Av
den
6 december 2012

Eftersom i stort sett hela vårt avlånga land nu är inbäddat i ett mjukt snötäcke misstänker jag att ingen vill se mera snö i min blogg. Därför skonar jag er idag, förutom de små flingorna som singlar ner på bildskärmen, men tro inte att jag ger upp!
Jag har fina bilder från soliga dagar att tillgå, idag får ni hålla tillgodo med denna historia:

En språklärare försökte förklara det här med “kön” för sina elever.

– Jag ska ta ett exempel, sa läraren. Båtar, flygplan, bilar och orkaner benämns som “hon”.
En av eleverna undrade vilket kön i så fall en dator skulle vara. Läraren gjorde detta till en gruppuppgift och delade in klassen i två grupper.


Tjejerna kom fram till att en dator definitivt är en “han” eftersom:

1.Han kan en hel del, men vet sällan hur han ska använda sin talang utan att få instruktioner.
2.Det är meningen att han skall hjälpa till att lösa dina problem, men hälften av tiden är han själv det största problemet.
3.För att få hans uppmärksamhet måste du först sätta på honom.
4.Så fort du skaffat dig en vet du att om du bara hade väntat lite längre skulle du kunna hitta en bättre modell.

Killarna, å andra sidan, ansåg att en dator är en “hon” eftersom.

1.Ingen, utom hennes skapare, kan förstå den inbyggda logiken.
2.Det språk en dator använder för att kommunicera med en annan dator är obegripligt för alla som inte är datorer.
3.Minsta lilla misstag lagras i ett långtidsminne och kommer att ställa till problem långt efteråt.
4.Så fort du har fastnat för en, kommer du tvingas att spendera halva lönen på mer eller mindre nödvändiga tillbehör.

Jag vill också passa på att

hedra mitt fäderneland som idag firar sin 95:e självständighetsdag. Som vanligt kommer jag att bjuda på ett modereportage endera dagen med bilder från självständighetsbalen på slottet.

Finnair har startat ett samarbete med Marimekko, så till våren kommer en del flygplan att se ut så här! Även tallrikar och glas ombord kommer att bära Marimekko-mönster.

Jag bjuder på ett norskt lyckopiller till er som förbannar snön som stör trafiken. Som boende i glesbygd har jag inte de problemen, mitt lyckopiller stavas vinter och snö!

TAGS
3 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  6 december 2012

  Tack finaste Paula för ett gott skratt..och så firar jag med dig på självständighetsdagen 🙂 Bra gjort av Finnair att uppmärksamma Marimekko, tycker jag, snyggt!
  Kram på er i Pörtet!

 2. Svara

  Elna

  6 december 2012

  Jösses så rolig den där berättelsen om han och är! Den är dessutom tänkvärd utifrån det där om vilka fördomar vi har.

 3. Svara

  AprilSus

  7 december 2012

  Ny header och jätte fin bakgrund också! 🙂 Är det meningen att den ska röra lite på sig? Har en annan bloggvän som också har en bakrund som rör sig lite och min dator får fnatt när jag går in på både din och hennes sida. Fläkten låter som ett flygplan som ska starta, men lugnar sig lite efter en stund, men inte helt, för än jag lämnar sidan. Kanske din dator kunniga dotter har någon förklaring till detta?

  Man blir ju glad när man går in här och läser de roligheter du bjuder på. Det var precis vad jag behövde nu. De Norska lyckopillerna såg riktigt lockande ut. Jag pratade med min svärdotter och med yngsta sonen i kväll. De har fått besked från Mios hjärnröntgen, som gjort dem både oroliga och förvirrade. De fick ingen förståliga förklaringar till vad detta kan innebära för deras son i framtiden? Bara en massa diffusa svar. De ska smälta detta under helgen och sen ta kontakt med läkaren igen.

  Nattinatti! <3

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 344
 • 499
 • 1 641 035
 • 5 101
 • 65 745
Sök här