Bloggen Humor Livets glädjeämnen!

Grattis alla svenskar!

Av
den
6 juni 2012

Grattis på den blågula dagen alla mysiga svenskar därute!
Jag är en tjurig finnkäring som inte har blivit svensk trots 34 år i det vackra konungariket Sverige.

Men, jag älskar Sverige och svenskarna!

Så SKÅL ta-mig-f_n!

TAGS
8 kommentarer
 1. Svara

  Kersti

  6 juni 2012

  Min mormor var från Åland och hennes pappa från Finland så jag vet inte om jag kan räkna mig till de äktsvenska men undrar just om det finns några sånna. Min farfars släkt kommer från Dalarna så det kanske väger upp det “utländska” påbråt vad vet jag. Men jag vet att den här dagen inte känns som något särskilt mer än att jag fick en välbehövlig sovmorgon. Nej för mig är midsommar nog den svenskaste av dagar. Men jag säger ändå Skål på dig. Kram

 2. Svara

  Sylvia

  6 juni 2012

  Skål på dig själv! Dagen till ära tog jag faktiskt en liten snaps till första nypotatisen för min del idag. Det vr ur den lilla flaskan jag köpte till jul och den kommer att räcka över midsommar och en bit in i höst också tror jag. Jag brukar köpa en enda liten flaska brännvin varje år till jul och det är nästan så den räcker till nästa.

 3. Svara

  AprilSus

  6 juni 2012

  Tackar tackar! Nu tillhör inte jag dem som firar denna sk nationaldag på något speciellt sätt. Personligen tycker jag detta är ett onödigt påfund, dög bra som det var förr, med svenska flaggans dag. Däremot håller jag med om att vi bor i ett vackert land och nog tycker jag att en “finnkärring” som bott i detta landet i en evighet är minst lika mycket svensk som finsk, oavsett vad ett papper säger om saken. 😉

  Även om jag är svensk sedan generationer tillbaka, så har min egen avkomma bara till häften svenskt blod i sina ådror. De 3 äldsta har finn blod i sina vener på sin pappas sida och yngstingen har inka blod, som säkerligen är uppblandat med spanskt blod i sina ådror, från sin Peruanska pappa. 😀

  Hoppas du haft en fin dag, vännen och att kvällen din blir lugn och skön.
  Kramisar! ?

 4. Svara

  Doris

  6 juni 2012

  VA !? Är du inte svensk !? Inte jag heller, tyvärr, inte på papperna i alla fall men i mitt hjärta förblir jag väl alltid svenska eller i alla fall Skånska 😉 …
  I kväll firar jag/vi både den Svenska nationaldagen och att jag börjar min semester i kväll ! Det blir nötbiff m tillhörande och Tiramisu i dessert.
  Återkommer senare för att läsa allt som du har skrivit sedan senast, kram

 5. Svara

  Kicki

  6 juni 2012

  Här firas varken det ena eller andra, hur svensk jag än är. Men du har ju möjligheten till dubbelt firande med en fot i varje land.
  Nu åker vi till Trollhättan om ett par dar. Väderprognosen säger att vädret är lika bedrövligt där, i alla fall när vi kommer dit.
  Men kvällen har varit skön, så i stället för att titta på nåt nationaldagsfirande på TV, så har jag varit ute och dragit upp ogräs. Det eländet är det enda som trivs i detta eviga regnande.
  Kramen 🙂

 6. Svara

  Malin

  6 juni 2012

  Och vi gillar dig iaf 😛

 7. Svara

  annette

  6 juni 2012

  Du, jag funderade just idag på om det finns några ursvenskar, vi verkar ju rent historiemässigt vara en blandning av det mesta från jordens alla hörn;)
  Har Du bott här i 34 år så är Du nog lika svensk som vi andra fast utan medborgarskap;)
  Vi har haft sol stundtals idag, men jag min idiot fick för mej att jag måste byta dator, så jag har suttit framför datorn en stor del av dagen och kollat, läst och beställt, så det hade varit bättre att Du fått den solen.
  Håller sig Astrid lugn nu?
  Ha det så gott i slutet av veckan!
  Kramen

 8. Svara

  Menageriet

  7 juni 2012

  😆 Tycker nog att Blinka ser road ut. Kanske har hon sett bilden på “finnkäringen” ovanför? 😆
  Så skönt att Astrid är hemma igen! Tror säkert att Du får en kull pälsbollar om 2 månader. Sött med kattungar, men kanske svårt att bli av med dom. Dom brukar ju finnas i mängd vissa tider. Lycka till! 😛
  Gårdagen firades inte här i huset. Tycker alla dagar är likadana. Helgdag som vardag.
  Däremot hade vi rätt så fint väder. Vi klarar oss nog bra här på västkusten.
  Ha det gott! 😐

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 47
 • 172
 • 1 654 294
 • 5 125
 • 66 098
Sök här