Bloggen

Högriskpromenad!

Av
den
4 mars 2021

Det började ju så bra, solen sken, vi skulle hinna ut en sväng innan vi skulle bänka oss framför tjejernas skidstafett.

Det blåste kallt så det var inte riktigt så skönt som det ser ut

Jag tänkte då att om vi går in i skogen istället så kommer vi undan den kyliga vinden.

Hoppsan, detta hade jag inte räknat med!
-Kommer du nån gång då? undrar Daniel, men matte hade problem, jag hade inte alls räknat med att det skulle ligga kvar en superhal isskorpa på stigen

Jag hade självklart inte några broddar på, i byn finns inte en gnutta snö eller is kvar på vägarna…så nu fick jag hålla tungan rätt i mun!
Gå tillbaka? Oh nej, så kan man ju inte göra…

Passade istället på att medan jag försiktigt trippade fram fota lite vackra isformationer, vem vet, de kanske är vinterns sista?

Ett par med en söt jack russell i koppel kom ifatt oss. Vi hälsar och de berättar att de nyligen köpt hus i byn, alltid trevligt att höra.

Jag har ju ett antal benbrott bakom mig och några fler såna har jag inga planer på att råka ut för!

Puh, äntligen börjar vi närma oss öppnare landskap och man kan börja gå lite snabbare, bara en kvart innan skidloppet börjar!
Inte visste jag att det skulle bli så olidligt spännande att vara finländare under dagens lopp, resultatet av svenskarnas vallningsmiss blev en finsk bronsmedalj.
Vilken tur att svenska skidskyttetjejerna lyckades desto bättre och kunde återställa ordningen!

Angående gårdagens inlägg om näthandel, tack för alla kloka tips och åsikter.

Jag glömde nämna att jag handlat ett par gånger på matsmart.se , sajten som säljer ut varor med korta bäst-före-datum.
Så mycket mat tycker jag inte att det egentligen finns, det är mycket snacks och godis, men det finns torrvaror som är värda att handla, och nu förra veckan beställde jag hem både hund- och kattmat. Bägge fick med beröm godkänt av pörtets fyrfotingar, valde hemleverans och den funkade också utmärkt!

TAGS
18 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  4 mars 2021

  Usch det ser väldigt halt ut. Tur du klarade dej utan att halka. Det var inte kul med skidorna i dag men blev glad åt den finska medaljen. Skyttet blev bättre.
  Kram Anki o Minton

  • Svara

   Paula

   6 mars 2021

   Ja här var jag onödigt envis. Alternativet var att traska hem igen och gå en annan väg, o det var ju helt omöjligt. Vad ska vi roa oss med när skid-VM är över?

 2. Svara

  Mirjam Halvarsson

  4 mars 2021

  Matsmart är ett företag vi handlar av lite då och då, senaste hemleveransen kom igår 🙂 Det är likadant här, vi handlar djurmat, lite konserver och torrvaror och det har funkat bra att fylla på stora skafferiet med nere i källaren 🙂 Visst är det bra att dom levererar hem?? Det kostar lika mycket/lite som att åka in till Vindeln och hämta!
  Is!!! Fyttiattan, så där ser det ut på vår väg, jag måste hålla mig i sparken när vi går ut (trots broddar) men den glider i sidled ibland och att sparka går inte för då går det för fort och sessan halkar så lätt om hon springer. Sen när vi kommer ut på stora vägen är det mest asfalt och då går det inte heller att sparka, aldrig är jag nöjd 😉
  Jag förmodar att det gick bra att hålla tungan rätt i mun, ser att Daniel också gör det, jag bara älskar den hunden <3 😀
  Ja, dagens guldkorn i idrott var bronsmedaljen till Finland och naturligtvis Sveriges guld i skidskyttestafetten, det gav mig hopp 😉
  Kram på're där i Pörtet <3

  • Svara

   Paula

   6 mars 2021

   Jag har gjort en ny beställning på Matsmart nu då jag testat på både katter och hund o dom gillar käket. Önskar man kunde beställa tillsammans med någon mer så man kom upp i gratis frakt. Nattikram från pörtet

 3. Svara

  Ditte

  4 mars 2021

  Tack för en riktigt vacker runda. Så fina bilder! Men modigt att våga fotografera under tiden.Och med Daniel i koppel. Det såg verkligt halt ut på vägen. Antar att du stannade när du tog bilderna. Några benbrott ska vi inte ha i vår ålder. Tänk att dte var snöfritt i byn och sedan is snö när du kom en bit bort.
  Trevligt att träffa ett par som köpt ett hus i byn.
  Även här såg vi skidstafetten och roligt för Finland. Vilken kämparinsats. Men trist för de svenska tjejerna .
  Roligt att det gick desto bättre för de svenska tjejerna i skidskyttet. Förr hängde ju Finland fint med där också.
  Önskar dig en fin kväll.
  kram

 4. Svara

  Anna-Lena

  4 mars 2021

  Vackert! Men hu så Otäckt halt. Jag hade vänt direkt. Här “bara” fått handledsbrott i halka, för många år sedan. Men det räcker för att jag ska känna mig livrädd för iväg.
  Kul när Finland lyckas. I alla sport!
  Ha det fint!

 5. Svara

  Märtha

  4 mars 2021

  Här trodde vi knappt våra ögon och öron! Finland brons! Jag har lite “klagat” till den ena av damernas tränare om det ena och det andra, han är vänlig och svarar sin gamla lärare… Idag fick han endast positiv respons. Damerna hotade med att åtminstone den ena av tränarna kommer att bli slätrakad på huvudet – Iivo Niskanen har “frisersalong”, och åtminstone tre av herrarna i stafetten i morgon kör med hårlösa huvuden… Härlig stämning i laget!

 6. Svara

  ElisabetR

  4 mars 2021

  Usch så stigarna ser ut. Går åt dubbar förstår jag. Jag har fortfarande besvär med hö höft sen senaste vurpan, men det var i lingonskogen i höstas. Så det behöver inte vara halt, det kan gå fort ändå.
  Trevligt med medalj information och att det går bra för våra länder.
  Var rädd om dej i halkan.

  • Svara

   Paula

   7 mars 2021

   jodå visst är vi försiktiga. önskar en trevlig söndag , det blåser halv orkan här nu, är det du som skickat upp isbjörnarna

 7. Svara

  Susjos

  4 mars 2021

  Jösses så halt det såg ut på din runda idag, tur du tog det lilla lugna! Trist med tjejernas skidstafett, men grattis till finskorna!
  Matsmart och djurmat, hm det måste kollas upp, tack för tipset!
  Må så gott!
  Kram

 8. Svara

  bpz3

  5 mars 2021

  Nej just det! Ingen snö i byn, men isgator i skogen och självklart hade du inga broddar på skorna. Duktigt och modigt eller dumdristigt att fortsätta med promenaden på isgatan. Det hade jag inte vågat. Har aldrig brutit nån kroppsdel (peppar, peppar) och jag tänker inte börja med de nu;-).

  Att hålla tungan rätt i mun borde du ju ha lärt dig av Daniel – hahaha:-)

  Kul att du han hem till stafetten. Är ju ingen vintersportmänniska egentligen, men då det var två plusgrader ute så kollade jag båda stafetterna. Bloggade också om det och grattade det finska laget. Älskar 42-åringen – Roponen. Vilken tjej!!!

  Matsmart har jag inte testat och djurfoder behöver jag ju inte så… Men jag klickade hem ett trepack med diskborstar med sugpropp ikväll – amazon.se hade dom inte, men amazon.co.uk bekräftade. Troligen kommer det att skita sig, då deras “leverantörer” inte vet vilka blanketter de ska använda efter Brexit;-)

  • Svara

   Paula

   7 mars 2021

   Matsmart är nog kanske inte det utltimata valet för dig. Du har ju tillgång itll så många fräscha butiker vilket inte är fallet för alla oss andra. Skrev jag till dig att Roponens 17-åriga dotter också är en talang? tänk om de fick åka bägge, i samma lopp. vore väl lite häftigt

 9. Svara

  Kicki

  5 mars 2021

  Men fy fasen, du borde nog vänt, istället för att riskera att ramla på den snorhala isen. Men vackra bilder blev det.
  Det enda livsmedel jag handlat på nätet är hundmat, levererat till dörren.
  Kram/Kicki

 10. Svara

  Ama de casa

  5 mars 2021

  Skönt att du höll dig på benen! Fast jag tycker faktiskt att du borde ha vänt och tagit med dig broddar till nästa försök.

  Ha en fin start på helgen och håll dig till dom upptinade stråken 🙂

 11. Svara

  LillaSyster

  5 mars 2021

  Men Paula klart att man kan vända!!! Jag hade inte vågat att gå där utan broddar, hujedna mig. Det var för tråkigt med vallamissen igår nu är det snart dags att bänka sig igen och se hur herrarna klarar av det hela. Tror väl att skidskyttarna har störst chans att vara på pallen men man vet aldrig….kanske har Norge vallat bort sig idag…… finns inte på kartan har de någonsin misslyckats med det??
  Ha en bra fredag framför TV: n

 12. Svara

  Hanneles bokparadis

  5 mars 2021

  resterande havsis har flutit upp på land

 13. Svara

  ibod11 - Ingrid

  5 mars 2021

  Usch för isiga stigar och gångvägar. Men än så länge har jag klarat mig ganska bra och kommit ihåg att ta på mig dubbskorna. Man måste vara försiktig ändå för rätt som det är biter inte dubbarna tag i isen och då kan det bli farligt. Isformationer är ofta vackra och det blev ju en del av behållningen från er promenad. Men allra bäst är så klart att du kom hem utan brutna ben 😀
  Kul att Finland tog chansen när svenskarna hade skidproblem 😀
  Kram

 14. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  8 mars 2021

  Förstår inte att vågade forstätta…. när jag hade den där isholkan här så var jag gråtfärdig när jag skulle ut… jag fixar det inte! Men nu är det barmark. SÅ skönt.
  Härliga och våraktiga foton.
  Matsmart skulle jag önska jag kunde handla på med. Men det finns inte här i Norge.
  Ha en fin måndag nu min vän och gå försiktigt.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 335
 • 499
 • 1 641 026
 • 5 101
 • 65 745
Sök här