Bloggen

Helgrapport

Av
den
11 juni 2018

Helgen började som alla andra dagar, med stekande sol och värme.
Det här är min utsikt från uteplatsen, lupinerna slokar redan.
Men jag har faktiskt fångat något annat på bild..

Nu kanske man kan börja skymta något bland blomstjälkarna

Mitt i spenaten, på en bädd av lupinblad

Där ligger Torsten och sover i godan ro…
Det är “Torstens place” och hur högt än skator och andra fåglar skriker och låter när han närmar sig så traskar han vidare utan att bry sig ett dugg om dem eller deras ungar, han vill bara rulla ihop sig till en liten boll i sin egen bädd och bara njuta av livet!

Nu hade man börjat få hopp om en urladdning med regn och åska och redan på söndag kändes det i luften som vibrerade i värmen.

Hasse skjutsade oss till Säfssjön men jyckarna gick direkt och lade sig i skuggan..

Men vattnet såg så in i vassen skönt ut så jag tog faktiskt en simtur. Den svalkade så skönt..

Senare på eftermiddagen fick jag ett meddelande av dottern som undrade hur Blinka mådde.
Hon mådde skit för då åskade det som värst, men jag begrep inte hur dottern kunde veta det, tills hon skickade mig länken till bilden ovan.
Javisst, nu kan man då själv följa ovädrens framfart, lite häftigt faktiskt. Länken har du här

Även idag har det mullrat lite, men jag tycker det är skönt att kunna andas så vi tog en rejäl promenad. Det tjippade om mina jympaskor när jag kom hem, vem kan hålla sig på asfalt när det finns små stigar och skog, men det gör inget, skorna torkar.

Tack för alla uppmuntrande peppande kommentarer angående mina läkarbesök, de uppskattas enormt!
Jag gick idag in och gluttade i min journal och minsann hade mitt uratvärde kommit in. Det var helt normalt! Håller det i sig så slipper jag både medicin och mer kontroverser med vårdcentralen, i alla fall vad gäller gikten.

TAGS
15 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  11 juni 2018

  Åh Torsten…vad söt han är…vi var och tittade på kattungarna idag (igen) 😀 Nu är dom tre veckor, så hoppas vi hinner flytta innan Luzzie (Ludenben+Ozzie) ska komma hem till oss.
  Åska och regn, det låter som rena drömmen! Här är så torrt så jag blir förtvivlad…allt kommer att torka bort om det inte snarast kommer regn! Ingen frukt, inga bär, inga grönsaker och det kommer att bli svindyrt att köpa om man måste det..
  Nu håller jag tummen för dig ang kontakterna med VC och att allt löser sig
  Kram på’re

 2. Svara

  Herr Nilssons Fru

  11 juni 2018

  Vilka fina bilder. Men konstigt nog såg jag dem inte förren jag tryckte på kommentera. Alltså jag såg dem inte i bloggen – säkert min dator som spelade mig ett spratt 🙂 Jag har också blivit med katt, men den är gjort av betong men är i normal storlek, fin som få.
  Vi har inte haft någon åska här, vill ingen ha heller. 2 mm regn kom det i natt. Jag har sovit i Småland i natt men gubben min sa det regnat ungefär så mycket här hemma också.
  Kramiz

 3. Svara

  Mia Ahlstrand

  11 juni 2018

  Vilken jättemysig plats Torsten har valt! Hurra för regn!!! Kom lite i morse här och nu kommer det lite mer. Skönt när vattnet svalkar också. I Grekland var det som kallast ca 28 grader på det djupa. Längst inne på det långgrunda ca 33-34 grader varmt i vattnet. Som att ligga i ett spa-bad 🙂 Har missat ditt läkarbesök, men blir jätteglad att det var bra värden!! Ha en fin vecka!

 4. Svara

  Hanneles bokparadis

  11 juni 2018

  invasivt och vackert!

 5. Svara

  Mias Mix

  11 juni 2018

  Vilken jättefin plats Torsten har valt! Hurra för regn! Kom lite här i morse och lite mer nu ikväll. Har missat ditt läkarbesök men blir glad att värdena var bra. Ha en fin vecka! Kram

 6. Svara

  Ninni

  11 juni 2018

  Snoozen har en buske som han “gömmer sig” under när det är soligt och varmt. 😀
  Härliga bilder, som vanligt. Än har jag inte kommit iväg för att bada. Du är då tuff du som tar tillfällena i akt och badar för bättre svalka finns ju inte.
  Själv tillbringade jag 9 timmar i köket i lördags och det var inte helt fel. Jag hade fällt persiennerna i båda fönstren så det var hyfsat svalt och skönt där. Kvavt och svårt att andas blev det då jag gick ut för att sätta mig och vila en stund. Jag flydde snabbt in i köket igen. Jag förberedde gårdagens grillning med familjen och så lagade jag en middag som tog lite lång tid på sig. Men skönt att få lite vettigt gjort hemma. Jag tycker jag är och hjälper till både här och där och hinner inte med hemma.
  Mycket strul har det varit nu med pappas flytt och så har mamma fått näthinneavlossning i ett öga så nu är hon i Uppsala för att opereras. Som tur var så kom brorsan från Östersund hem för att följa med mor då jag redan lovat C sällskap till HC i J-ö och naturligtvis hade de fått nästan samma tider.
  Kramen.

 7. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  11 juni 2018

  Vilken livsnjutare Torsten verkar vara. Varför stressa upp sig för att fåglarna väsnas? Mat får man ju ändå när man är hungrig 🙂
  Underbara bider från vackra naturområden och visst är det kul att man kan följa så mycket via nätet. Vi får så mycket information och behöver aldrig undra över saker. Bara att googla 😉
  Skönt att åtminstone det värdet visade sig vara bra. Ett orosmoment mindre och något att vara glad för.
  Kram

 8. Svara

  BP

  11 juni 2018

  Å jag som trodde efter alla “bloggrapporter” att det bara var södra Sverige som fått sitt efterlängtade regn. Visste inte att du uppe i norr också fick er dusch;-) Vi fick ingenting. Kanske dags att justera dagens inlägg hos mig;-)
  Torsten är en väldigt klok kille. Jag menar varför jagar möss och fåglar, när man ändå får god mat hemma och kan dåsa bland lupiner. Gillar den katten! Han är lika klok som Steves Sigge:-) https://stevereflekterar.blogspot.se/

 9. Svara

  Ditte

  11 juni 2018

  Torsten har verkligen hittat sin plats där i skuggan i gröset. Oh choppas bara att han inte får en massa fästingar…
  Vackra bilder från din trakt och det är så fint att följa med dig ut i din närmiljö. Uppskattas verkligen.
  Och det var ett rejält oväder! Verkligen.
  Så skönt att ditt uratvärde var ok. för att ha kontakt med en sjukvård som trilskas på det sätt som du varit utsatt för är inte värdigt.
  Många tankar till dig.
  Kram!

 10. Svara

  Anki

  12 juni 2018

  Först … såå skönt att uratvärdet var OK – det känns bra att läsa! 🙂
  Härliga Torsten, han vet hur livet ska levas – lugnt och behagligt … och högst njutbart.
  Inget åskväder här … och regnet begränsade sig till ynka 2 mm, som kom sen eftermiddag igår – men luften känns skönare, fåglarna är piggare – liksom jag 🙂
  Härliga bilder från dina helgdagar!
  Ha det gott!
  Kram

 11. Svara

  Carita Liljendahl

  12 juni 2018

  Älskar de där havsvyerna! Visst slokar mycket i naturen… men vi fick regn i natt – och bra att vattnet kommer på natten 🙂

 12. Svara

  "LillaSyster"

  12 juni 2018

  Underbara Torsten! Han vet hur livet ska njutas =) Skönt att ditt värde var bra. Här regnade lite igår eftermiddag totalt igår blev det 7mm. Ha en fin tisdag! Kram

 13. Svara

  Astrid Larsson

  12 juni 2018

  Så skönt om dina värden är bra. Min syster har fått gikt och det är ju inte kul
  Fy fasen
  Underbara foton
  Ja här kan vi inte skryta med värme under sista veckan, en aning burr är det
  Är solen framme då är det gudomligt skönt
  Dottern som älskar åska gav mig den länken för några år sedan
  Jag gillar nog åska jag också
  MysTorsten

 14. Svara

  Ama de casa

  12 juni 2018

  Vad skönt med det beskedet!

  Härliga bilder! Fast jag trodde först att du höll på att smyga på en räv när du egentligen smög på Torsten 🙂

  Ha en härlig dag!

 15. Svara

  Karin Eklund

  12 juni 2018

  En söt charmknutte är den där Torsten. Så fint namn också och att sova i lupinhavet måste vara härligt.
  Jag är glad över dina värden, att de är som de ska vara! Toppen!
  Ni har nog haft mycket varmare än vad vi har haft. Nu är vår sommar normaliserad igen.
  Fina foton, njutbara! Ha det bra på alla sätt och vis!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 543
 • 562
 • 1 610 441
 • 5 044
 • 65 064
Sök här