Hoppa-på-tåget

Hoppa-på-tåget # 14 fluga

Av
den
6 maj 2023

Veckans ord att tolka är fluga
En fluga gör ingen sommar, lyder ordspråket, och jag har ännu inte sett en enda fluga i år!
Därför tolkar jag uttrycket modefluga, en tillfällig övergående kortvarig trend.
Ta till exempel:

Vitamindropp är behandlingen som ger din kropp en dos av välbehövliga vitaminer, aminosyror och mineraler.
Du får intravenöst dropp och kan räkna med snabb effekt. Du kommer känna dig piggare och mer alert. För att det ska påverka kollagenomsättningen, hjärnan och nervsystemet måste du dock göra regelbundna behandlingar. Du kan även kombinera IV-terapi med en varierad och näringsrik kost för bättre effekt.”
(Kostnad: 1400,-/behandling)
Modeflugor finns det gott om, modeindustrin kommer fantasifullt på nya trender varje säsong:

Att likna en katt är en modefluga i vår!

Liksom genomskinliga tunna tyger, snyggt tycker jag!
Detta får bli mitt bidrag idag, jag ska träffa flickorna i stan för att gå en loppisrunda i Elsborg, en av de gamla mysiga stadsdelarna. Inte mindre än 54 “gårdar” är med och ställer upp sina loppisbord på innergårdarna. Vädret ser lovande ut, inga hotande regnmoln så det ska bli en trevlig lördagsaktivitet.

Flera tolkningar av veckans ord fluga hittar du hos lokförarna Tove och Karin
Du kan själv kliva på tåget och delta, välkommen ombord!

TAGS
15 kommentarer
 1. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  6 maj 2023

  En fluga gör ingen sommar säger man, här har vi sett några stora på solväggen ute.
  Modeflugor ja, vet inte om jag ska skratta eller gråta….
  Här är det en skön dag igen. Ska ut och ner på låven och hämta mina tulpankrukor. De behöver nog komma ut nu. Men ska se lite på kroningen från England och njuta en kopp kaffe med.
  Ha en fin dag med dina flickor. Kram.

 2. Svara

  Åke

  6 maj 2023

  En fin tolkning du bjuder upp med, inga flugor här i norr heller… Ha det så trevligt på loppisen nu 🙂

 3. Svara

  Minton

  6 maj 2023

  Här finns många flugor redan. Mode flugor är inget för en gammal tant. Ha en bra dag med flickorna.
  Kramar från oss

 4. Svara

  Märtha

  6 maj 2023

  Fattade noll på vitamindroppet, tills jag fattade “modefluga”! Jestanes. Gå ut i naturen, ät oprocessad mat i stället! Lätt att säga för mig, förstås. Och kläderna, de sku va någo för runda Rabattkryparen det…

 5. Svara

  Anna-Lena

  6 maj 2023

  Usch, så fula kläder. Men deg gör ju knäet. Tjock tant har ändå inte förutsättningen att hoppa på den flugan.
  Har plockat många fluglik i vinter/vår. Äggen är lagda under takfönster, och när larverna kläcks av solen som lyser på svart tak, så fryser de ihjäl under natten… och faller ner i och vid favoritfåtöljen.
  Ha en kul marknadsdag! Låter kul! Kram

 6. Svara

  Tove toviska

  6 maj 2023

  Tjusig tolkning Paula!
  Två flugor dök upp på min balkong då det var varma dagar – nu sover de lite till för det är kallt.

 7. Svara

  Mia

  6 maj 2023

  Flugor har verkligen kommit och gått under årens lopp, i ungdomen försökte man väl hänga med men nu blir det inte av, vilket jag verkligen förstår när jag ser dina bilder 🙂 Bara tanken på en tant i kattdress eller genomskinliga kläder får mig att vrida mig av skratt!
  Vilken loppisrunda ni ska på, wow! Hoppas ni får en trevlig dag där i gränderna, det låter så mysigt 🙂 Kram på’re

 8. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  6 maj 2023

  Här har jag sett flugor sedan mitten av april men sommar har det inte varit i alla fall 😀 Modeflugor brukar flyga förbi mig och oftast hör jag inte talas om dem förrän de har försvunnit långt bort. Ingen förlust alls. Vitamindropp har jag inte alls hört talas om men människor gör så många konstiga saker. Kombinera med varierad och näringsrik kost, hahahahaha 😀 Det är nog den som gör susen och inte droppet.
  Jag kan konstatera att det genomskinliga modet inte skulle vara snyggt på mig men modellen klär väldigt bra i det 😀
  Kram

 9. Svara

  BP

  6 maj 2023

  Ser mycket fram emot din avrapportering av loppisrundan. Du verkar ha haft lika fint väder som vi, trots att det bara var sju grader.
  Det där med vitamindropp har jag aldrig hört talas om. Botox är ju också en fluga, men som sagt vitamindropp var nytt för mig. Detsamma gäller liknelsen av en katt. Inte ens den flugan har jag uppmärksammat. Är rätt så hopplöst som du ser.
  Och precis som du så har jag inte sett en enda fluga än, men väl tre feta humlor. Alltid nåt;-)

 10. Svara

  Ditte

  6 maj 2023

  Kul tolkning! Och med härliga bilder till- Och tänk modeflugorna – Så många. Pust!
  Hoppas du haft en bra dag i stan med dina flickor. Kanske hittade du någon kommande “fluga ” på loppisen.
  Varm kram

 11. Svara

  znogge

  6 maj 2023

  Kul tolkning med fina bilder!
  Att man kan få vitamindropp har jag dock helt missat. Dyrt mins sagt så jag tror på en mer hållbar lösning där. Misstänker att det blir en kortvarig fluga.
  Genomskinliga tyger har det varit gott om på senare tid. Det kan vara snyggt men det kan också vara alldeles gräsligt tycker jag.
  Hoppas det blev en bra loppisrunda!

 12. Svara

  Anna i Portugal

  6 maj 2023

  Varken en fluga eller en svala gör en sommar. Så jag får väl önska att ni får fler flugor och svalor så sommaren kan komma. Modeflugor har jag väldigt dålig koll på, är inte intresserad av mode alls. Och att se ut som en katt förstår jag mig inte heller på. Tack för en annorlunda tolkning!

 13. Svara

  åsa

  6 maj 2023

  Flugor kommer flugor går kvar finns… ja va då?
  Mode växlar och vissa saker kommer igen.
  Det är ungefär som flugor ? de kommer fram ur sina krypin när det blir varmare väder, ett soligt fönster lockar gärna fram flugor.
  Berätta gärna om Er loppisutflykt, gjorde Du några fynd?

 14. Svara

  Äventyret Framtiden

  7 maj 2023

  Vitamindropp! Ibland känns det som nödvändigt med någonting sådant men när jag läser priset för behandlingen så springer jag fort, fort…tur att det finns vitaminintag att ta till på annat sätt.
  Tunna tyger, ja, varför inte?
  Loppisutflykten hoppas jag att du visar. Loppis är ju också i och för sig en fluga, en långvarig fluga, en rolig fluga…
  Tack för länkarna Paula, tack för ett fint flug-inlägg!
  Kram från gränden!

 15. Svara

  Anki

  7 maj 2023

  Kul och lite annorlunda tolkning … ja, det där med vitamindroppet i alla fall, liksom att man ska likna en katt 🙂
  Hm … tror jag struntar i genomskinliga kläder!
  Hoppas du gjorde några trevliga fynd på loppisen 🙂
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 165
 • 505
 • 1 628 919
 • 5 076
 • 65 457
Sök här