Hoppa-på-tåget

Hoppa-på-tåget # 20 sko

Av
den
17 juni 2023

Veckans ord att tolka är SKO


Dags alltså för ett SKO-inlägg, såna finns i alla möjliga varianter beroende på vilken åkomma man lider av
Jag googlar på min lokala köp/sälj-sida, “marketplace” på min hemort Falun på facebook.
Finns det möjligen begagnade skor till salu?
Jovisst, titta bara vad jag hittar:

det här paret skitsnygga festskor kan bli mina för 59,-, ägaren tänker då inte sko sig på min bekostnad!

Är man i giftastagen kan man köpa dessa söta skor, bara använda en dag! (kan det vara bröllopsdagen…)

Askungens glassko finns också till salu, bägge skorna verkar vara funna

Men nu hittade jag ett riktigt bottennapp! I annonsen står det att “skorna behöver bara tvättas – torkas av”
Vem försöker sälja ett par snuskigt smutsiga ingångna skor? Fy bubblan!
Betydligt trevligare är

att hänga en hästsko ovanför dörren, men hur ska skon hängas?
En hästsko som pekar ner ger skydd medan en hästsko som pekar upp ger tur! Det påstår i alla fall Mr Google

Flera tolkningar av veckans ord sko hittar du hos lokförarna Tove och Karin
Nästa vecka ska vi tolka ordet hav
Du får gärna själv kliva på tåget och delta, välkommen ombord!

TAGS
27 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  17 juni 2023

  Jäsiken så duktig du är på att tolka de här orden som ni får! Vilka läckra skor du har hittat, ja förutom de där skitiga då! Hade inte en susning om att det verkligen finns genomskinliga skor, då gäller det att ha välskötta fötter minsann! Kram på’re

  • Svara

   Paula

   19 juni 2023

   Jag tycker det är jätteknepigt! Men funderar man ett slag så kommer ju en öppning, dock har jag inga ideer om hav som är veckans ord. Det är så länge sedan jag bodde vid havet, inga foton har jag, nå, det löser sig nog det också! Kram

 2. Svara

  Minton

  17 juni 2023

  Du har verkligen hittar häftiga skor.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   19 juni 2023

   Ja denna gång googlade jag inte utan letade på begagnat-sidor
   Kram

 3. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  17 juni 2023

  Jag har aldrig gillat höga klackar och numera behöver mina fötter fotriktia skor med bra stöd och bra sulor. Men man kan ju ha ett par fina festskor i bokhyllan som dekoration. Det har jag faktiskt sett 😀 Hur man ska ha en hästsko finns det olika uppfattningar om och precis som det är med mängden rönnbär och hur det påverkar snömängden får man nog ta till sig den idé som känns bra 😀
  Kram

  • Svara

   Paula

   19 juni 2023

   Jag älskade mina italienska högklackade skor, att gå med dem på marmorgolven i banken vid Norrmalmstorg och höra klappret var härligt, italienska skodon såldes i närmaste grannlokal till banken, haha.
   Vi skulle ju vara propert klädda, fick inte sticka ut med varken kläder eller hår, i o för sig var det värre med det på 70-talet i Finland men även i Sverige var man ganska strikt. Men slapp knytblusen…Hade du en dylik?
   Kram

   • Svara

    Ibod11 - Ingrid

    20 juni 2023

    Haha, nej någon knytblus har jag aldrig haft och kommer aldrig att ha 😀

 4. Svara

  Äventyret Framtiden

  17 juni 2023

  Hmmm, det skulle väl vara de där glasskorna då som jag skulle köpa??
  Det fanns en tid då jag levde på höjderna…men ack, det är inte särskilt bra alla gånger, så jag håller mig på marknivå med fotriktiga dojor av olika slag nu för tiden. Egentligen har jag alltid gillat att stå stadigt på jorden men ibland kändes jag lite sexigare om jag blev lite längre…haha, vilken knäppgök man har varit. Tur att sådana knäppar går om.
  Tack för ett härligt, humoristiskt inlägg ! Tänkte annars på att du skulle se jättekul ut i glasskorna du med till den där outfiten du hade här omdagen..
  Kram på dig Paula, härliga tjej!

  • Svara

   Paula

   19 juni 2023

   Jag älskade högklackat, kom också upp lite från mina 157cm och benen blev ju längre inbillade jag mig. Men idag räcker det med att se såna skor på bild så gör det ont i tårna. Vill man vara fin får man lida pin är verkligen en sanning! Kram från pörtebon

 5. Svara

  Åke

  17 juni 2023

  Ja just jag det här med hästsko… tur att jag inte har någon sådan ppsatt, vi hade en på jäntans lekstuga men gav bort det för x antal år sedan,,, men kommer inte ihåg vilket håll vi hade den… Just Married skrattar jag gott åt, blev det inget bröllop kanske ? Askungens skor så vackra 🙂 Men smutsiga skor!!! Hallå hur tänker man? En fortsatt trevlig lördag nu 😉

 6. Svara

  BP

  17 juni 2023

  Vad gäller första paret så är 59 spänn riktigt billigt, men med tanke på stilettklacken och den potentiell skaderisken för den nya ägaren är 59 kronor alldeles för dyrt;-)
  Dojjorna med “just married” älskar jag. Sådana skor hade jag när jag var i tonåren. Älskade dom!
  Glasskorna älskar jag! De äckliga skor från din sko YUCK! Dom skulle jag inte ens vilja ha till skänks.
  Det där med hästskon var nytt för mig. Har faktiskt aldrig sett en hästsko som hängt med öppningen uppåt…
  Ett suveränt bidrag till temat. Bra jobbat:-)

  PS. Svar: Då jag har brytningsfel har jag aldrig kunnat ha läsglasögon för 20 kronor hos Shell. Har alltid köpt glasögon hos optikern. DS.

  • Svara

   Paula

   19 juni 2023

   Ah vi har samma fel på synen, jag har också brytningsfel, så några billiga brillor blir det aldrig tal om

 7. Svara

  Anna-Lena

  17 juni 2023

  Det förstår inte jag heller, hur man kan vilja sälja skor som är så smutsiga och ingångna. Gissar att hen inte får något napp där.
  De övriga skorna lockas jag inte heller att köpa. Men smaken är olika.
  Kul med olika modeller i alla fall.

 8. Svara

  znogge

  17 juni 2023

  Vilken kul infallsvinkel du valde. Ärligt talat kan jag inte förstår varför man inte tvättar ett par skor innan man lägger ut dem till försäljning. Nåja, där är man olika.

  Önskar en god kväll nu!

  • Svara

   Paula

   19 juni 2023

   Ja det var riktigt snuskigt, ibland blir man förvånad när man läser om prylar folk försöker avyttra. Det är inte ovanligt att skriva att man ska torka av eller tvätta eller dammsuga mattor. Vill man sälja en dammig matta? Fattar ingenting, rena och hela ska grejerna vara.

 9. Svara

  Anna-Lena

  17 juni 2023

  De skitiga skorna får nog ingen spekulant. Och de andra är knappast till för äldre damer. Höga klackar har jag aldrig lärt mig. Med 176 cm som längd… när jag var okrympt .. Så har man inga höga klackar.. Högst 3-4 cm. Men det var ett tag sedan nu. Numera är det marknivå som gäller. God kväll!

  • Svara

   Paula

   19 juni 2023

   Vilken lång och ståtlig kvinna du är! Tänk, hade du bett mig gissa hade jag sagt 160 cm, bara sådär…Jag har som mest mätt 157 men har nog krympt minst 2cm…så jag är inte för tung utan för kort, bara så du vet! Du fattar varför jag gillade högklackat?

 10. Svara

  Anna i Portugal

  17 juni 2023

  Fy för de smutsiga skorna. Tror inte jag skulle kunna köpa begagnade skor faktiskt. Känns lite som stoppade möbler, det vill jag inte heller köpa begagnat. Du löser hav nästa vecka, om du inte hittar hav, så kanske du hittar ett hav av… maskrosor eller liknande.

  • Svara

   Paula

   19 juni 2023

   Jag har handlat massor av stoppade soffor begagnade utan att ha upplevt några problem. Det avskräcker inte. Skor är knepigt, de behöver vara rätt nya o inte ingångna enligt någon annans fötter. O jag har stora fotproblem så få läster passar mig. När jag volontärjobbade på kyrkans loppis förr om åren så var skor väldigt populära handelsvaror! Det provades skor dagarna i ända…kanske för att priset på skor är högt.

 11. Svara

  Susjos

  18 juni 2023

  Snyggt sko-inlägg, haha! Å vilka tjusiga skor du hittat foton på, ja förutom de skitiga då, jösses att man vill lägga ut såna skor till försäljning!
  Jag känner till att hästskor ska hänga uppåt för lycka, men inte vad det betydde om den var vänd nedåt.
  Ha en fin söndag!
  Kram

 12. Svara

  åsa

  18 juni 2023

  Somliga går i trasiga skor och vissa försöker kränga ett par skitiga dojjor ???
  Jag som är knappt 150 cm lång skulle egentligen behöva styltor så jag blev lång och reslig ?
  Han jag är gift med är drygt 185 cm så vi ser ju aningen omaka ut när vi står bredvid varandra, det roliga ? är att vår dotter är lika kort som mig och pojkvännen är mätbare 190, så även hon skulle behöva klackeskor, dock går hon typ alltid i sneakers.
  Att sko sig på andra är inte rätt.
  Nåväl nu ska vi lämna skor och bege oss ut på havet ?
  Vi ses nästa lördag ?

  • Svara

   Paula

   19 juni 2023

   Åh, nu har jag hittat någon i min längd, kul! Jag har mätt 157 över havet men numera har jag nog krympt ett par cm…Tänk så liten och nätt du får känna dig med en så lång och stilig karl! Jag har alltid önskat att jag skulle förälska mig i en storvuxen karl som just skulle få mig att känna mig liten, men trots fyra äktenskap blev det inte så. Alla har varit stöpta nästan i samma form haha.

 13. Svara

  LillaSyster

  18 juni 2023

  Snyggt jobbat! Gillar skorna i glas….tänk att ha dem som prydnad ute=)

 14. Svara

  Märtha

  18 juni 2023

  Det första paret skor är rena rama självmordsredskap för mig! Tre generationer, mamma, storasyster och systerdottern älskade höga klackar, “man behöver ju inte GÅ i skorna, man har dem på sig när man sitter”. Dumma jag begrep ingenting… Numera föredrar systerdottern faktiskt rätt lågklackat för det mesta, som moster. Som är förvånad.

  • Svara

   Paula

   19 juni 2023

   Varför fortsätter fötterna att växa. Jag om kunde pressa foten i en 35½ kunde alltid hitta billiga italienska skor på rea för ingen svensk hade så små fötter. Nu idag handlade jag sandaler…i storlek 38! Okej att de inte var i minsta laget, men 37 kändes något trång och det ska inte sommardojor göra, då får man skavsår. Men inte är de så vackra, de fotriktiga ortopediska dojorna, men som tur är inte bäraren av dem heller särdeles vacker.

 15. Svara

  Anki

  19 juni 2023

  Vilken kul vinkling det blev! Höga klackar är inget för mig … och vem vill köpa skitiga skor)
  Hästskor har man ju haft en del … de flesta hängda för att ge tur, men om det funkat vet jag inte 🙂
  Kram

 16. Svara

  Tove toviska

  22 juni 2023

  Ja, men du – det här blev skokult eller skocoolt inlägg!
  Ladyn i Pörtet levererar??

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 98
 • 138
 • 1 654 174
 • 5 124
 • 66 091
Sök här