Fem en fredag

Färgsprakande fem-en-fredag # 16 Antingen eller

Av
den
19 april 2024

#16 Antingen eller

Vill du hellre laga mat eller ta hand om disken?
Vilket som går bra, men helst inte bäggedera! Om jag lagat en god middag med formar, pyttsar, kastruller och stekkärl då är det inte så kul att ta hand om disken. Men, om jag fått sätta mig vid färdigt middagsbord så tar jag gärna hand om disken efteråt måltiden. Numera lagar jag mat för minst två dagar åt gången och då blir disken minimal, den tar jag hand om efter när brunschen är uppäten.

Går du hellre på en aktivitet utomhus eller inomhus?
Utomhus får jag samtidigt röra på mig vilket jag uppskattar! Inomhus går jag gärna på utställningar där jag får traska omkring i min egen takt. Jag har svårt att sitta ner och bara lyssna, på föredrag eller underhållning, då kommer sviterna från min panikångest tillbaka och det blir tungt med andningen.

Handlar du hellre online eller i affär?
Livsmedel handlar jag mycket sällan online, det känns inte meningsfullt när jag har en stor mataffär ett stenkast bort och jag bara handlar till mig själv. Till storhelger när jag äter med familjen då är det smidigt att handla online. Kläder handlar jag oftast på nätet trots att jag numera har fysiska butiken att tillgå.

Titta på soluppgång eller solnedgång?
Det är bingo om jag någongång är uppe med tuppen och får se en soluppgång! Dem får jag njuta av på bild, men solnedgångar ser jag desto oftare

Väljer du upplevelser under en semester eller göra ingenting?
Nu har ju jag numera ständig semester så det är lite knepigt att svara på frågan. Under intensiva yrkesår var husvagnssemester det vanliga nöjet, då fick man både upplevelser och lata dagar beroende på om man valde att köra vidare eller stanna på trivsamma ställen.
Flera temabloggare hittar du hos Elisa

Lillasyster vill se färgsprakande fredagsbilder

Jag färgsprakar idag från Kulturhuset i stan

En blå färggrann gubbe på graffitiväggen som ofta byter motiv, jag veet dock inte om det är fritt fram för vem som helst att måla där, har sett graffitikonstnärer med sina färgburkar in action

Sist men inte minst, Dalarnas vackra folkdräkter pryder skyltfönstret på Dalarnas Museum
Nu önskar jag dig som tittar in en fin vårhelg trots kyliga väderutsikter!

TAGS
17 kommentarer
 1. Svara

  Hanneles bokparadis

  19 april 2024

  Numera får nån annan bjuda på mat, morgontrötta jag ser inte soluppgångar.

 2. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  19 april 2024

  om jag lagar mat brukar jag skölja upp bunkarna, kärlen och pytsarna efter hand så det inte ska bli så stökigt. men jag har märkt att de som verkligen kan laga mat ställer till det förskräckligt omkring sig. men det kan det vara värt. jag älskar föreläsningar under förutsättning att de är bra, förstås. vill gärna se både färg och form på mina kläder. här är svinkallt och blåser. ha en fin helg!

 3. Svara

  Anna-Lena Larsson

  19 april 2024

  Inte så illa med vädret. Friskt och fläktande, skulle jag uttrycka det.
  Lite hagel, som grädde på moset.
  Det är april!
  Laga mat är inte kul. Men diska går bra.
  På vintern blir det både soluppgång och solnedgång. Vid midsommartid, sover jagvöver båda..
  Tycker om att se nya platser… men husvagn, det är inte “mitt” boende. Hu, så trångt.
  Stor tant behöver lebensraum…
  Kram

 4. Svara

  Anna-Lena

  19 april 2024

  Diskar gärna, laga mat inte alls gärna.
  Går på aktiviteter både inomhus och utomhus.
  Handlar nästan uteslutande i affär. Jag vill känna på det jag ska köpa, och prova… Och affärerna behöver fysiska kunder. Mat har jag aldrig köpt online.
  Tittar både på soluppgång och solnedgång. Det beror på vilken årstid det är.
  Ville ha en blandning på min semester.

 5. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  19 april 2024

  Jag tycker att alla alternativ låter helt ok men jag föredrar upplevelser utomhus och, i motsats till dig, är jag en morgonmänniska och det blir oftast en soluppgång jag ser. Men det spelar mindre roll eftersom båda är lika fina 😀
  Fint färgsprak på kulturhuset men den färggranna gubben ser lite läskig ut. Folkdräkter däremot är både färgsprakande och tjusiga.
  Kram

 6. Svara

  Hannas krypin

  19 april 2024

  Uppskattar soluppgångar precis lika mycket som solnedgångar men det är lättare att tajma solnedgångarna.

 7. Svara

  LillaSyster

  19 april 2024

  Oj så många tänder det färgsprakande “monstret” har. Tack för att du är med. Önskar dig en fin fredagskväll! Kram

 8. Svara

  Klimakteriehäxan

  19 april 2024

  Att det alltid är fri entrè till Dalarnas museum är himla sympatiskt!
  Med tanke på hur det ser ut i centrala Falun i dag – kan du inte vara så himla gullig och börja handla det du villhöver i en affär i st f på nätet???? Även om jag inser att inte du kan shoppa så att det räcker att rädda butikerna …

 9. Svara

  Kina

  19 april 2024

  Tycker också att det går an både med matlagning och disk, men måste erkänna att jag inte tycker det är så kul att bara laga till mig själv. Men precis som du så gör jag till flera mål då.
  Tycker också precis som du att det är skönt att gå omkring i sin egen takt på utställningar och liknande. Men det är också kul om man har någon att prata med om det man sett efteråt.
  Att handla kläder på nätet funkar inte för mig. Dom gånger jag gjort det har jag blivit sååå missnöjd, och då står man där och ska krångliga med att skicka tillbaks saker. Sista gången var kläderna faktiskt för stora (ett linne och en långärmad tröja), men jag orkade inte hålla på å krångla, så nu ligger dom där i byrålådan.
  Neej, man är ju inte direkt uppe med tuppen, så det får nog bli en solnedgång för min del också.
  Visst är det svårt att få upp semesterkänslan när man är panchis! Vi har ju ständig semester. Skillnaden är att man kan träffa sina nära och kära, som verkligen har semester, även en vardag på dagen. Och kanske göra något tillsammans i lugn och ro.
  Kram till dig i Pörtet!

 10. Svara

  Minton

  19 april 2024

  Det var sprakande färger.
  Jag ser både upp och nedgång av solen. Lagar gärna mat sen fixar diskmaskinen resten.
  Kramar från ett kallt Rottne.

 11. Svara

  Äventyret Framtiden

  19 april 2024

  Graffitigubben är häftig…alla färger du bjuder på är fina, varma, goda…
  Jag både lagar mat och diskar, finns ingen annan som sköter om den saken men jag gillar det förstås, fastän det är himla skönt att bara sätta sig ner vid dukat bord ibland.
  Soluppgången har varit min vän i många år när jag hade bageri…ofta när degarna jäste tog jag en rund i trädgården då solen steg upp. Magiskt..lika magiskt när solen gick ner.
  Ha en fin kväll!
  Kram från gränden

 12. Svara

  Geddfish

  19 april 2024

  Vackert och sprakande! Frågorna har jag inte deltagit i. Gläder mig åt färger och uppmuntran!
  Kram!

 13. Svara

  BP

  19 april 2024

  Färgsprakande och väldigt läckra bilder:-)
  Märkligt nog har vi mycket lite gemensamt idag. Det var lite otippat faktiskt.
  Älskar att diska. Diskar faktiskt varje dag, då jag har svårt för att titta på smutsdisk. Miljövänligt?! Nej, inte ett dugg faktiskt.
  Gå på bio/konsert med mera inomhus har jag inte gjort på decennier – inte sedan filmen “The Simpsons” 2007 – oooops!
  Mat handlar jag aldrig online. Detsamma gäller kläder. Det har blivit både fel material och storlek, så jag har lärt mig den hårda vägen och gynnar affärerna i mitt centrum.
  Har ingen erfarenhet alls av husvagns-/husbilsemester, men min man är uppväxt med husvagn.

 14. Svara

  Susjos

  19 april 2024

  Åh, vilket fint par i folkdräkter, färgsprakande minsann!
  Soluppgångar ser jag också väldigt sällan, är ju sällan uppe i ottan, jo när jag jobbar förstås, men svårt att se solen gå upp från sjukhuset.
  Vi får hoppas att det kommer lite vårvärme snart!
  Ha en fin helg!
  Kram

 15. Svara

  christian

  20 april 2024

  Helt rimligt resonerat vad gäller matlagning kontra disk, lagar man maten kan det vara skönt å slippa disken….
  Vi hade också husvagn i många år, det var en ljuvlig frihetskänsla som gav både aktiviteter å avkoppling.

  Ha en bra helg!

 16. Svara

  Carita

  20 april 2024

  Det var fina färgsprakande dräkter! Och ja, soluppgång kan vi kolla på vintern då den går upp först efter kl 09 😀 Nu den är uppe före sex orkar inte jag upp.

 17. Svara

  Mia

  20 april 2024

  Folkdräkter är nåt av det finaste jag vet 🙂 En folkdräkt slår en aftonklänningmed häst längder men det är ju min åsikt… . Här i huset ser vi oftare solens uppgång än nedgång men snart är det sommar och då ser vi varken det ena eller det andra! 🙂
  Kram på´re

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 148
 • 505
 • 1 628 902
 • 5 076
 • 65 457
Sök här