Bloggen

GRATTIS ÄLSKADE GULLUNGE!

Av
den
15 april 2006

mage
Nä, det känns väl inte alldeles som igår, men närapå!
15 april 1976 föddes mitt enda barn, Saija Tuulia
Enligt beräkningarna skulle hon ha gjort entré redan 30 mars men hon hade icke bråttom! Det har hon tagit igen senare med råge!
Jag var ganska irriterad, för jag var tvungen att ta ut mammaledighet en månad före beräknad nedkomst, av en total mammaledighet på 6 månader!
Jag putsade fönster och fejade, badade bastu tills jag nästan storknade, men vad hjälpte det?
Min dotter hade bestämt sig för att vänta ett tag till!
När jag gått två veckor över tiden fick jag åka in på en koll, då petade dom i underlivet och det gillade inte min dotter som då bestämde sig för att nu fick det vara dax!
Värkarna började inte förrän vattnet gått, och då var det 2 minuter mellan värkarna!
Himla brådis blev det till BB.

Men men… efter många timmars värkar hade jag bara öppnats 4 cm då krystvärkarna satte in!
NEJ, du får absolut inte krysta, gastade personalen i fyra timmar!
Plötsligt kommer läkarronden in, fullt med läkare och annan personal runt mig, en läkare som konstaterar att bebisen ligger fel o tänker komma ut med ansiktet före istället för bakhuvudet.
Så han stoppade in sin otrooligt stora hand o försökte vända på ungen! (Det var nu den blivande pappan snabbt avlägsnade sig ur rummet) men se ungen vände sig tillbaks!
Då konstaterade man också att bebisen nog behövde komma ut för att inte få syrebrist.
Plötsligt var hela personalen i rörelse, dom sprang iväg med mig så jag knappt lyckades hänga mig kvar på britsen, sprang in i operationsrummet medan en stackars sköterska skulle ha reda på namn ifall nöddop blev nödvändigt!
Ja jösses, sen minns jag ju inget mer innan dottern var född och var det vackraste barnet på sjukhuset!
Och jag var inte ett dugg förvånad över att det inte blev en liten “Valdemar” som jag trott!
Och idag ska hon blåsa ut 30 ljus i tårtan!!
tårta

Nu är hon stolt mamma till tre egna ungar!
saija
Tio år till så har jag väl barnbarnsbarn, vi är tidiga i den här familjen!
Skickar dig Saija den vackraste rosen jag hittade, så får vi kramas om en vecka när vi ses!
JAG ÄLSKAR DIG!
ros

TAGS
2 kommentarer
 1. Svara

  Lillsyrran-Tette Merio

  15 april 2006

  🙂 Blev faktiskt lite tårögd av läsningen!
  Ja du … risken (chansen heter det kanske, hehe) finns väl JA att du är mormors mor tidigt också, hehe. 😉

  Kramar!/Tette.

 2. Svara

  Ada

  16 april 2006

  Blev SÅ glad då du skrev att din dotter var född på Min älskade Mormors födelsedag..Mormor Klara måste ha fyllt 77år den dagen din söta Saija kom till världen!Åh,jag ser fram emot att du gör horoskop.Är så faccinerad av det..kan inget själv,däremot har jag någon underlig “förmåga”att(oftast)välja rätt tecken(vanliga zodiak) åt nya bekanta!Vad kommer det sej tror du?Bara sjätte sinnet?
  Hur gör du..Har du utbildnig inom området?Har faktiskt en annan nätvän som håller på oxå.
  Vad måste du veta om de du ställer upp ett sådant horoskop för?F.låt alla frågor men är så spännande ju..Ja så spännande att jag glömde av att GRATULERA,Dej till att ha varit Mor i 30år o din dotter till sin egen 30-års dag!GRATTIS o många Påskpussar till er båda.
  Nu ska jag kolla ditt nya EFIT..kollade nyss hos en annan,det är bara SÅ skoj.
  Finns det förresten någon “gemensam sida för er alla som håller på?Med efit alltså?
  Kramelikramen från VÅREN(ja den har kommit NU) o Gbg.
  //Ada.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 156
 • 505
 • 1 628 910
 • 5 076
 • 65 457
Sök här