Matrecept och kökstips

Grillade kycklingspett med ananas

Av
den
7 maj 2009

Den viktigaste ingrediensen i den här grillrätten är den busenkla marinaden!
Den gör du på:
2 msk olja
2 msk limesaft
1 msk farin
1-2 tsk ingefära (pulver)
1-2 krm cayennepeppar
en nypa salt

Till grillspetten:
600 g kycklingfilé
1 squash i 1½ cm skivor
8 champinjoner
1 ananas i klyftor

Dela kycklingfileérna först på längden i tre bitar, sedan på mitten, de ska inte vara för små så de blir torra. Blanda till marinaden, häll hälften i dubbla plastpåsar. Lägg i kycklingen och låt marinera över natten eller minst ett par timmar.
Trä upp på spett tillsammans med grönsakerna.
Ananasklyftorna blir snabbare varma så de trädde jag på separata spett som jag lade på grillen lite senare än kycklingspetten.
Pensla ananasspetten och grönsakerna med resterande marinad före och under grillningen.

Färdiga för grillen! (gissa vems kycklingspett som inte innehåller grönsaker…det är inte mina)

Jag serverade inget annat till, det räckte gott så här, men en couscous- eller bulgursallad med bönor smakar bra till liksom en youghurtsås med ingefära om man vill festa till det!
Gott-gotti-gott-gott tyckte vi!
Smaklig måltid!

TAGS
17 kommentarer
  1. Svara

    Malin

    7 maj 2009

    Tack för mattipset, det där SKA vi äta i helg. Allt precis i min smak!!!

    Fast nässelsoppa vete tusan..?

  2. Svara

    Nilla

    7 maj 2009

    Men det där ser ju riktigt smarrigt ut. Jag sitter och väntar på maten nu, och är jättehungrig. Maken är i köket och fixar, har ingen aning om vad det blir. Är förkyld och känner inte vad det luktar heller. Bara att vänta och se, orkar inte gå dit och kolla heller.
    Kram

  3. Svara

    Kirsti

    7 maj 2009

    Här har jag nyss ätit en rejäl middag.. och blev hungrig på nytt när jag läste dina sensate inlägg! Ananas på grillspett lät ju hur gott som helst, och som tur är gillar de andra i familjen inte den frukten så får säkert ha det för mig själv.. 8)
    Och nässelsoppa har jag aldrig gjort men nu är det definitivt dags! Ditt recept är nu sparat i väntan på att våra nässlor ska växa upp..
    Ha ett fint veckoslut!
    /Kirsti

  4. Svara

    Lena

    7 maj 2009

    Mums, det såg gott ut.
    Sv: nä jag har inte fått några tabletter utan jobbar själv med att hålla humöret uppe. Kanske kommer jag begära det om tvärdykningarna återkommer för ofta.
    Kramis

  5. Svara

    Famos/Menageriet

    7 maj 2009

    :yum: Man blir ju riktigt hungrig när man läser Din blogg!
    Detta ska jag också testa.
    Ha det nu så gott i Pärlan i helgen!

  6. Svara

    annette

    7 maj 2009

    Hallå Paula!

    Tack för bra mattips till hekgen mottages tacksamt av en stressad arbetérska;)
    Nässelsoppa blev jag bjuden på i helgen, tycker det är jättegott, och vad mycket nyttigt det är i oxå!
    Ha, ha pärlan skall ut med Er i helgen, skall bli spännande att få se vart Ni drar den här gången;)

    Ha det nu så jätteskönt och njut av livet!

    KRAMEN //annette

  7. Svara

    molle & Matte

    7 maj 2009

    mm smaskigt..gud så gott det där lät.. kan bli det till helgen

  8. Svara

    leila

    7 maj 2009

    Det är är presis så svårt som jag klarar av 😀 tror jag ska göra detta på lördag om mannen låter mig använda grillen :silly: Kram kram

  9. Svara

    Kersti

    7 maj 2009

    Det ska jag prova. Låter verkligen gott. Kram och trevlig fredag.

  10. Svara

    Maria

    8 maj 2009

    God morgon 🙂

    Jag önskar dig en underbar fredag !

    Kramen

  11. Svara

    lelu

    8 maj 2009

    Men tackar detta skall genast prövas .

  12. Svara

    Synne

    8 maj 2009

    Godförmiddag i pörtet.
    Här vankas det mat vill jag lova.
    Soppan är så himmelskt god. Fick smaka här en dag. Så nu ska jag ut med handskar och plocka nässlor.
    Karelska piroger….
    Så säger vi inte mer om dem…..

    Dina kycklingspett såg inte dumma ut dom heller. SÅ maken gillar inte grönsaker han haha…
    Om han visste så mycket gott han går miste om då…

    Idag ska vi ha marinerad öring. får se hur den blir.
    Ha det gott nu grannkärringen 😉
    Så hörs vi snart igen.
    Kramen Synne.

  13. Svara

    Ragnvi

    9 maj 2009

    Godmorgon! Jag har inte ätit frukost än…nu är jag vrålhungrig!
    Det har jag varit många gånger på hotellet också! Maten var urusel under några veckor men nu är det bättre!
    Söndagssjön..vilket vackert namn! Precis som dina gamla vackra foton!
    Kramen!
    Ragnvi

  14. Svara

    Monica

    9 maj 2009

    Det där spettet är säkert supergott – ska testas så småningom 🙂

  15. Svara

    leila

    9 maj 2009

    Nu har jag gjort detta, gott gott 😆 men visst har du någon mer krydda på? det ser ut som det. vad är det för någon krydda. kram kram

  16. Svara

    Malin

    17 maj 2009

    Sitter o väntar på att dessa delikatesser på grillen skall bli klara!! Tack för inspirationen!! Det kommer att bli gott!!!

    Kramis

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
  • 181
  • 618
  • 1 607 640
  • 5 038
  • 64 982
Sök här