Bloggen

Hömånaden är här

Av
den
4 juli 2011

Så har första helgen i juli varit och farit
Vädret har varierat..

..mellan badväder

..och dimma

Hasse har blivit duktig på att grilla hela köttbitar i indirekt värme under lock. Med hjälp av stektermometer blir köttet saftigt och himla mört. Denna entrecote fick först simma i smokey hickory-marinad några timmar.

Den här lilla pälsklingen är aldrig långt borta när det vankas grillmat!

..medan det finns dom som högaktningsfullt struntar i sånt och tar igen sig på farstubron istället. Astrid har varit i höglöp hela förra veckan och hon åmar sig och kråmar sig vällustigt ute på grusvägen så jag gamla människan rodnar..

Vi åker runt och rekar efter bra svampskogar tills säsongen börjar, årets första tegelsopp är funnen

Den fick förgylla min supergoda torskgryta, som smakade förträffligt, tack o lov hann jag stoppa i mig den innan jag såg bilder på Aftonbladet på mindre trevliga torskfiskar fulla med mask…

Hamstertarmen i mig börjar göra sig påmind nu, som en ekorre är det snart dags att börja samla på hög inför vintern.

Tyvärr har det varit alldeles för torrt hos mig för att blåbären skulle frodas. De jag hittade idag var små och torra som russin.

Nu går jag ut och dansar regndansen!

TAGS
16 kommentarer
 1. Svara

  Marketta

  4 juli 2011

  Jag har inte nån koll på bären här, men jag skulle tro det är samma visa här som där. Himmelen är full med regntunga moln, men inte en droppe kommer ner 😯 .

  Jag hade sagt åt maken i början av sommaren att jag inte vill ha några tagetes, men när jag inte var hemma då passade han på att köpa från Ica. Det var ena lessna stackare, vet inte hur många han fick för en tia. Nu ser dom ju skapliga ut 😉 .

  Kramizzar
  Marketta

 2. Svara

  Astrid

  4 juli 2011

  Blev förskräckt för jag läste att nu är höstmånaden här
  Så blåbären är redan mogna hos er
  Jag läste om masken i torsk men värst tyckte jag det var på påskafton när dom visade spolmask i äggen
  Dom kunde väl ha visat det någon annan dag för det blev äckligt
  Gott såg det ut det ni gjort och köttet ser mumsigt ut

 3. Svara

  Malin

  4 juli 2011

  Heinäkuu va? Jag gillar det översta fotot som symboliserar sommar o semester 🙂 skarpt är det oxå.

  Kram

 4. Svara

  Mia

  4 juli 2011

  Ja sannerligen, det har varit lite märkligt väder kan man tycka! Ömsom vin, ömsom vatten…
  Men oj, har du redan hittat svamp och blåbär??? Nåja, inga mängder, men ändå…Här blir det jättedåligt med blåbär, tror jag.Har inte sett knappt en enda blomma, mycket mindre ett enda bär, men det är lite för tidigt än här uppe..
  Däremot blir det nog hallon och lingon verkar det som, dessutom hörde jag att hjortronen har “knytit” ihop sig och det är ju lovande *L*
  Åh vad jag önskar att jag kunde få tid för hamstring, det är ju så himla rogivande, rena terapin, att gå omkring i skogen…Men den tiden kanske kommer *L*
  Ha det så gott i Pörtet och kram till dig!

 5. Svara

  Malin

  5 juli 2011

  Sv: Jag har 3,5 v kvar av semestern 🙂

  Jobbade en vecka efter Spanienresan. Är i stugan nu!

  Kram

 6. Svara

  Ragnvi

  6 juli 2011

  Morning i Pörtet! Jättefina foton hos dig…allra helst från hembygdsgården! Och grinden…mmm!
  Här i Norrala är det torrt! Har knappt regnat nåt alls! Inte åskat heller tack o bock!
  Vi var till Dalarna förra veckan, satanigatan vad hett det var!
  Kramen!
  Ragnvi

 7. Svara

  Anki N

  6 juli 2011

  Skor på tvättlinan – de e sommar!!
  Fina bilder…tort..japp de e de. Men lite regn fick vi förra veckan här – de e gott!!

  Min tass – japp!!

  Goe vecka på sig.
  Kramiz Anki

 8. Svara

  Christina

  6 juli 2011

  Höglöpande hondjur märks 😉 Jag skäms för att ta hem gäster när de är som värst.Men din kamera tar ju väldigt fina bilder.Färgerna blir klara till skillnad i från den jag hade.Jo,det är en systemkamera jag köpt,men jag behåller ju den gamla för att kunna ta med på stranden och ställen där man inte vill släpa runt på en kameraväska.Några blåbär har jag ännu inte sett till här,men så fort jag har skrapat ihop några så blir det blåbärspaj 😉

 9. Svara

  Kicki

  6 juli 2011

  Jag tror det blir ont om blåbär. Jag har inte sett till dom nånstans när vi varit ute 🙁 .
  Blomman, som du frågade om, kan du säkert ta upp redan nu. Tänk om du inte hittar på den när den vissnat. Jag har också grävt upp växter ute i naturen som folk gjort sig av med.
  Kramen

 10. Svara

  Boman

  6 juli 2011

  Regndans försökte jag med också, funkade inget vidare, gubben skrattar än.
  Vattnade i trädgårn och då minsann kom regnet. Det funkar alltid så testa.

 11. Svara

  Punatukka

  7 juli 2011

  Din rosa-skor-bild skulle plats i vilken fototävling som helst,såååååå “somrig” 🙂 Entrecoten skulle jag kunna mörda för att få ta en (stor) tugga av men mest av allt föll jag för blåbären….suck suck suck,jag skulle mer än gärna plocka och äta oavsett om de är torra! Lääääängtar heeeem! Blinka o Astrid är så gulliga…och så kloka sen,tsss! Här har det varnats för regn och åska men inget kunde vara mer fel för solen skiner och värmen är på topp.Själv “häckar” jag i skuggan och är fullt nöjd med det.

  Läste förra bloggen om ungarnas “språk”.Rena rama grekiskan,fattade inget utom ett ord, hahahaha….

  Dags att ta fram kastrullerna,varmaste kramen till er alla.Ha det gott!

 12. Svara

  elisabeth

  7 juli 2011

  gillar verkligen din bild på rosa skorna – helfin !!! det var bland det första jag tänkte, ser att andra tänkt lika…… Du visar så mycket av vad sommaren har att ge. Torskgrytan skulle jag vilja veta hur man gör. Usch jag är jättedålig på såna grytor, kan ju titta om receptet finns bland dina samlingar. Vad är en sommar utan en grillad köttbit och blåbär. Läser i vår tidning att efter deras mätningar/provtagningar är det jättedåligt med blåbär på massor av ställen pga frosten och torkan, så det finns nog inte ett dugg hos mig. Men hoppas regnet kommer så svampsäsongen blir lyckad åtminstone.

  ha d jättebra i sommarvärmen Paula !, kram
  Elisabeth

 13. Svara

  Ninni

  8 juli 2011

  Jag tror jag ska skicka C på kurs hos Hasse. 🙂 Grilla skivat kött går ju bra men hela köttbitar skulle det inte vara så dumt om nån av oss kunde och eftersom jag brukar få inomhustjänst då det vankas grillat så är det C som borde lära sig det alltså. 🙂
  Det är ju för himla synd på blåbären i år. Häromkring var det också för torrt så några blåbär blir det inte. T.o.m. liljekonvaljerna uteblev i år för att de inte fick något regn.
  Skrev svar på din senaste kommentar inne på min blogg. Vet inte om du “prenumererar” så du får det i mailen eller om du lärer gå tillbaka för att läsa.
  Härliga matbilder! Jag blir hungrig.
  Kram.

 14. Svara

  Turkulainen

  10 juli 2011

  Tack för trevliga bilder igen.
  Grilla på indirekt värme? Under lock? Jag är säkert urkorkad, men kommer inte på vad du menar.
  Har du läst Bertina Heinrichs, Schackspelerskan? Rekommenderas varmt. En otroligt charmig liten bok. Läs mer på webben om du blev intresserad.
  Ha det bra.

 15. Svara

  Turkulainen

  10 juli 2011

  Sorry, hon heter alltså: Bertina Henrichs.

 16. Svara

  Helen

  10 juli 2011

  Snygga dojjer !! 😉 😛

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 358
 • 369
 • 1 608 586
 • 5 041
 • 65 036
Sök här