Bloggen

Hjärngympa

Av
den
9 januari 2017

Nu undrar jag om jag inte tagit vatten över huvudet?

I tillfällig sinnesförvirring eller i rent övermod klickade jag hem en krysstidningsprenumeration…
Och inte vilken som helst, utan den svåraste varianten…
Ojvoj, hur ska detta sluta? Visserligen var det ett bra pris, men om jag inte lyckas lösa ett endaste svårt kryss så är det ju ganska meningslöst..

Jag vill ju gärna ha något “att bita i”, korsord är så roliga att lösa, bara jag slipper sudoku…det går, men jag är lite för virrig i mössan för att ha tålamodet..

Vad gör ni för att gympa hjärncellerna?
Jag spelar ju mahjong också, på facebook, men det kräver ju ingenting annat än snabba klick med musen..
Patiens är också kul att lägga, men jag glömmer långa tider bort att ta fram kortleken.
Att lägga patiens på datorn tycker jag inte är så kul…roligare med riktiga kort.
Sen är jag med i något som heter Vetligan, man får en fråga per dag i mailen, ämnet är ett och samma under en månads tid.
Ibland har jag spelat bokstavsspel, som t.ex Wordfeud eller dylikt, men de spelen är ju mest på appar på mobilen, och jag drar mig för att sitta och flippra mer än nödvändigt på min telefon.

Idag började timret rulla, nu gäller det att hålla liten hund kopplad även på grusvägen, för den är inte bred och timmerbilarna är stooora..

Drip drop låter det utanför min dörr, och minsann om det inte småregnar lite…så glatt och fint underlaget blir nu då :ehum:

TAGS

8 januari 2017

11 januari 2017

8 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  9 januari 2017

  Hjärngympa??? Nu blev det stillestånd, kan jag säga 😉
  Mäktiga fordon, det där…och väldigt stora när man är nära!!! De kör förbi här också men här är vägen mycket bredare….
  Kram på’re :love: :love:

 2. Svara

  Titti Melender

  9 januari 2017

  Det finns ett roligt spel till mobilen som heter Cross Boss, ett korsordsspel där du spelar mot andra.
  Lite klurigt och dubbelmeningar och poängen kan vända snabbt.

 3. Svara

  Ninni

  10 januari 2017

  I vårt hus finns inte ett endaste korsord att uppbringa. C löser ALLT! Från lätta till de allra svåraste. Jag började lösa korsord när jag fick sjukersättning för att hålla hjärnan igång men det slutade jag med då jag blev tillsammans med C. Men f-n han om han ens sätter in en endaste siffra i de sudokun som finns i tidningarna! Han gör det ibland för att jäklas om det finns ett facit han kan titta på men då blir jag så sur så jag förstör flera rutor i ett av hans korsord.
  Idag när jag satt och väntade på läkaren och hade virkat upp garnet jag hade med så var jag glad åt att ha sudoku i mobilen. Annars hade jag väl blivit galen. De nätter då jag inte kan sova för värken löser jag också sudoku för att glömma värken och bli tillräckligt trött för att kunna somna om.
  Jag tror säkert att du fixar korsorden galant. Går du i bet så ta en bild och skicka till mig så ska jag fråga “experten”. 😉
  Kramen.

 4. Svara

  Marja Granqvist

  10 januari 2017

  Ja, nog jympar du din hjärna alldeles tillräckligt. 🙂 Jag prenumererar på Krysset och den är tillräckligt svår för mig. Jag gillar att få en korsordstidning hem i brevlådan och brukar vänta på den varje månad. Sen köper jag ibland Aftonbladets kryssbilaga och har på toaletten.:)
  Kram!

 5. Svara

  Hillevi

  10 januari 2017

  Vi kan väl säja såhär: den sista “skylten” måste vara citatet om mitt liv! 🙄 :oj: :hide:

 6. Svara

  Anki

  10 januari 2017

  Tror du fixar korsorden galant! Förr löste jag mer korsord än vad jag gör numer – kanske beroende på att jag inte läser några veckotidningar. Däremot löser jag sudoku varje dag i lokala morgontidningen 🙂
  Ja du … timmerbilarna är stora, så håll ett öga på Blinka 😉
  Kram

 7. Svara

  "LillaSyster"

  10 januari 2017

  Ja koppla din fina kompis! Du kommer säkert att klara kryssen?
  Just nu är det semester för både kropp och själ.
  Håll hårt i sparken om det är glatt ute. Kram

 8. Svara

  Morsan

  10 januari 2017

  Korsord har jag gillat i perioder, men absolut inte de svåraste. Nu var det länge sedan jag satt med ett korsord. Jag gillar däremot att lägga patiens på datorn. Jag tycker det är kul för att det går fort och jag inte behöver göra de “trista” delarna som att blanda och lägga ut korten, jag behöver bara gör de rätta förflyttningar på så kort tid som möjligt.
  Vi fick några centermeter med snö här till helgen som var, men igår var det slask och nu är det inte mycket vitt kvar och en viss liten fyrfotad dam blir både blöt och skitig. Jag behöver inte så mycket snö, men jag vill gärna ha minusgrader så det är torrt ute. Var försiktig när du och Blinka ger er ut på hala vägar och stora timmerbilar.
  Kramis! :love:

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 7
 • 437
 • 1 579 548
 • 4 991
 • 64 331
Sök här