Bloggen

Trångt om saligheten..

Av
den
1 juli 2011


(Bild lånad från dt.se)

Här var det aningens trångt att campa eller vad tycker du?
Haha, ja jisses, denna bild är från Borlänge där Peace & Love-festivalen pågår för hundrafemtisjunde (nästan) gången. Till helgen väntas ännu fler gäster, 30 000 campande ska få plats! Jag läser i tidningen att femtio funktionärer jobbar med att se till att tälten packas tillräckligt tätt för att alla ska få plats, en fot emellan tälten ska det vara!
Min dotter kan skatta sig lycklig som bor i Falun bara ett par mil bort så dom kan sova hemma, om dom nu sover nåt!
De brukar ta semester, jobba några extrapass under festivalen och få gratis inträde hela veckan och det är ju inte helt fel. Äldsta barnbarnet däremot har jag förstått campar någonstans här på bilden!
Haha, hur ska man hitta rätt tält ens en gång när timmen är sen och man är trött….
Men det kanske inte spelar så stor roll i vems tält man vaknar…

Lite nostalgisk blir jag allt, även på min tid fanns det festivaler, i början av sjuttiotalet brukade vi åka till Åbo på Ruisrock. Inte var det lika stort men jag tror vi hade minst lika roligt…festivaler hör ungdomen till!

Vad vi däremot inte hade på “min tid” var datorer och internet, och jag kan inte låta bli att ocensurerat återge ett meddelande som mitt barnbarn skrivit till en kompis på Facebook:

” Hahaha, knullade dig i allt…förutom att du hade några kills mer men jag dealta mer damage i allt och hade multi kill på 4 + 11 killing spree, han grät nästan i skype”

Till och med gamla mormor fattar ju att det gäller ett spel….men!

För övrigt tycker jag att dom kan skrota SMHI nu, vi skulle få regn oavbrutet hela dagen idag, och jag kan berätta att det inte kommit en droppe!
Därför har vi nu ändrat våra planer och ska grilla ikväll och ett dopp i det blå står härnäst på tur


Blinka bland blommor önskar alla en trevlig helg!

TAGS
17 kommentarer
 1. Svara

  Christina

  1 juli 2011

  I Götet så har vi ju bland annat Iron Maiden som spelar ikväll. 😉 Ingen direkt musik för mig,men jag minns min tonårsuppväxt och min brorsa dönade på för fullt hemma.Jisses vad trångt.Jag hade nog fått cellskräck direkt om jag skulle tvingas campa så.

 2. Svara

  Synnöve

  2 juli 2011

  Där kan man väl prata om 6 laxar i en laxask, eller som packade sillar….
  Skulle aldrig KUNNA sova så där… Tror man blitt for gammel haha.

  Så skönt med en grillkväll i alla fall. Här blev det varken eller… utan regn! IGEN! Det tar aldrig slut ta mig sjutton…

  Söt litta Blinka mitt i blomsterängen.

  Ja du, det där med ungar och språk på data och mobil…. Fattar inte ett jota alltså…
  Tur att de förstår själva… kanske…

  Nu ska jag göra frukost. sen dansa med snabeldraken en varv runt huset :))
  kram från nabolandet.
  :mrgreen:

 3. Svara

  Kicki

  2 juli 2011

  Ja, hur sjutton hittar dom till sitt eget tält, det är ju ofattbart. 😉
  Inget regn, men mulet och skönt faktiskt.
  Kramen

 4. Svara

  Turkulainen

  2 juli 2011

  Rart foto, tack för det.
  Ruisrock i början av sjuttiotalet, sa du. Då har vi nog varit där samtidigt!
  Och du, här har jag nånting åt dig, om du vill ha en nostalgisk stund. Gå till
  http://www.turkumusicfestival.fi/ruisrock/historia/default.html Du kan klicka på olika årtal och få fram namnen på de uppträdande osv. Read and remember! År 19721 (var det visst) tycks festivalen ha lockat 100 141 besökare. Fast alla var ju inte campare förstås.

  Nästa veckoslut brakar det loss igen på Runsalaön. Vi bor ungefär snett mittemot så vi hör nog musiken. Och alla de pigga och roliga besökarna livar upp stadbilden också. Jag är för övrigt glad över arrangemangen: den vackra Runsalaön har inte lidit av festivalen utan är fortfarande Åbobornas eget strövområde. Minns du Folkparkens café? Det finns kvar. I år är det förresten gratis inträde för alla som fyllt 70! Kul idé, Jag hoppas många hörsammar kallelsen.
  Ha det bra.

 5. Svara

  Turkulainen

  2 juli 2011

  Ja äsch, jag menade: år 1971.
  Någon har oljat mina tangenter.

 6. Svara

  ejmis

  2 juli 2011

  Vad söt hon är er lilla Blinka =) Vi har bott i vår by 10 år nu i höst och jag ljuger om jag skulle säga att vi fick goda vänner direkt för så var det inte. Det tar såklart tid att bli bekanta med grannarna och ännu längre tid att se vilka man “klickar” med. Ha en trevlig kväll!!

 7. Svara

  Menageriet

  2 juli 2011

  😆 Men, det heter ju Peace & Love festivalen, så då gör det väl inget om det är tätt och man hamnar fel! :mrgreen:
  Tack för kommentaren, men jag höll nästan på att missa den, eftersom Du skrev i ett tidigare inlägg! Visst är det kul med hästdragna vagnar och Meja var väldigt fundersam.
  Vilket fint foto på Blinka!
  Regnet kommer nog, skall Du se. Hoppas att Ni kan grilla och bada ändå.
  Ha en fin kväll! 🙂

 8. Svara

  Ninni

  2 juli 2011

  Tänk… jag har aldrig varit på en endaste festival i hela mitt liv. Däremot har jag varit på massor med spelmansstämmor. Jag var tyvärr för ung för att få åka till stämman dan innan och campa och ha så kul innan själva stämman som man ju faktiskt kan ha även då det gäller folkmusiken men jag överlevde det med.
  Vi fick en rejäl regnskur igår kväll och nu är det något skitväder på väg häråt ser det ut som.
  Ha det gött!
  Kramen.

 9. Svara

  Britt-Inger

  3 juli 2011

  Hmm… och jag som tycker att det kan vara nog så besvärligt att hitta igen bilen på en jätteparkering. ;)) Här kom det en rejäl regnskur i går och sedan och sedan mulet och det verkar hålla i sig även i dag. Ha det bäst! Kramen

 10. Svara

  Kristina

  3 juli 2011

  Ja haha nog var det trångt där alltid=) Här var det ju till Sikfors ungdomen for på slutet av 50-talet, midsommarhelgen. Massa fina artister tält och fylla. Fast då var jag lite för ung så var aldrig där. Sen blev det Piteå havsbad och det har bara vuxit. Enormt mycket folk som campar och bor i stugor och i hotellet och bara toppartister.
  Vilke otroligt fina bilder du bjöd på längre ner här!! Såå fint collage du gjort! Och fönstret där hålkakorna hängde, sååå mysigt!
  Ha en finer dag nu vännen, många kramar!

 11. Svara

  åsa

  3 juli 2011

  Yngsta dottern har ju kamperat på vårat loft den här veckan då hon varit på P & L och hon är så tacksam att hon slapp tälta!
  Visst hör festivaler ungdomen till, men det är faktiskt enormt mycket “medelålders” på P & L, det beror väl på att det är ett så stort utbud på artister som tex. Dylan (som jag personligen tycker är lite överreklamerad som sångare, låtskrivare däremot, där är han bra..)
  Men, de “medelålders” tältar nog inte med bara en fot mellan tälten..
  Jättefin bild på Blinka och blommorna, det stämmer som jag brukar säga, att du är en riktig “kanonfotograf”!
  SMHI….vad ska man säga om dem..?!
  Konstigt att de inte kan göra tillförlitliga rapporter, Norrmännen klarar ju det…
  Ha dé!/Kram

 12. Svara

  Malin

  3 juli 2011

  Åh shit vad tätt!!! En fot emellan! 😯 Ja festivaler det hör till ungdomens dagar, så nu blir man lite nostaligisk. Vi brukade hänga på Tärendöholmen på midsommarhelgen och på Eldfest på hösten. Ett par av mina kompisar stannade spontant o tältade m några andra bekanta men jag tältade aldrig.

  Sv: Jag tycker oxå att det är jobbigt m påträngande försäljare som stör o inkastare. En annan familj som vi känner var i en ort lite mer norrut o fick inte vara i fred. Jag tror att det är värre på orter som enbart är uppbyggda för turister. Ja Arvid är såå nöjd nu simmar han i vår sjö i stugan (som enligt mig är alldeles för kall).
  Sommarkram

 13. Svara

  annette

  3 juli 2011

  Nog för att även jag varit på festivaler när jag var yngre, men aldrig tältat bland så många andra tält, skulle jag definitivt inte velat göra. Tur Du som mormor förstår att det var ett spel som Ditt barnbarn skrev om, annars hade Du väl fått hjärtsnörp;)
  Boken som handlade om Norrköping har jag läst, undrar om det inte var den som fick mej så intressaerd som jag blivit av den här stadens historia, den är fasen så mycket mer intressant än filmen “svinalängorna”, det handlar ju precis om det Du skrev, och hur många har inte upplevt det!? Massor, det var inget nytt där inte!
  Ha det så gott i sommaren!

  Kramen!

  annette

 14. Svara

  Boman

  3 juli 2011

  Oj, vad säger Räddningskåren om det där? 3 meter mellan tälten brukar de kräva, ifall det skulle brinna. Där skulle jag inte ens försöka hitta rätt:-)

 15. Svara

  BrittMarie

  3 juli 2011

  Oj, oj vad tätt det var mellan tälten! Min arbetskamrats dotter har rest dit tillsammans med två kompisar med nytaget körkort. Tur hon inte vet vad tätt det är mellan tälten, men ungdomarna har säkert kul. Min yngste har varit på en del festivaler Hultsfred och Roskilde, men det verkar som om han växt ifrån det nu. Vi har just idag varit och besökt denne sonen. På vägen hörde vi dagens sommarprogram, som varade ganska lika länge som det tar att köra till Norrköping.
  Kramar

 16. Svara

  Mia

  4 juli 2011

  Jiiiises…Jag har aldrig varit nån campingmänniska och efter att ha sett detta fick jag bekräftat att jag inte kommer att bli det heller :-))
  Måste skratta när jag läser meddelandet ditt barnbarn skrivit…jag skulle fattat noll *L*

  Jag är så mesig Paula, när det gäller arbetet men fick ett utbrott häromdagen och visade chefen hur jag jobbat…Han blev förskräckt när han såg hur illa det var, därför fick jag ett schema nu, men bara för en vecka *L*
  På Kronlund är det svårt med schema, eftersom det “bara” är öppet vid konferenser, däremot i Mårdsele där vi har öppet 7 dar i veckan går det bättre…så jag hoppas jag får ett fungerande schema även för resten av sommaren. Vill jobba 4 dar, ledig två….och det blir nog kanske så…
  Kram på dig!

 17. Svara

  Kersti

  4 juli 2011

  Äldsta dottern var där för tredje året i rad. Nu är hon hemma och det känns faktiskt skönt att allt gått bra den här gången också. Mycket bra musik och härligt håll i gång vill jag tro. Kram från oss som inte alls har det trångt här i skogen.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 13
 • 575
 • 1 641 869
 • 5 101
 • 65 753
Sök här