Handverk och handarbete

På hantverksdagen stod en smed och arbetade

Den rostiga blomman skulle jag gärna ha i en trädgård om jag hade en

Min vän Gun som målar mest på stenar men även andra material var på plats, klok som en av ugglorna hon målar så hade hon tagit fleecetröjan på!

Här spinns det ulltråd för att sedan tillverka vackra handarbeten

Virkade disktrasor kanske vore något?

Jättefina handledsvärmare och tofflor

Den här tovade vargtavlan fastnade jag för..

Eller varför inte en tovad liten rumpa på pottan att hänga på toa-dörren?

Skaparglädje och fantasi ger fantastiska resultat

Här har ängeln vänt den vackra sidan till…

Kanske fanns det många Leksands-fans på plats?

Jag har bara fotat några alster ur det digna utbudet, jag som inte är duktig på handarbete vet i alla fall att uppskatta och beundra dem som kan.

2

11 Comments:

 1. Vad mycket fint du hittade och vad duktiga alla utställande hantverkare är. Jag gillar de blåvita alstren eftersom jag alltid har haft blå som favoritfärg. Men Leksand får nog klara sig utan mig som fan :) Min man var brynäsare och jag hängde med på ett hörn där. Nu bryr jag mig inte så mycket längre men det är kul om det går bra för Brynäs och Linköping.
  Jag håller med dig om att den tovade vargtavlan är jättefin och värmande tofflor och handledsvärmare skulle också kunna passa mig :D
  Kram

 2. Otroligt så många olika hantverk, den ena finare än den andra. Men vargtavlan tog priset, jättefin!
  Kram

 3. Den där ängeln tycker jag är mysig. Kul idé, vem det är nu som ligger bakom den. :-)

 4. En kvinnlig smed, bara en sån sak! Det gillar jag skarpt! För att vara ärlig så tyckte jag otroligt mycket om den rostiga blomman, som jag förresten trodde var en bläckfisk. Så himla läcker den är. Stort HA-begär uppstod där kan jag säga.
  Resten av grejerna är inte mitt stuk, för mycket dammsammlare över sådana skaer tycker jag, även om jag såklart uppskattar hantverket.
  Vet du vad konstnären med den rostiga blomman/bläckfisken heter? Har hon en hemsida?

 5. Kul att du tog mig med hit. Stort tack!
  Jag som för egen del har tummen mitt i handen är imponerad av de som kan få till saker med sina händer. Jag kan kan ha /få kreativa idéer men lyckas få andra att genomföra dem. Tofflorna i fårskinn skulle passat mig bra att ha i den “spanska sommarstugan” under december till februari. För kallt är det då på stengolven.
  Kram från ett sommarljummet och vackert Stockholm. Enda störningen är trutarna som skriker. Jo, jag sitter ute på balkongen. Myggfritt är det.
  Kram!

 6. Tack för utflykten … trevligt med såna här hantverksdagar :) Ovanligt med kvinnliga smeder … häftig rostig blomma – en sån skulle jag gärna ha !
  Tovade alster är fina och visst är de duktiga alla dessa hantverkare!
  Kram

 7. Så inspirerande, så fint och många superlativ på det. Kvinnokraft när den är som allra bäst. Hoppas att de fick sälja bra! Tack Paula för att du lät oss andra vara med på ett hörn.

 8. Vilka härliga hantverk! Gillar nog dom tovade rumporna allra bäst :-)

 9. Mirjam Elisabet Halvarsson

  Först reagerade jag på rubriken: Handverk….men så klart det är HANDVERK!!! Undrar just varför det har blivit hantverk av det?? Får tänka på det :)
  Vilka otroligt duktiga människor det finns i vårt land, man kan inte annat än beundra dom!!
  Kram på’re

 10. Mycket fina hantverk, hade blivit en dyr dag om jag varit där….. Ha en bra söndag!

 11. Oj, vad mycket fint! Jag skulle nog haft svårt att bestämma mig för något att köpa så jag skulle nog gå tomhänt därifrån.

Kommentera