Bloggen

Gruvar mig..

Av
den
3 september 2013

Gruvar mig inför morgondagen. Det gick hål på en plomb i en tand för några dagar sedan…
Den som känner mig vet att jag har tandläkarskräck så jag försökte självklart strunta i kratern som uppstod i munnen.
Men, inte så lätt då det är tuggtänderna vi pratar om…allt, och då menar jag allt, fastnar i hålet, oavsett vad jag stoppar i mig som kräver tuggning.
Jamen andra sidan då, säger du kanske, men si där har man rensat bort de bakersta tänderna på överkäken och med bara en tuggtand nertill är det inte så lätt…
Denna tand lagades i mars månad, och eftersom jag är en fattig förtidspensionär så har jag delat upp betalningen på 6 månader.
Nu har jag en månadsavgift kvar att betala men ingen tuggtand!
Överlåter åt maken att försöka förhandla om en reklamation av ovannämnda lagning, jag har ingen aning om huruvida man någonsin kan få någon garanti av en tandläkare!
Det blir extra dyrt för mig eftersom jag måste få lugnande innan behandling, men det kan inte hjälpas.
Dessutom har min tandläkare gått i pension vilket i och för sig inte är någon större förlust för varken jag eller maken var kompatibla med henne, men, nu vet jag inte alls vem jag får träffa.
Hon gav nämligen förut en kostnadsberäkning till mig som inte visade sig stämma ett dugg. Maken blev vansinnig och menade på att om han lämnar en offert som efter utfört arbete är nästan dubbelt så dyrt så skulle han inte kunna jobba vidare.
Efter det har vårt förhållande varit kylslaget minst sagt, men jag har ändå gapat snällt och uppträtt artigt men avmätt.

Förutom tanden lider jag just nu av ryggont. Höger sida, långt ner i ländryggen, strålar ner i höger skinka, ajaj, så ont det gör.
Latmasken tror jag minsann det är, för när jag ligger ner har jag inte ont alls :mrgreen:

blodriskor

Kom nu för allt i världen inte och säg att det kan bero på fyllda svampkorgar som jag släpar med mig hem från skogen, igår var det blodriskor jag hittade… 😆
Tyvärr, så är det kanske, hur nyttigt skogspromenader än är så kan det ha negativa efterverkningar!

Idag har maken tagit med Blinka så jag får vila ryggen och hänga och bära upp tvätt :mrgreen: för självklart råkar jag ha tvättstuga just idag. Och självklart är tvättstugan i källaren och jag sitter uppe på tredje våningen.

Förresten ringde det en kvinna idag som var intresserad av kattungarna.

blinkaosamba

Hon skulle titta förbi imorgon, kan jag verkligen sälja de små juvelerna, vad ska kompisen Blinka säga då? 😳

Igår skrev jag om höstlukt i luften, idag är sommaren återkommen, halleluja!
Och till min förskräckelse ser jag på prognosen att det ska fortsätta vara sommar så långt ögat kan se, dvs. så långt prognosen visar!
Inte en droppe regn ska vi få! Och tjugo grader och mer därtill, behöver jag kanske damma av baddräkten igen?

svampen3

Här är några som verkar ha bråttom innan sista sommarblommorna har gjort sitt, det fullkomligt kryllade av bin och andra insekter

svampen5

Jag har varit så koncentrerad på svampen att jag glömt att det finns andra vackra fotomotiv, t.ex brännässlan som skiftar så fint i färg

svampen6

Spännande höstfärger smyger sig in i grönskan

svampen8

Vissa växter bär frukt som nog inte bör ätas upp

svampen11

Rallarrosen har bytt skepnad men ser himla skoj ut med vita vippor på som flyger iväg med vinden

svampen13

Hjortronbladen har också fått en mustig färgglad höstkostym

svampen10

Ja inte kan man då klaga på vyerna!

Nu ska kaffehurran på, det suger i fikatarmen!

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  3 september 2013

  Aj som fasen! Hoppas nu att du får en tandläkare som du är “kompatibel” med 😉 Kan kanske knappast bli sämre, eller???? Jag kan inte låta bli att tycka att det är märkligt att inte tänderna ingår i högkostnadsskyddet….som om de inte hör till kroppen på nåt vis???!!!
  Lite jobbigt blir det nog att skiljas från de små kissungarna men det är ju inte dags än och förhoppningsvis får dom ett gott hem, men det kollar du säkert!
  Ja, nu går vi hösten till mötes, även om jag envisas med att vi har sensommar 😉
  Kram på er alla i Pörtet!

 2. Svara

  Anki

  3 september 2013

  Ajajaj… ont är inte kul… tandläkarbesök är hemskt… och dyrt! Nu tycker jag synd om dig!
  Många fina bilder, men nu vill jag ha lite mer höst – framför allt mer regn!
  Önskar dig lycka till med tandläkarbesöket!
  Ja, det blir nog tomt efter de små, men Blinka får ju tillbaka sin säng då…
  Kram

 3. Svara

  Gun wiik Plls

  3 september 2013

  Ack ja vi i vår generation får en hel del obehagliga överraskningar hos tandläkaren. Själv har jag beslutat mig för en helrenovering dvs några kronor, en del fasader. Har gått hos tandläkaren sen maj månad ett uppehåll då dom var lediga i juli. Det kostar en hel del, men jag hoppas att det varar livet ut! Blev så trött på att lagningar hela tiden pajade, men jobbigt har det varit och är.

 4. Svara

  "LillaSyster"

  3 september 2013

  Stackars stackars dig. Jag vet hur det är, men det har blivit bättre med åren. Har en underbar tandläkare nu och han vet att jag är rädd. Så byt om du inte är nöjd. Försäkringskassan går väl in och “sponsrar” rätt mycket då man kommit över 3000kr tror jag – är inte säker. Och vore det min tandläkare så skulle det där kunna gå som reklamation det är jag säker på. Fina foton och gott om svamp, stretcha ut framsida lår och höftböjarmusklen 20 sek på varje tre gånger om dagen så blir det bättre i ryggslutet – jag lovar! Det predikar jag nästan varje dag på jobbet. Och de söta kattungarna, kan du verkligen sälja dem??? Jag skulle behålla, det är så bra att ha en liten katt eller två på reserv. Lycka till med tanden! Kram 😉

 5. Svara

  Bia

  3 september 2013

  Jag blir så fotosugen när jag ser dina härliga bilder!
  Den här sommaren gick energin till annat, så jag hoppas
  få uppleva sommaren 2014 och vara med i naturen mer då.

  Tandläkare ja…jag är också tandvårdsrädd, men mest rädd är jag för att
  bli utan tänder. En stor anledning till att jag jobbar igen är
  för att spara pengar till kommande ersättningständer.

  Kram!

 6. Svara

  BrittMarie

  3 september 2013

  Ja fy vad det är tråkigt med krånglande tänder och ryggar! Jag har nu varit sjukskriven några dagar för ryggont. Det är väl mina gamla diskbråck som spökar igen. Jag som har tränat så mycket, men det var visst ingen nytta med det 😕 . Tydligen lider jag också av den där latmasken.. Hur blir man av med hen?
  Kram

 7. Svara

  Malin

  3 september 2013

  Jag har också tandläkarskräck, inte lika svår grad som dig, men jag förstår dig!

  Ojoj det skär i hjärtat vid tanken på att du ska behöva lämna bort dina lurvbollar. Älskar verkligen bilden på Blinka o missen i Blinkas sovkorg.

  Kramar

 8. Svara

  Menageriet

  3 september 2013

  Usch för tandläkaren! Lider med Dig. 🙁
  Så söta kattungarna är! Speciellt den som ligger hos Blinka. Ja, om fyra veckor är det dags att flytta för dom och då blir det nog tyst i huset? Blinka lär nog leta och undra vart dom tagit vägen? Så blank päls hon har! Det är nog allt den fina maten hon får. 😉
  Hoppas att ryggen snart är bra, så Du kan fortsätta svampjakten!
  Ha det gott och kram! 🙂
  Ps/ Fick Du mejlet jag skickade om avmaskningsmedlet? /Ds

 9. Svara

  soffie

  3 september 2013

  ajaj vad trist med en dum tand å blä för tandläkarbesök så himla dyrt å läskigt att ligga där å gapa tycker jag,,fina bilder å guu va goo bild på dina djur:)

 10. Svara

  Raija

  4 september 2013

  Fy för tandläkarskräck. Själv har jag klarat mig från det. Men det är viktigt att det är en bra tandläkare man har, som man har förtroende för. Därför behåller jag den jag har i Köping och har haft nu i snart 25 år. Jag åker gärna de milen, för att få träffa honom. Lycka till och hoppas du klarar dig från betalning.

  Det är svårt ibland att slita sig från kattungarna, så jag förstår din känsla av att vilja behålla dem. Hoppas att det är en bra kvinna som kommer och ska kika på dem, så det blir lite lättare för dig.

  Hoppas ryggvärken släpper snart, för det är inte kul att känna sig orörlig.

 11. Svara

  TjockMorsan

  4 september 2013

  Vilken osis med lagningen som inte höll. Jag hoppas det ordnar sig på bästa sätt, både kostnaderna och med nya tandläkaren.

  Inte alls svårt att förstå att det kommer bli svårt att lämna ifrån sig dessa söta små lurvbollar. Hoppas de får komma till ett bra nytt hem och kanske tillsammans?

  Läste om det du skrev hos mig och det är verkligen skrämmande hur många barn och ungdomar som får lida sig igen skoltiden. Tycker skolorna är dåliga på att skapa en trivsam miljö. Jag har minsann påmint skolan om hur dåligt de tog hand om storasysters utfrysning när hon gick på samma skola och att hon än idag lider av men från den tiden. Först nu har hon hittat en passande lösning genom att kunna studera på en distansskola. Vi får hoppas att det ordnar sig för både de dina och mina.

  Ha en fin eftermiddag och kväll! <3

 12. Svara

  Kicki

  6 september 2013

  Sicket skit med tanden 😥 Självklart ska lagningen klagas på, dom bör göra en ny fyllning gratis.
  Bilder så fina så fina, som vanligt
  Kramen

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 644
 • 681
 • 1 603 784
 • 5 032
 • 64 895
Sök här