Bloggen

Historien om de söta sandalerna!

Av
den
8 november 2006

Nu ska ni få höra!
Idag skulle jag besöka ortopedtekniska avdelningen på lasarettet för att prova ut skoinlägg.
Jag har problem med framför allt mina vrister. För några år sedan “lyckades” jag bryta fotleden på tre ställen….det krävdes två operationer och en himla massa skruv för att rätta till foten…
Nu har jag 2 skruvar på insidan av ankeln och på utsidan en metallskena med närmare tjugotalet skruvar!
Dessa har gjort att vristen har blivit stel och oböjlig. Jag har fått sluta med skidåkning och cykling, och nu var jag i det närmaste desperat eftersom jag märkt att jag efter en stunds promenad också får ont i foten, börjar halta, får ont i slutryggen…ja det ena ger det andra!
Dessutom har man konstaterat artros i alla småben i fötterna…
Men promenader vill jag inte avstå från, och där har jag mycket medhåll från mina fyrbenta vänner!
Jag fick en remiss för ett par månader sedan o nu var det alltså dags.
Min doktor sa att det var bättre jag besökte ortopeden innan jag köpte nya skor…och när jag kom dit sade dom att nämen han har inte kryssat för att du ska få skor som hjälpmedel!
Om jag skulle köpa ett par ortopediska vinterkängor så kostade dom 1800,- men med “rätt” remiss bara 600,-
Suck!!
Han undrade om jag åkt ända från Fredriksberg, joo, sa jag, så han försökte ringa till vår vårdcentral trots att jag sa att vi för närvarande inte har någon läkare i byn!
Nåväl, till slut kom vi överens om att jag iaf lämnar in de kängor jag hade på mig så de kan bygga en “rullsula” på dem (Nej, inte rullskidor, jag ska inte ha hjul under sulan, haha!)
Man bygger en böj fram mot tårna så dom pekar uppåt, detta gör att man “rullar” fram istället för att halta på en stel vrist.
Jaha, vad skulle jag då ha på mina söta små fötter i nollgradigt väder på vägen hem?
“Jag ska gå o se efter om det finns något begagnat på lager som du kan få låna” säger den gulliga människan!
Efter en stund kommer han tillbaks med


dessa söta ortopediska små sandaler med rullsula i storlek 36
Jag provade, dom passade perfekt, och då säger han: “Domhär får du, för dom har vi redan “kastat” Det är en utgående modell men helt oanvända!”
Jag blev så glad att han fick en spontan kram! Jo, han blev nog lite förlägen när en tant kastar sig om halsen på honom, haha!
Men visst är det härligt med människor som är empatiska och verkligen försöker hjälpa till!
Jag klarade hemresan bra i mina nya sandaler, imorgon får jag gräva djupt ner i garderoberna för att leta efter eventuella gamla kängor som jag kan ha tills mina egna levereras hem med posten.
Och nästa vecka ska jag ringa o försöka få fram en ny remiss…..så kanske jag får ett par riktiga Rolls Royce-kängor till vintern!

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  Sylvia

  8 november 2006

  Visst blir man glad när man träffar någon som ser en.
  Lycka till med de nya skorna. Hoppas det går fort nu när vintern står o trampar i farstun.

 2. Svara

  Lotta

  8 november 2006

  En del människor är bara för gulliga. Vilken tur att du träffade en sådan idag. Nu när du har sandaler, håller nog vintern sej borta ett tag till 🙂

  Jag hade också svårt att koncentrera mej på ljudböcker i början. Det är ett helt annat sätt, verkligen, att läsa på. I en bok kan man ju pausa och titta upp och sen bara fortsätta. Men nu… är det mer avkopplande med ljudbok, för det är det enda jag kan göra. Inga funderingar på annat, inget pratande med andra osv.

  Kan man inte få remiss i efterskott? Testa vetja.

 3. Svara

  Monica

  8 november 2006

  Åka i vinterkänga och komma hem i sandal *ler*
  Ja, ja du gjorde i alla fall en bra “affär” – härligt att höra. Hoppas du kan få en ny remiss – bra på fötterna är superviktigt för kropp & själ.
  Kram

 4. Svara

  pimpim11

  8 november 2006

  Du vad glad man blir när man träffar påvänliga människor och som gör nåt lite extra för en.
  Då är de värda en kram tycker jag.
  Tänk tanken om nu ortopeden hade en blogg här och skrev om ert möte och den vänliga människan som gav han en kram idag. Det finns mycket att lära av vardagen. /pimpim

 5. Svara

  Inger Maryissa

  8 november 2006

  Vilka fina sandaler, de ser jättesköna ut !!!
  Ja, det finns gulliga och empatiska människor, och jag kan tänka mig detta gjorde dig väldigt glad.
  Det skulle jag också bli.
  Kram

 6. Svara

  Bia

  9 november 2006

  Vilka söta sandaler! Säkert sköna på fötterna också. Jag var ute och sökte sandaler för nån vecka sedan, men nu är skoaffärerna fyllda med vinterskor så jag hittade inga… Kunde naturligtvis ha frågat för de står väl på lagret men…
  Att få dem gratis gör dem ju ännu bättre!
  Kram/Bia

 7. Svara

  Tina

  9 november 2006

  Visst blir man glad när det finns folk som försöker hjälpa till. Sandalerna var ju dessutom riktigt fina fast lite kallt kanske 🙂
  Kram

 8. Svara

  "Ninni"

  9 november 2006

  Vilken tur ändå att det finns sånt som går som hjälpmedel ännu. Och va gulligt av dem att du FICK sandalerna!!! Förstår att du blev glad så du kramades. Kan ju vara roligt för läkarn att minnas när dan är över att: Idag fick jag en kram…

  Ha en skön helg! Jag beger mig norrut igen. 🙂

 9. Svara

  Pia

  9 november 2006

  Det där måste vara kämpigt med dåliga fötter. En del som jag känner har det oxså. Ortopediska skodon är inte billiga och inte går de att få på rea heller. Snygga “Skandaler” i alla fall.. hoppas du får de rätta till rabbatterat pris då.. Lycka till och lyckan är att ha ett par riktigt sköna skor på fötterna, speciellt i snö och halka.
  Kramkram

 10. Svara

  Pialill

  9 november 2006

  Tur att det finns så gulliga människor. 🙂 Jättefina små sandaler. Själv lever jag på stor fot…hihi. Storlek 39 här vettu.

  Hoppas du har en skön dag idag.
  Kramkram.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 202
 • 364
 • 1 627 639
 • 5 072
 • 65 414
Sök här