Bloggen

Välkommen kung Bore!

Av
den
9 november 2006

Vilka kalla nätter vi har! Kan inte minnas senast vi hade plusgrader på nätterna…
Mellan 6-7 kalla grader varje natt, med resultat att inomhustemperaturen sjunker till 15…
Burr för att vara den som först stiger upp och sätter på kaffet och börjar elda!
Såhär såg det ut i morse:


Rätt gissat! Jag drog nitlotten medan gubben snarkade vidare med tre jyckar i slafen…
Kan ha berott på att jag var såå kissnödig…

Efter frukost stod jag med huvudet längst ner i alla garderober, utan resultat, inga gamla skogodingar dök upp!
Då fick jag en lysande idé! Dom kanske har några användbara kängor på vår egen Loppis!


Jag hittade inte några riktigt varmfodrade, men kolla vilka bra sulor! 40,- var dom väl värda?

På väg till kassan ser jag något hänga på en galge på väggen…


En fårskinnspäls! “Ro hit den!” sa jag snabbt som ögat, o den passade!
Lite underlig mossgrön färg, men helt sjuk varm och såå läcker. Måste vara kult detta! Ser inte ut att ha använts en dag, sidenfodret är helt intakt och det är svenskt hantverk av högsta kvalitet!


Så nu ni! Nu får kung Bore blåsa isande kalla vindar, jag reder mig!
Kanske ska nämna att jag gav en hundring för jackan…..ingen som är avis, va, “ler”…

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  Nilla

  9 november 2006

  Hej, vilka härliga bilder. Varmt och skönt med hundvärme i sängen. Men det kan ju bli lite trångt i bland. Vilka fynd du har gjort i dag. Jag var in i går och skrev men då hängde sig datorn så jag fick stänga av. Och sen fick den vara avstängd hela kvällen. Riktigt skönt faktiskt. Jag ska bara ta en liten snabb bloggrunda i kväll. Tänkte hålla mig till läsning i kväll. Ha de gott i kylan Brrrr / Kram

 2. Svara

  Anki

  9 november 2006

  Många ben i sängen att hålla reda på.
  Vilket fynd du har gjort.
  Du är välkommen till en tävling på min blogg!

 3. Svara

  Lotta

  9 november 2006

  Nu är du rustad för vinter kan man lugnt konstatera. Det finns ingen bättre värmare i sängen än hund/hundar. Skulle vara mannen då 🙂

 4. Svara

  Sylvia

  9 november 2006

  Vilka fynd! Och vilka härliga sängvärmare.

 5. Svara

  Anne-Lie

  9 november 2006

  Oj vikka fynd… men var har du mössan kvinna…
  Mina bågar är såna där superlätta, superböjliga svindyra som sitter fastskruvade i glasen. Köpte dem för fyra år sen å trivs med dem… så de ska behållas. Men då vart jag ju tvungen att köpa specialsuperglas till dem å därav det lite dyrare priset… hade säkert kunnat komma undan billigare på en “billigbutik”. Nåja, det blidde ju ingen bil, så då har jag ju de 7000 kr till glasögonen istället… å kan helt plötsligt börja läsa böcker igen.
  Ett tips i ert kalla hus. Dom har ett supervarmt täcke på IKEA för några hundra… måste klara en massa minusgrader inomhus, för vi höll på att svettas ihjäl i ett normalsvalt sovrum. Sonen fick ta det och vi köpte ett mindre varmt…. men…. det är också för varmt… 240×240 cm. Nu har vi ju premiär på IKEA i Haparanda på onsdag… så då kanske man köper ett ännu kallare täcke… för svettas är inte nåt jag gillar.
  /aw, som strax ska äta sonens nybakade kladdkaka.

 6. Svara

  mariannE

  10 november 2006

  Hejsan!
  Blir rentutav lycklig när du säger att ‘Nothing compares to you’ – låter var din o Hasses favorit och att DU som inte brukar lyssna på musik ( ja jag vet varför) gjort det!! Den får sitta kvar några dagar till då …. brukar annars byta nästan var dag eftersom jag ‘lånar länkarna på ett sätt som jag inte vet om det är lagligt’. // Ska börja med att DRA NER kaffet … och har gjort det .. ( tydligen gick mer in i öronen förra fredag än vad jag trodde på kursen),
  Den uppiggande stimulerande effekten får man inte om man dricker så mycket som jag gjort… så jag skall ner till 0 …. stanna där någon tid – samtidigt rensa kroppen med en 20 dagars kur, för att sen kanske dricka lite normalt 2-3 koppar/dygn.
  Samma med ciggisarna … kanske är det 7 av 35 som är uppiggande , resten är ju bara ovana eller vad man nu ska säga … Alla vet ju inte att jag provat förr att trappa ner på röket … några år sedan då jag faktiskt rökte 35 eller mer om dagen … DÅ kom jag ner till 12 på ett halvår eller nåt och har pendlat mellan 12-15/dygn men kände att jag var på väg UPP igen … därav ett beslut att ‘trappa ner’ igen … Jag la det på Bloggen för att liksom få folk med mej så jag inte är ensam … för då är det jobbigt! men nog om det …// Varg? Går dom så nära huset? Uj …
  Blandade känslor om varg … skulle inte vilja ha den nära sådär ute i skogen men så fina att titta på och mystiska/spännande …// Ni har ju era egna ‘vargar’ i sängen .. värmande dessutom … Och du får väl ta med dej ‘fåret’ i sängen om det blir FÖR kallt .. Görtjusigt , om man säger så! Bra fyndat tycker jag … Ingen Kung bore härnere ( fast vi har 3-4 minus på nätterna) han har fullt upp att regera uppe hos er … och där kan han gärna stanna nu när du är ‘beredd’ och allt.
  Ha det så gott Paula … vi höres
  /M

 7. Svara

  Anki

  10 november 2006

  Loppis är bra/kul. De vi inte längre behöver, behöver alltid någon annan, de vi behöver har alltid någon annan som inte behöver det. Varför slänga saker folk kan ha användning för. Jag hade själv loppis “förr” de lät som jag var hundra år..hihi. Men för 15 år sedan, oj vad pengar man gjorde på saker man inte längre behövde. Besöker alla loppisar jag hittar på sommaren, de e kul helt enkelt!!!
  Nu när jag ska flytta ska jag spara allt “jag inte längre använder” och kanske stå på loppis nästa sommar. Där finns loppis på lördagar intill knuten.
  Häftig jacka du fann o skor med, ser varmt o gott ut, de kan behövas nu i kylan. Nja Er kyla för här är inte speciellt kallt ennu. -2 idag på morgonen men nu är de nog över + flera gånger o vacker sol.
  kram Anki

 8. Svara

  Pialill

  10 november 2006

  En säng med gube och hund(ar)..kängor och en päls. Precis i min stil. 😉
  Huvva för att gå upp när det är så kallt inne. Vi har typ 24 grader. Det gillar jag. Dyra elräkningar, men det är värt det. Jag hatar att frysa.
  Kram och trevlig helg. 🙂

 9. Svara

  Ninni

  10 november 2006

  Den jackan var ju hur läcker som helst..jag vill också ha!!
  Ha det gött i helgen, kramen

 10. Svara

  Pia

  12 november 2006

  JO JAG ÄR AVIS.. en sån där jacka hade jag som liten flicka, fast den var lite åt det ljusare slaget.. Härliga skor/kängor och till ett så billigt pris..
  Ha de…

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 444
 • 770
 • 1 611 112
 • 5 044
 • 65 075
Sök här