Bloggen

Jag har ingen lust…

Av
den
24 april 2010

F´låt goa vänner att jag inte skrivit i bloggen men jag har varit verkligt less på det mesta…
April är inte min månad, när jag ser bakåt i tiden så har jag uttryckt ungefär samma känslor varje år i april.

Jag får jämnt höra att jag som gillar vintern är väl nöjd när snön vräker ner i april, men det är väl klart att jag inte är! Det är ju bara blötsnö som inte gör någon nytta och inte gör någon människa glad.

Såhär ser det ut på våra promenadstigar i skogen.

Men i ärlighetens namn är det nog så att den största orsaken är min saknad efter Lillfisen Blinka!
Hon som jämnt är i fötterna på mig, följer varje steg jag tar, hon är inte här!
Loppan är också deppig, vill inte äta, ligger mest på sängen och surar, jag är övertygad om att hon vill att “dendär lilla odågan” ska komma hem!
Veckorna går alltså i min värld hur långsamt som helst, fleera veckor återstår, fast nästa helg måste jag nog till Falun och pussa på henne i alla fall.

Eftersom ingen liten jycke tvingar ut mig i skitvädret så sitter jag mest inomhus och ugglar. Och läser…

Vårt huvudbibliotek ska flytta och har stängt hela maj. Därför får man nu låna böcker extra länge, ett par månader, och det utnyttjar förstås en bokmal som jag!
Förutom romaner läser jag det mesta som ni ser på titlarna…

Idag har i alla fall ett vårtecken dykt upp, Pärlan, vår husvagn står och luftar sig i solen efter en lång vinter inomhus.
Det blev snabba puckar i höstas när vi fick tag på en plats så vi hann inte tömma ur vagnen helt. Nu ska sängkläder hämtas och tvättstuga bokas så att allt är klart när väl värmen behagar komma!

Nä nu börjar datorn också krångla, se bara vad den säger…

Ja vem vill ha fil på en lördag? Klickar ja förstås och önskar er alla
en jättemysig helg i vårens tecken!

TAGS
15 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  24 april 2010

  Kan känna de där känslorna över snön, bara blask..som du säger, det är inget som gör nån människa glad…
  Hoppas veckorna går fort så du får lilla “pälsklingen” igen!! Det verkar vara den bästa medicinen både för dig och Loppan…Kram!!

 2. Svara

  Astrid

  24 april 2010

  Tack jag avskyr också den här tiden.
  Det blött hundskit burkar och skräp överallt

 3. Svara

  Ditt och Datt

  24 april 2010

  Nej, det förstår jag att du är less, när det ser ut sådär hos Dig.
  Som tur är går veckorna snabbt och Blinka är snart hemma igen och kan glädja både Dig och Loppan.
  Den där boken om skogsfinnarna verkar vara intressant. Jag har ju rötter i Hälsingland och där finns nog mycket släktskap med dom.
  Här skiner solen och det är HÄRLIGT!
  Ha Ha, det meddelandet var roligt!
  Så roligt att få fart på Pärlan igen och nu kan Du ju planera sommarens resor med henne.
  Själv ska jag planera mig in i sovrummet och måla väggarna!
  Ha nu en skön slapparhelg!
  Kramar från oss.

 4. Svara

  Malin

  24 april 2010

  När vårvintern övergår i smutsig och grå och blöt vår kan det kännas lite hopplöst. Men sen när de limegröna löven börjar spricka fram så brukar det kännas härligt igen.

  Jag har inte heller haft så jättemycket blogglust – den hänger liksom ihop med inspirationen i livet.

  Kram

 5. Svara

  hönsakadorran

  24 april 2010

  Jag tycker absolut inte du ska ha dåligt samvete för att du inte känner någon lust att blogga. Men det är roligt när du orkar skriva, lusten kommer säkert tillbaka när du fått hem din lilla Pälskling igen och det är vår hos dig också. Blött och slask är ingen höjdare. Ha nu en bra helg.
  Kram

 6. Svara

  Christina

  24 april 2010

  Förstår dig fullt ut för jag känner precis detsamma.Till och med här har vi fått lite snö,men ingeting som lagt sig.
  Nu är min sjukskrivning över så på Måndag så är det åter hektiska dagar igen.Ser faktiskt ifram emot det.
  Ha en bra helg! 😀

 7. Svara

  Synne

  24 april 2010

  Ja tack, tar gärna ett glas rött hihi.
  Förstår din tvehåghet. Inte lätt när det saknas en i flocken liksom. men hon kommer ju hem igen.

  Loppan har det nog tufft, hennes buskompis är ju inte hemma…

  Blir det tur med Pärlan snart nu då?
  Så härligt det låter.

  Bokrer är alltid trevligt. Läser en tjock en nu. Den heter Miraklet och Svärdet. Handlingen utspelar sig på 600 talet. Har bara kommit till sidan 133 av 710 än då…Återkommer när jag läst den ut den. Så du får veta vad den handlade om.

  Nu ska jag ta mig en huvudvärkstablett. En kopp te tror jag med det blir. Sen ska jag ta på mig strumpor, tjocka mysbrallor och en tröja. Jag sitter här och fryser.
  Solen du vet, solen…

  Sköt nu om er. Ta det varligt.
  Kramen från nabokäringa :mrgreen:

 8. Svara

  Gunbritt

  25 april 2010

  Förstår att du saknar lillskruttan 😉 men nu är det inte såå lång tid kvar…
  Det är trist med geggan för att inte tala om snöslasket nu…

  Men det är oxå mysigt med träd som knoppas och blommor som kommer upp och SOLEN som värmer dom dar den är framme…Så så illa är inte April 😀
  Man får tänka på det som är bra… Blir ju inte bättre av att deppa för sådant man inte kan göra nåt åt!!!

  Det är bara tre koppel på bilden resten är selen och halsband olika sorter 😉
  (alla andra koppel och träningsprylar finns på en annan hylla/vägg i tvättstugan)
  Samlat på mig en massa hundprylar med åren 😉

  Kram Gunbritt
  Ps. Pussa på valpisarna från mig när du åker dit 😛

 9. Svara

  britten sa

  25 april 2010

  å jag önskar att jag hade din läslust ..min har försvunnit…det är klarat att du saknar ditt lilla hjärta..men kan du inte åka dit och hälsa på henne ett tag…?..kram

 10. Svara

  Punatukka

  25 april 2010

  Fil på en lördag,hahahahaha! Din humor är iaf. intakt och snart får du pussa på Blinka igen så upp med hakorna 😉 (kunde inte låta bli,tsss!) Nästa vecka är nog blötsnön borta….Häck,väck,snöfläck….tvi,tvi,tvi! Sådärja, nu ska du se att det blir bra,kraaaam!

 11. Svara

  Marketta

  25 april 2010

  Jag börjar verkligen känna att vi är på väg mot bättre tider. Gräsmattan utanför är snöfri, och ganska torr också dessutom. Så jag kan gå ut och träna med hundarna där. Bara det får torka lite till så åker agilityhoppen vi köpte på Rusta förra sommaren fram, och slalomet. Här skall tränas framför- , bakom- och glidbyten 🙂 .

  Kramizzar
  Marketta

 12. Svara

  elisabeth

  25 april 2010

  en kram till dig som är ledsen, jaaa….. det är oundvikligt ibland man blir trött av flera anledningar , det är klart man inte blir gladare ha en Loppan som sörjer Blinkas frånvaro. Men glöm inte att en vacker dag är hon tillbaka. Du har ju en härliga säsonger framför dig med Pärlan och vovvarna och älsklingen. Men det är så – jämt när man är uppe i nåt jobbigt – så är det jobbigt. Du ska se det kommer väl klia i fingrarna använda kameran. Du vet så mycket vi uppskattar dina inlägg med härliga kort. Jag tycker våren kan vara jobbig ändå med en sån kall och hård vinter som vi haft, det är nog fler som känner av tiden nu tror jag. Ha d gott. /elisabeth

 13. Svara

  Kicki

  26 april 2010

  Ja tack, BIB blir bra 🙂 , var får du allt ifrån?
  Jag älskar våren, MEN tappar all arbetslust när det är grått och ruggigt och blåser, för att sen hitta på den igen med full styrka när solen skiner och värmer. Så mitt humör är lika ostadigt som aprilvädret.
  Idag ser det lovande ut, solen har redan varit uppe länge (kl är runt 8). Jag har börjat lite smått i trädgården, det är fortfarande blött som f-n och hundarna river upp gräsmattan när de leker och busar.
  Idag ska vi nog ta bilen och göra årspremiär i “våra” skogar.
  Kramen

 14. Svara

  BrittMarie

  27 april 2010

  Jag läser vad du skriver om aprilsnö, som bara vräker ned för att sedan blaska bort. Då tänker jag också att den inte gör någon nytta. Förresten är det ju sådan blaskig och smutsig snö som vi brukar ha, varje år. Utom just i år, när det varit en otrolig snövinter. Troligen är det därför jag gått omkring som en galning med kameran i hand. Jag bara måste fota all fin snö. Just nu är våren i fullt antågande, och jag älskar när årstiderna växlar. Just nu har jag glömt allt mörkt och trist, och som tur är har jag ett mycket kort minne. Helt säkert är våren i antågande även i Dalarna. Jag tror din husvagn behöver storsädas. Därefter kommer den att vara en riktig PÄRLA igen!
  PS: Mina söner har inte heller velat konfirmera sig. Det skulle varit mig fullständigt främmande att övertala dem.
  Kram

 15. Svara

  BrittMarie

  27 april 2010

  Storstädas menar jag förstås. Fy så slarvigt 😳
  En kram till

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 177
 • 505
 • 1 628 931
 • 5 076
 • 65 458
Sök här