Hoppa-på-tåget

Hoppa-på-tåget #25 Skugga

Av
den
22 juli 2023

Veckans ord att tolka är skugga
Jag gillar

min skuggbild, enda gången jag kan känna mig lång och smal!’
Däremot vill jag inte stå i skuggan av någon, inte heller vill jag bli skuggad av någon hemlig agent

Skuggfigurer har jag aldrig gjort vad jag kan minnas,

däremot har jag gjort skugglekar
Det är synd om dem som hamnat på livets skuggsida, det betyder att man inte har det så lätt i livet, men om man som jag väljer skuggan framför en stark sommarsol så är det inte alls synd om mig!

Då var jag klar med mitt skuggiga bidrag,
Flera tolkningar av veckans ord skugga hittar du hos lokförarna Tove och Karin
Nästa vecka ska vi tolka ordet vatten
Du får gärna själv kliva på tåget och delta, vi tuffar på även i semestertider, välkommen ombord!

TAGS
9 kommentarer
 1. Svara

  åsa

  22 juli 2023

  Men se där kom de skuggfigurer jag nämnde tidigare i någon kommentar hos nån ? skuggfigurer allt från garantilön monster.
  Att leva i skuggan av någon annan känns inte riktigt bra.
  Däremot tror jag att skugga liksom ljus och mörker är nödvändigt för vårt mående.
  En hund jag hade som barn var mörkrädd och blev skrämd av sin egen skugga.
  /åsa

 2. Svara

  BP

  22 juli 2023

  Skuggmönster/-bilder med händerna gjorde jag absolut när jag var liten. Och ibland bara på ploj även som vuxen. Man har ju inte roligare än man gör sig. Min mamma var otroligt duktig på skuggbilder. Ibland samlade hon mig och några kompisar och vi fick gissa vad hennes figurer visade. Riktigt skoj:-)
  Annars gillar jag skuggselfies. Enda gången man får riktigt långa ben;-)

 3. Svara

  Tove toviska

  22 juli 2023

  Ja, se här ja ? Ännu ett finfint inlägg att läsa i skuggans samling hos hoppa på tåget!
  Fin vinkling du bjuder Paula!

 4. Svara

  Märtha

  22 juli 2023

  Där kom de! Några av de skuggfigurer vi höll på med i min barndom! Jag har inte sett dem på andra sätt än just när Faster lärde oss. Nu blir det att börja öva fingrarna…

 5. Svara

  Anna i Portugal

  22 juli 2023

  Underbar tolkning! Att göra skuggfigurer höll jag på med ett tag när barnen var små. Minns inte alls hur jag gjorde dock.. Trevlig kväll!

 6. Svara

  Ditte

  22 juli 2023

  En fin och varierad tolkning och med härliga bilder.
  Kul att se och läsa-
  Kram

 7. Svara

  Åke

  23 juli 2023

  Så bra du beskriver om skuggan. Skuggfigurer känner inte jag heller till att jag gjort. Har nog undvikit så gott det går.

 8. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  23 juli 2023

  Skuggabilder och skugglekar kan man ha kul med men skuggan kan vara skrämmande också. Jag minns när jag hoppade till och blev rädd av min egen skugga mot en trädstam i Mjölby. Solen sken och skuggan var så stark och tydlig mot stammen. Tur att jag väldigt snabbt insåg vad jag blev rädd för och då blev det en kul historia i stället 😀
  Kul att få läsa om din tolkning av skugga 😀
  Kram

 9. Svara

  Znogge

  23 juli 2023

  En bred och fin tolkning som vanligt! Sådana skuggfigurer minns jag att vi gjorde med händerna men det var länge sedan. Att leva i skuggan av någon eller att vara en skugga av sitt forna jag är inte som det ska vara.
  Denna söndag lär varken bjuda på sol eller skugga utan bara regnmoln…

  Önskar en fin dag!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 162
 • 189
 • 1 654 996
 • 5 128
 • 66 118
Sök här