Bloggen

Helgens skörd var god

Av
den
19 september 2011

Hör och häpna, vi hittade till sist en skog utan älgflugor!
Halleluja!

Lördagen bjöd på strålande höstväder! Vi styrde kosan mot Bredsjön, vårt favoritställe när vi hade husvagn. Vi var inte ensamma kan jag säga, trafiken var intensiv ute på skogen!

Vilken lycka att kunna strosa omkring utan att bli attackerad!

“Allt är inte guld som glimmar”…narrkantarell

Nu gäller det att ha rätt “ögon” på sig för att få syn på trattisarna

Varför tog vi inte med en fikakorg?

Skogen var nerlusad av svamp, det var faktiskt länge sedan vi hittade ett så bra ställe. Men, korgarna var fulla och vi fick nästan blunda på väg till bilen. Vi kom överens om att åka tillbaka på söndagen, inte för att jag behöver mera svamp men för att få svampterapi, och för att få uppleva hamstrandets glädje!

På söndagen vaknar vi till regnets smatter. Hasse tittar på mig och säger: “Ja då är det bara att åka iväg och rafsa ihop skiten”….haha
Och som synes så gjorde vi det! Liten hund är också blöt, men lika glad ändå!

När vi kom hem hann vi precis få kaffet färdigt när strömmen gick. Klockan var halv fyra. Efter någon timme ringde Hasse till VB-el som sa att jouren var ute men hade inte hittat felet…
Vi väntade en timme till, jag hade en pannbiffs-smet klar i kylen, men ingen ström kom så då ringde vi Konsum i byn och frågade om dom hade el. Det hade dom, alltså var felet lokalt i Björsjö och det innebar att vi kunde åka in på byn och äta.
Tack vare strömavbrottet blev jag så äntligen bjuden på middag på lokala kinakrogen, inte helt fel!
När vi kom hem igen var elen tillbaka, o jag kunde steka pannisarna att äta en annan dag.

Förresten, har ni sett de fina löven som singlar ner här på sidan. Min kära make anser att dom liknar fästingar, snacka om miljöskadad, stackaren! Han har ju fått äran att plocka några på mig i sommar…

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  Ninni

  19 september 2011

  Åh, vad med svamp!!! Jag ville också ut och plocka svamp i helgen men det blev inte av. Jag vågar ju mig inte ut själv i skogen för jag har så dåligt lokalsinne så jag går vilse hur lätt som helst. I lördags hade C annat för sig och igår så var jag så klen så det blev en tupplur istället. 😥 Men skam den som ger sig… än lär det väl inte vara slut på svampen.
  Vilken tur i oturen att ni blev strömlösa. Kinamat är inte fy skam. 😉
  Kram.

 2. Svara

  Malin

  19 september 2011

  WOW vilken härlig skörd 😛 Grattis!

  Jag älskar de små löven som singlar ned på din sida!

  Kram

 3. Svara

  Synnöve

  19 september 2011

  Svampmadammen tror jag du ska få heta nu :))
  Hur mycket har ni hittat egentligen?
  Blinka ser ju mycket nöjd ut fast hon är genomblöt :))

  Ser inga löv ja…
  Annat än de du har här på sidorna då. Men inga som faller….

  Ska ha mig en tur ut här nu. Men nu regnar det och det rejält så jag avvaktar till i morgon tror jag.

  Ha en fabelaktig måndagskväll nu.
  Kram från nabokäringa :mrgreen:

 4. Svara

  Synnöve

  19 september 2011

  Nu kom löven :)) Små bruna fina löv… hur har du fått dit dom?

 5. Svara

  Britt-Inger

  19 september 2011

  Hej!
  Härlig svampskörd och skönt att slippa älgflugorna kan jag tänka! Nästan tur att ni blev strömlösa förresten, så ni fick käka kinamat — inget dåligt avslut på helgen! 🙂
  Kram!

 6. Svara

  britten

  19 september 2011

  hi hi fästingar ?…har ni så fina …nä du har gjort det jättefint här inne….och värdelös på plocka svamp är jag så det så…kramis och underbart med sälen turen…

 7. Svara

  annette

  19 september 2011

  Samma lycka hade jag i lördags, kunde plockat hur mycket som helst, men korgen blev full, så full så den gick sönder en aning;) Snacka om “hamstring”!

  Inte ser löven ut som fästingar inte, Din make är nog lite “fästingskadad han”

  Vet Du vad, Du får fejka lite strömavbrott emellanåt så Du blir bjuden på mat !!

  Ha det fortsatt bra i veckan!

  Kramen!

  annette

 8. Svara

  Malin

  19 september 2011

  Blev tvungen att googla Dubrovnik o det verkar höra till Kroatien, nästan längst ned i södra spetsen på Kroatien som placerat sig fint efter kustremsan.

  Kul att du ser lite skillnad på mina collage, har lyckats lära mig lite photoshop 🙂

  Kram

 9. Svara

  elisabeth

  19 september 2011

  fint inlägg om höstens stora glädjeämne i naturen – svamputflykter. Första bilden är en höjdare – åhhh så vackert det kan vara ute i naturen och så vackert det blev när du fångat trädens löv framtill. Och glittrande vatten är bland det bästa jag vet på bild.

 10. Svara

  Mia

  20 september 2011

  Vilken skördelycka!!! Sånt gör en glad in i själen och dessutom är de lite av terapi att gå omkring och kika efter trattisarna… *L*
  Kram på er!

 11. Svara

  Ragnvi

  20 september 2011

  Morning i Pörtet! Fniss…beskylla de små söta löven för fästingar?!
  Men grattis till den älgflugfria skogen! Förstår att du njöt!! Och grattis till svampen också! Själv blundar jag för det mesta …..
  Idag ska jag börja jobba igen…tror inte att det är nån fara denna gången! Men tack för omtanken!
  Kramen!
  Ragnvi

 12. Svara

  ejmis

  20 september 2011

  Jag har inte plockat några trattisar ännu men snart ger jag mig ut och hämtar.
  Ang Wordfeud så kan man välja språk.

 13. Svara

  Kicki

  20 september 2011

  Men så skönt att du slapp dom förhatliga älgflugorna, då vet du ju var ni ska åka och plocka trattisarna för att slippa ohyran.
  Du undrade om inte jag lessnar på att plocka svamp. Nä aldrig, det är så himla skönt att gå i dessa mossiga skogar och hundarna älskar att vara med, ja du vet ju själv 😉
  Jag plockar minst 10 lit per dag i snitt. Men för mig är det också lite påspädning på pensionen att torka svampen och sälja. Jag har en riktig “pärla” i Värmland som köper massor av min svamp.Senare på hösten så säljer jag på Tradera.
  Så mysigt med en vandrarhelg, hoppas ni får ett bra väder då.
  Kramen

 14. Svara

  Boman

  23 september 2011

  Inte bara Hasse ser fästingar i löven. Plockade två på gallhojtande make här om kvällen, på mycket olämpliga ställen, hrmm. Närmaste skogen han varit då var i bilen. Som vi tog till skogen dagen före. Vi måste fått med oss nymfer som satt på lur i bilen och väntade på mat. Har råkat ut för det nån gång tidigare men då sett kräken.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 381
 • 552
 • 1 609 729
 • 5 043
 • 65 049
Sök här