Hoppa-på-tåget

Hoppa-på-tåget # 46 Detaljer

Av
den
16 december 2023


Veckans ord att tolka är detaljer

En lördag som innehåller en himla massa vintersport på teve, då blir det en kanske enkel tolkning av dagens temaord detaljer men därmed inte sagt att uppgiften är enkel!

Detta är mitt nya projekt, som synes fullt av detaljer!

Jag förstorar upp en detalj för att visa lite närmare hur småttigt det är!

När alla pyttesmå detaljer är ditmålade med en ynkepynkeliten pensel så är det tänkt att detta motiv ska träda fram, en tavla med motiv av en trollslända i storlek 40×50 cm.
Ja som ni förstår kommer det att ta tid att bli klar med denna detaljrika tavla, mitt största problem just nu är ljuset, rättare sagt avsaknaden av ljus. Dagsljus är det allra bästa, men det finns inte nu så jag kör med flera riktade lampor. Det går bra en stund och jag lyssnar samtidigt på en ljudbok, Om uträkning av omfång av Solvej Balle, en mycket märklig berättelse där ett par återupplever samma dag om och om igen, nästan så man börjar känna sig lite schizofren…
Tiden springer i en farlig fart när jag ägnar mig åt denna tålamodskrävande men roliga syssla , ända tills vissa detaljer av min kropp, nacke och axel smärtar rejält, då är det dags för en paus och en uppfriskande hundpromenad!

Flera tolkningar av veckans ord detaljer hittar du hos lokföraren Karin som styr tåget vidare året ut.
Nästa vecka ska vi tolka ordet minne
Du är välkommen att kliva på tåget och delta!

TAGS
18 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  16 december 2023

  Oj det var massor med detaljer och dom är pyttesmå. Får också ont i nacken när jag sitter och pärlar men jag har en superbra lampa. Dina tavlor är så fina men jag håller mej till pärlorna. Nu gör jag en tavla med en ballerina som jag tror blir fin men den tar tid.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   19 december 2023

   Jag har provat flera lampor men inte hittat den ultimata. Den du använder runt nacken köpte ju jag och visst hjälper den också, men jag behöver också ett förstoringsglas. De glasögonen jag köpte funkade inte bara för att jag måste ha mina egna glasögon under annars ser jag ändå ingenting! dubbla glasögon = tyngd på näsan, röda märken och smärta. Men, det funkar skapligt ändå. Ballerina låter kul, jag har målat två danserskor, de gillar jag, hänger på väggen bägge två. Kram

 2. Svara

  Anna-Lena

  16 december 2023

  Hu! Nästan så att jag fick onte i magen av att bara se de små detaljerna. Imponerande att fixa sådant! Inser, att detaljer, d et är inte min grej. Kram finmotoriska dam!

 3. Svara

  Mia

  16 december 2023

  Den tavlan kommer du att fixa galant men jag fattar inte hur du orkar! Kram på’re

  • Svara

   Paula

   19 december 2023

   Vet du, jag är nog lite schizofren, Jag målar kanske en halvtimme, läser en halvtimme, går ut en halvtimme, äter en halvtimme, målar en halvtimme, löser korsord en halvtimme….hahahaha så går dagarna/Kram

 4. Svara

  LillaSyster

  16 december 2023

  Vilket arbete du tagit dig an. Det där är alldeles för smått för mina ögon och jag tror inte att mitt tålamod skulle räcka till. Men den kommer att bli superfin då du är klar. Snacka om detaljrikedom. Ha en bra kväll!

 5. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  16 december 2023

  Du har ju tillgång till den perfekta tolkningen av detaljer 😀 Ett pillgöra som jag mycket väl förstår hur kul det är. Inget för mig eftersom jag inte kan sitta i den ställningen men om jag kunde ha tavlan i knät medan jag sitter skönt i soffan så skulle det kunna vara något jag fixar. Men jag har ju en annan sorts målning i stället. Den vackra sländan kommer att bli superfin på någon av dina väggar…om du har plats vill säga för det har blivit ganska många tavlor 😀
  Kram

  • Svara

   Paula

   19 december 2023

   Ja du och bland annat min dotter gör ju andra sorters målningar. Lika avkopplande det! Av någon anledning gillar jag just att ha en pensel i handen, istället för penna. Kanske för att man kan ta ut svängarna med en pensel på ett annat vis. Fast å andra sidan är det så mycket smått så man ändå mest bara kan dutta, haha! Kram från pörtet

 6. Svara

  BP

  16 december 2023

  WOW!!! Beundrar dig som kan se dessa små detaljer, och inte bara det utan att du väljer de rätta färgerna för dessa små ytor. Det är nog inget större fel på din syn, men förstår att du behöver bra ljusförhållanden. Är det akrylfärg du målar med? Tavlan blir nog hur fin som helst. Hur länge har du hållit på med denna fina hobby? Och hur lång tid tar det att färdigställa en 40×50 cm tavla?

  • Svara

   Paula

   19 december 2023

   Ja de flesta tavlorna innehåller akrylfärger, ibland olja, men det är mer och mer sällsynt. Jag gick en målarkurs på 90-talet i oljemålning som jag tyckte mycket om, akryl är helt okej, men akvarell, bevare mig väl, det bara rinner om färgerna och motiven blir helt kassa. Behärskar inte alls den tekniken. Ingen annan heller, därför är det så bra med förtryckt motiv! Målningsivern går i perioder, kan gå åratal utan en enda målning, sen kan det bli kanske en i månaden. Skulle hålla på längre stunder om inte nacken o armen tog stryk, men man får passa sig annars kan få så ont att man är tvungen att pausa lång tid. Det är nästan mer populärt med pärlbroderi på tavla, de blir väldigt snygga. De om något är pillrigt med en pincett i handen.

 7. Svara

  åsa

  16 december 2023

  Bra Du är med de små detaljerna och inte minst tålamod ?

 8. Svara

  Anna i Portugal

  16 december 2023

  Jag har sagt det förut, men säger det igen. Det verkar så himla kul att måla så! Jag vill också prova det en dag. Väldigt detaljrikt. Trevlig lördagskväll!

  • Svara

   Paula

   19 december 2023

   Ja, när man sitter själv och fördriver tiden, lyssnar till en ljudbok så är det här väldigt rogivande hobby. Jag skulle helst vilja börja i en målarcirkel men har inte hittat några här i Falun för nybörjare. Deltog i en i slutet av 90-talet, då målade vi i olja, och det var såå kul! Kanske hittar jag en sådan längre fram.

 9. Svara

  Susjos

  16 december 2023

  Jösses så detaljrik! Väldigt bra tolkning på temat detaljer! Å så kul att måla, förstår att det tar tid, allra helst utan dagsljus!
  Ha en fin 3dje advent!
  Kram

 10. Svara

  Znogge

  16 december 2023

  Detaljerat nog skulle jag vilja säga och jag förstår att det behövs ljus!
  En jättefin tolkning på dagens ord.

  Önskar en fin tredje advent!

 11. Svara

  Äventyret Framtiden

  16 december 2023

  Dina fina detaljer gillar jag skarpt! Du är duktig, tålmodig som målar så smått, men fint blir det.
  Tack för din tolkning, tack för att du länkade
  En fin tredje advent önskar jag dig med kram från gränden

 12. Svara

  Hannas krypin

  17 december 2023

  Oj, wow, det var många detaljer. Förstår att du är beroende av mycket ljus. Tror det kommer bli jättebra när det är gjort.

 13. Svara

  Carita

  17 december 2023

  Broderi – wau! Där har du att stå i med, en massa pillgöra, ungefär som ett pussel 🙂

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 165
 • 189
 • 1 654 999
 • 5 128
 • 66 118
Sök här