Bloggen Hoppa-på-tåget

Hoppa-på-tåget # husdjur

Av
den
20 april 2024


Lokföraren Åke lotsar oss med stadig hand på spaken från stationen till slutmålet.
Veckans ord är husdjur
Jag växte upp i stadsmiljö utan husdjur. Det var inget jag saknade direkt, ingen av mina vänner hade heller husdjur.
Min dotter var däremot mycket djurkär och hade bland annat en kanin som var tam som en hund.
Då hon var i tonåren kom hon hem med en kattunge, jag sade absolut NEJ med min barskaste röst, men det dröjde förstås inte mer än någon dag innan jag var helt såld på kattskrället.
Den katten blev mig trogen resten av sitt liv, min dotter flyttade så småningom hemifrån och fick barn efter barn men katten, Snuttis, hon följde med mig i flera flyttar, hon som varit innekatt blev till slut en bondkatt på landet när vi flyttade från storstaden.
På vårt minizoo i Kloten hade vi

de flaskmatade killingarna Rufus och Fanny som var tama som hundar, där fanns grisen Caesar, katter i pluralis, kaniner som förökade sig och inhyrda får i hagen.
Det var först då vi var tvungna att lämna värdshuset pga sjukdom som vi skaffade hund

Rottweilern Larissa var min ständiga följeslagare i skogstorpet, min trygghet och bästa vän, här med kattungen Smultron.
Sen kom flera hundar till pörtet, Loppan, Blinka, och nu senast Daniel.

Nu är mitt liv med husdjur slut, det känns sorgligt, vemodigt och ledsamt. Men dessa underbara varelser har tillfört så mycket i mitt liv och jag är dem evigt tacksam!

Jag vill avsluta med

så fina foton jag fått av min vän Monica som har fått nya kompisar, gråsiskor i mängder

Husdjur kanske man inte kan kalla dem, de är vilda fåglar, men när de handmatas kan man nog säga att de är rätt tama!
Jag frågade Monica hur deras “tår” känns på handen och fick svaret : “som piprensare på högkant”

Det var min tolkning av ordet husdjur, nästa vecka ska vi tolka ordet picknick
Vill du hänga på utmaningen beger du dig till lokföraren Åke där du erhåller en gratisbiljett, för han är en generös man!
Där finner du också en lista på alla deltagande resenärer som du kan hälsa på !

TAGS
16 kommentarer
 1. Svara

  Britt

  20 april 2024

  Ja tiden med husdjur är definitivt slut här , men så mycket glädje som tillfört våra liv .
  Varje dag pratar vi om våra älsklingar som gått men som gett en högre dimension till våra liv
  Tacksam men full av saknad
  Jag njuter nu av att få vara lite hundvakt ibland
  Kramiz

 2. Svara

  Gun Wiik Pils

  20 april 2024

  Gillar djur men kan inte säga att jag har någon större erfarenhet, sonen hade en dvärgkanin och sen en labrador som jag i min okunskap trodde skulle va en prima vakthund eftersom jag var ensam i perioder i ett stort hus. Hm, det blev inte nån vakthund av Rocky skulle ha hoppat och slickat inkräktare i fejan.
  Sen är resor en passion och då blir det knepigt med husdjur.

 3. Svara

  LillaSyster

  20 april 2024

  Förstår att det är tufft att inte längre ha ett husdjur, du har ju haft djur omkring dig länge. Nu har du en frihet istället. Fina bilder du visar upp och visst är det så att vi bär med oss våra pälsklingar trots att de inte finns hos oss längre. Coolt att ha två siskor i handen =) Morfar matade ofta fåglar i handen och min farmor hade en “tam” bofink. Själv har jag bara haft en stor fågel på huvudet under en fågelshow på en djurpark och jag kan säga att de klorna kändes bra genom kepsen – minns inte vad det var för fågel men någon slags rovfågel modell större. Ha en solig eftermiddag =) Kram

 4. Svara

  Carita

  20 april 2024

  Visst är fåglar också lite husdjur fastän de är vilda – min mamma älskar sina fåglar och därför hjälper vi henne mata dem. En hund har jag haft, min syster har haft katter. Jag är inte riktigt “kattmänska” – katterna är lite för dominanta och väntar sig betjäning har jag hört 😀 Men kanske det finns katter som är lite som hundar, vet inte 🙂
  Många fina bilder du fick ihop här!

 5. Svara

  Mia

  20 april 2024

  Så underbart att se dessa fåglar, man blir alldeles varm i kroppen! Det finns en kvinna i Kalix som också har den där gåvan https://www.facebook.com/karin.thorell.7 Fantastiskt!
  Så fint du skriver om dina husdjur, ja nog ger dom mycket kärlek till den som vårdar och älskar dom <3
  Kram på´re

 6. Svara

  BP

  20 april 2024

  Ja, du har verkligen en äkta kärlek till husdjur, och allt började med din dotters kattunge. Ibland styr slumpen ett helt liv som i ditt fall. Så skönt att höra att du bara har goda och positiva minnen från ditt liv med hundar och katter.
  Jag skrev hos Åke att han borde ha tagit med sina fåglar, ekorrar och rådjur som husdjur också. Jag menar är dom stamgäster i din fågelrestaurang och/eller blir handmatade, så är de familjemedlemmar.
  En toppen tolkning av temat:-)

 7. Svara

  Minton

  20 april 2024

  Husdjur ger så mycket tillbaka om man sköter dem. Blinka och Daniel har jag följt på bloggen och förstår din saknad. Minton är 10 år och jag hoppas få ha honom flera år till.
  ?? kramar från oss

 8. Svara

  Susjos

  20 april 2024

  Ett sånt fint inlägg om dina husdjur, och fina ord om dem alla!
  Fantastiskt att få vilda fåglar att äta ur handen.
  Tur det finns fåglar att njuta av!
  Må så gott!
  Kram

 9. Svara

  Tantaugusta

  20 april 2024

  Jag är uppväxt med hundar, fiskar, undulater, papegojor, marsvin och kaniner men som vuxen är jag sedan sex år tillbaka inne på vår första hund. Det räcker på husdjursfronten i den här familjen. Men det är fantastiskt att ha en hund, han lyfter verkligen hela familjen ??.

 10. Svara

  Åsa Danielsson (Angelgirl)

  20 april 2024

  Men sådan härlig berättelse om era djur genom åren, med att börja med en katt som din dotter kommer hem med, mot din vilja.. Men så härligt med ett Mini Zoo.. samtidigt väldigt sorgligt att ni vart tvunget att sälja och flytta därifrån.

  Preicis som dig så fick min hund somna in Oktober -23 vilket var hemskt jobbigt, det är aldrig kul att förlora sin bästa och trogna vän i alla lägen!

  Önskar dig en fin lördagskväll!
  Kram

 11. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  20 april 2024

  Det tog lite tid men sedan blev det desto fler fina djur som hittade hem till dig 😀 Mysigt med flaskmatade killingar men jag förstår att du har haft starka band till alla dina kompisar med fyra ben. Jättefina bilder på dem och kanske särskilt på Larissa och Smultron <3 Mitt liv är också utan fyrfota vänner nu och så ska det förbli. Men visst har jag älskat mina djur och saknat dem massor. Jag ser dem fortfarande framför mig ibland men nu är det så länge sedan att det bara är en glädje att tänka på dem.
  Fint att få veta lite mer om alla djur som bott hos dig. Fina bilder även på gråsiskorna. Så har jag aldrig lyckats göra med några fåglar över huvud taget.
  Kram

 12. Svara

  Znogge

  20 april 2024

  Var sak har sin tid och det gäller även husdjur. Vi lånar dem en begränsad til och sedan kommer sorgen och saknaden, Ändå tillför de så mycket <3

  Kram och god kväll!

 13. Svara

  Ditte

  20 april 2024

  Så fint du beskriver och berättar om ditt förhållande till husdjur. Och att du är en sann djurvän har alltid framgått. Visst är det så att våra husdjur berikar oss och på många olika sätt.
  Kram

 14. Svara

  Ditte

  20 april 2024

  Missade att nämna dina fina bilder men där dröjde jag mig kvar länge.
  Kram!

 15. Svara

  Astrid

  21 april 2024

  Här kommer min adress till bloggen
  Jag har Gråsiskor i mängder denna vår
  så var det med grönsiskor och grönfinkar förra våren
  Tyvärr få de ofta sjukdomar när de är så många
  Men naturen sköter det väl så

 16. Svara

  Anki

  21 april 2024

  Trevlig läsning om alla dina djur … en del visste jag och annat var nytt.
  Alla dessa som man haft i sin vård … för evigt kvar i våra hjärtan!
  Jag var ju tveksam till om jag skulle ta mig an Muffin … tänkte att jag var för gammal, men jag är glad att sönerna hjälpte mig att ta beslutet och jag ångrar mig inte 🙂
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 174
 • 505
 • 1 628 928
 • 5 076
 • 65 458
Sök här