Bloggen

Himmel och pannkaka!

Av
den
25 april 2012

Hur jag än letar så lyckas jag inte hitta minsta blomma eller knopp att fota!
Spanar febrilt efter vårtecken men än så länge är det endast två stackars krokusar som tittat upp i min rabatt.
Buskarna på tomten får man leta knopp på med förstoringsglas, det lär bli som så många gånger förr, lite värme så kommer naturen att fullkomligt explodera och man har inte en chans att hinna med!

I brist på blommor och blader har jag därför vänt min blick uppåt i skyn och jag har fångat några häftiga konstverk på himlen

kl.18.55

kl 19.21

kl 19.24

kl 19.25

kl 19.39

Äntligen är isen borta från ån så jag kan njuta av himlens reflektioner i vattnet

Nu när solen har gömt sig kommer dimman smygande

Och vips så har grannhuset helt försvunnit i dimmorna!

Det var mitt stämningsfulla skådespel för idag
Men, hur var det nu då, vart tog bloggrubrikens pannkaka vägen?

Lugn bara lugn, här är den ju, dagens lunchrätt, färdig pannkaka fylld med keso, salladslök, skinkstrimlor, ruccola och uppvärmd i micron. En riktig snabblunch som inte alls är fy skam!

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  AprilSus

  25 april 2012

  Wow! Vilka jätte härliga och vackra foton. 😀 Dina vårtecken dyker nog upp vad det lider. Trots att vi haft vår känslor här, sedan slutet av februari så tycker jag våren tar god tid på sig även här. Den borde ha hunnit längre vid det här laget, inte så mycket värme att skryta om precis. 🙄

  Bamse kramis! ?

 2. Svara

  BrittMarie

  25 april 2012

  Ja, så kan man säga! Himmel och pannkaka, vilka fina himmelsbilder. Det ser ut som hela himlen står i lågor. Pannkakan var säkert också god, fast jag brukar ha sylt på. Kul att du märkt att jag varit tyst ett tag. Nej, jobbat ihjäl mig har jag inte gjort. Däremot har du rätt i att jag varit och “mysat” med barnbarnet Franz 🙂 🙂
  Kram

 3. Svara

  Synnøve

  25 april 2012

  Himmel och pannaka säger jag med. Vilka vackra bilder…. blommor och blader kommer snart hos dig med. Det kan jag lova.
  Ha en fin afton nu.
  kram nabokäringa :mrgreen:

 4. Svara

  Cina

  25 april 2012

  Men du….med den omgivningen så skulle jag lätt kunna vänta lite till på våren.Här börjar det ta fart ordentligt.Fast vädret är så jäkla trist,så att sitta ute och fika o grilla lär väl dröja ett litet tag.Litar inte ett dugg längre på SMHI.Först så lovar de oss 21 plus för att sedan ha mage att ta tillbaka det 😡
  Ha det så bra!

 5. Svara

  Nette Cecilia

  25 april 2012

  😛 Jättevackra foton ,dimma hade vi på förmiddagen ,kram Nette

 6. Svara

  Ninni

  25 april 2012

  Vilka fina bilder du delar med dig av. 19:25-bilden är otroligt vacker. Den skulle passa som tavla.
  Det är tomt på blommor och knoppar här med men minipåskliljorna har slagit ut så den har jag fotograferat idag.
  Pannkaka med skinka, lök mm har jag aldrig testat. Pannkaka för mig är med sylt och sambon vill gärna ha en gräddklick med också – han behöver ju mer än väl den klicken. 😉
  Kramen.

 7. Svara

  Mia

  25 april 2012

  Nänänä, nu blev jag hungrig, ju…..:-))
  Inte riktigt läge att börja grädda pannkakor vid den här tiden!
  Vårtecken i form av knoppar o blader???? jaja, det drömmer jag bara om än, snön ligger fortfarande kvar till viss del. Här blir det ju alltid så där, pang bom, så är våren kommen, sen efter en par dagar är det sommar!
  Kram till er himmelska fina!!!

 8. Svara

  lisa

  26 april 2012

  Jösses himlen brinner. Jättevackra bilder. Vänta till nästa vecka så kommer nog både värmen o dina blommor. Ha en go dag idag, kramen Lisa.

 9. Svara

  Malin

  26 april 2012

  Himlars vilka himlar 🙂 Bara lite utvecklande att måsta vända kameran åt andra håll ibland!

  2 krokusar är heller inte fy skam, det är säkert 2 krokusar mer än jag kan hitta. Men grannens blåstjärnor blommar för fullt i söderläge 😛 vid huset , tänka sig fast det liger drivor med snö annars på våra tomter.

  Men nu tinar det bra i alla fall, även om det inte lär bli några penséer till första maj.

  Kram

 10. Svara

  Kicki

  26 april 2012

  SÅ vackra kvällsbilder. Du passade då verkligen på med kameran.
  Pannkaka blir det här idag, men inte så nyttig som din. Jag gör den i ugnen och sätter till en färdgköpt “korv” med risgrynsgröt, för att få den lite matigare.
  Kramen

 11. Svara

  Mia

  26 april 2012

  Vi har forfarande inte hört nåt om proverna…och han har inte fått nåt alls i medicinväg…jag tror dom avvaktar till provsvaren kommit…. Kram för att du bryr dig, min vän…..

 12. Svara

  annette

  26 april 2012

  WOW, vilka underbart vackra bilder, kul att följa ett sådant skådespel en stund och se hur det förändras, alla bilderna är vackra på sitt sätt, men en favoritbild fick jag och det är den som är tagen 19.25!!
  Nu undrar ju en vän av ordning förstås vad gäller maten, “färdig pannkaka”, menar Du att Du köpt färdigstekta pannkakor!? Det trodde jag inte om Dej : 😆

  Hoppas våren kommer snart, här är det kallt och regn, undrar så var det varma vädret är som skulle komma till helgen!?
  KRAMEN

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 336
 • 354
 • 1 626 721
 • 5 070
 • 65 377
Sök här