade en besvärlig resa.
  Kram

 10. Svara

  Hanneles bokparadis

  20 mars 2020

  jag försöker hålla benen uppe, fick en “pall” av ergonomen när jag jobbade, nu har jag även stödstrumpor, finns på apoteket,

 11. Svara

  bpz3

  20 mars 2020

  Shit med benet! Å vet du vad – jag tror att Vårdcentralen var riktigt glad att de fick in en patient. Var nämligen hos min (snygga) husläkare idag, och han berättade att alla vårdcentraler i hela Sverige hade tappat mera än 60 procent av sina patienter den här veckan. Undrar varför;-)
  Har ingen stationär dator, men sitter också på en kontorsstol. Skulle aldrig klara av att blogga från sängen, då jag behöver min datormus. Klarar liksom inte av plattan, ja inte mobilen heller för annat än samtal och sms.
  Sjuksköterskan borde tillrättavisas. Kon kunde då inte mycket om blodförtunnande medicin i kombi med smärtstillande. Så det var bra att du kunde visa upp skadan. Blåmärken har ju en tendens att breda ut och flytta på sig innan dom ändrar färg till grönt och gult.
  Morfin – som Anki säger, var försiktig! Inte bara att morfin är beroendeframkallande, man får mardrömmar på köpet också. Har själv aldrig behövt ta morfin, men känner fler som berättat om just hemska mardrömmar.

  Ger dig en varm krya-på-dig-kram:-)

  PS. Ett litet tips för framtiden. Strunt i plädar och öka värmen i elementen istället. Priset du betalar nu är alldeles för högt jämfört med vad värmen skulle ha kostat. DS.

 12. Svara

  Ditte

  20 mars 2020

  Så bra att du kom iväg till en läkare som fick ge dig en bedömning. Och bra att du också fick andra tabletter att ta vid behov. Extra viktigt var ju att du fick veta att du då inte alls skulle ta Ipren. Skönt! Var riktigt orolig för dig.
  Håller helt med BP här om sköterskan. Att ge sådana råd är oacceptabelt. Absolut inte patientsäkert.
  Fint att du kunde komma ut idag och upp till Solberget. Fint väder fick ni ju också.
  Var rädd om dig och undvik plädar och annat som kan få dig på fall.
  Många tankar.
  Kram

 13. Svara

  Carina Larsson

  21 mars 2020

  Vilken tur att du fick komma till läkarn med ditt ben och att du fick något mot värken. Jag tror snart på allvar att de inom sjukvården är delägare i de företag som tillverkar Alvedon och Ipren. Det är ju det enda de föreslår då man har värk. Inte hjälper det nåt heller så det känns oftast onödigt att ens testa. Min reumatolog sa att jag inte bör ta Ipren då den inte är bra då jag ju har Orudis retard så han tycker att jag ska ta bara Alvedon. Men om jag tar Alvedon flera gånger/dag så får jag höga levervärden då jag även har andra mediciner som går genom levern… så då blir frågan: Vad ska jag ta då? Fick Citodon utskrivet (av min husläkare) för några år sedan men tog inte många av dem då jag blir yr i skallen av dem och så är de beroendeframkallande så reumatologen tycker inte att jag ska ta såna. Men en Citodon och en Alvedon tillsammans kan göra att värken försvinner lite så pass att jag får sova en stund på natten iaf. Värktabletter är en djungel.
  Jag hoppas att ditt ben blir bättre snart så du slipper värken.
  Kram på dig!

 14. Svara

  Hanneles bokparadis

  21 mars 2020

  (maken med blå tabletter får ta Alvedon och Panodil men behöver det sällan)

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 113
 • 364
 • 1 690 808
 • 4 819
 • 62 213
Sök här