Bloggen

Hos hunddoktorn

Av
den
9 mars 2021

Jag har under en längre tid varit lite orolig över Daniels hälsa.
Hans hosta som kommer och går, kliande öron och ögon.
Jag har också tyckt att han blivit slöare på promenaderna, istället för att kuta längst fram i kopplet så går han ofta bakom mig, knallar på men inte i samma takt som förut.

Igår bestämde jag mig äntligen för att ringa veterinären och be att få komma och göra en hälsoundersökning och den gjorde vi idag.

Vi vaknade upp till en vit värld! Vintern hotar att anfalla oss igen…
Jag hade pratat med en bilburen vän som hade ärenden i stan och som vi fick lifta med.

Jag hade inte varit hos denna veterinär tidigare, men ville helst undvika de stora klinikerna som är dyra och som jag tycker försöker klämma in en massa prover och undersökningar som inte är helt nödvändiga men som ökar kostnaden avsevärt.

Mötet med veterinären blev positivt.
Hon gjorde en noggrann undersökning, bekräftade att öronen var ömma och röda med trånga hörselgångar. När hon skulle in med ficklampa i örat var jag glad att min hund är tandlös…
Sen lyssnade hon på hjärtat,,,,både länge och väl, och jag blev allt nervösare…

Och ja, hon uppfattade att han hade blåsljud på hjärtat.
Utan vidare undersökningar kunde hon förstås inte ge någon klar diagnos, i så fall måste jag vända mig till en djurklinik för utredning.
Hostan Daniel besväras av kan både komma från öronen och också från hjärtat.
Vi får ta ett steg i taget…

Nu har han fått örondroppar med kortison för en vecka, samt tabletter för hjärtat.
Om två veckor har jag en uppföljning av läget hos veterinären och då får vi dels se hur han svarat på medicinerna och dels fundera om vi behöver gå vidare.

Lite kymigt känns det allt, det var bara drygt ett år sedan Blinka insjuknade med värsta tänkbara utgång men nu vill jag verkligen inte tro att det ska bli så allvarliga följder av detta.

Liten Daniel vann veterinärens hjärta då hon sa att “han är en mycket trevlig hund”, vilket jag ju bara kan instämma i.
Daniel är ju bara bäst!

En jobbig dag för både hund och matte är nu slut och alla pustar ut!

Astrid fick inte plats i fåtöljen så hon ligger på bordet…och bevakar läget

TAGS
32 kommentarer
 1. Svara

  Kicki

  9 mars 2021

  Så bra att Daniel kollades och fick medicin.
  Jolly levde med allt sämre värden på sitt hjärta i ca 5 år, så det behöver inte alls betyda slutet för liten Daniel. Öroninflammation kan också ge en massa olika symptom.
  Hoppas han kryar på sig snart.
  Kram/Kicki

  • Svara

   Paula

   10 mars 2021

   tack Kicki, jag har också förstått att det inte är helt ovanligt med blåsljud på hjärtat. Jag tror inte att jag gör flera ingående undersökningar hos en djurklinik om han mår skapligt. Min lilla gosfis.

 2. Svara

  Tove Olberg

  9 mars 2021

  Det var trist att läsa om Daniel, hoppas det går bra nu med denna första behandlingen tills återbesöket är klart.
  Din header är verkligen super, eget foto förstås!

  • Svara

   Paula

   10 mars 2021

   Jajamen, fotot är nytaget här i byn. Hoppet är det sista som överger en, jag hoppas också att medicinen gör susen, tack för omtanken

 3. Svara

  ElisabetR

  9 mars 2021

  Så tråkigt att höra att din lille vän inte mår bra. Vi får hoppas att medikamenterna hjälper. Allt gott önskar jag er båda, och kissarna också.

  • Svara

   Paula

   10 mars 2021

   Tack för omtanken, hoppet lever!

 4. Svara

  Karin Eklund

  9 mars 2021

  Nu håller jag positiva tummar för att Daniel ska piggna i ordentligt. Så bra att du har varit hos veterinären med honom. Det är alltid jobbigt när ens pälsklingar inte mår bra.
  Kramar

  • Svara

   Paula

   10 mars 2021

   Ja det är så tråkigt när de inte kan kommunicera om hur de mår. Och jag kan inte förklara hur viktig medicinen är…Men han är mycket samarbetsvillig! Tack för omtanken, kram från pörtet

 5. Svara

  Ditte

  9 mars 2021

  Så bra att du fick kontakt med en mindre mottagning och att det blev ett “bra” besök. Så viktigt. Trist att läsa att Daniel inte är pigg men hoppas och önskar att hans mediciner ska göra nytta.
  Förstår att det var en kämpig dag för er och skönt att komma hem och pusta ut. Så fina bilder på dina “pälsklingar”. Men Astrid ser ut som om hon är lite utanför på bordet.Bra koll dock!
  Kram och många tankar till er.

 6. Svara

  bpz3

  9 mars 2021

  Då är det bara att hålla tummarna hårt, hårt, hårt att allt går bra för Daniel och att medicinen har full effekt.
  Varför Daniel är tandlös har jag ofta undrat. Är han född utan tänder? Å vad kan/får han äta – utan tänder alltså. Hur gammal är Daniel? Jag vet ju att du fick ta över honom från din dotter när söta Blinka lämnade jordelivet, men sååååå gammal kan han väl inte vara.

  Ursäkta om jg ställer hur dumma frågor som helst. Kan ju ingenting om hundar, men efter att ha sett dig, Blinka och sedan Daniel i flera år nu – dagligen alltså, ja, då blir man ju aningen nyfiken.

  Kram förresten för att du överlevt den här dagen också:-)

  • Svara

   Paula

   10 mars 2021

   Här får du höra BP: Daniel är tio år, blir elva i år. Han fick alla sina tänder utdragna för två år sedan eftersom de flesta var så dåliga. Typiskt för små hundraser med dåliga tänder, speciellt för chihuahuor. Han äter det mesta, bland annat torrfoder. Veterinären tyckte dock att han var ömmade i munnen, men hon tyckte jag skulle fortsätta med torrfodret, eventuellt blöta upp det lite i vatten. I bästa fall kan en liten hundras bli 16 år, så blev det ju inte för Blinka tyvärr. Snällt att du hjälper till att hålla tummarna!

 7. Svara

  bpz3

  10 mars 2021

  Svar: Jag ÄLSKAR att diska! Å diskbänken SKA vara skinande ren. Vi turas ju om med att laga mat (eller gynna restaurangerna och beställa hem föda) och att diska. Att diska tar fem minuter, att laga mat tar betydligt längre tid. Skulle aldrig köpa en diskmaskin – en mekanisk sådan alltså. Det mänskliga maskinerna funkar perfekt i det här hushållet i alla fall;-)

 8. Svara

  Susjos

  10 mars 2021

  Stackars lilla Daniel, hoppas att det inte är allvarligt, och skönt att besöket hos veterinären gick skapligt i alla fall! Nu håller vi tummar och tår för att han ska bli piggare!
  Varm Kram!!!

 9. Svara

  Tant A

  10 mars 2021

  Det är alltid så jobbigt när pälsklingarna inte mår bra. Hoppas att de hittat problemet och att medikamenterna gör susen så han piggnar på sig igen!

 10. Svara

  Britt Berzell

  10 mars 2021

  ????

 11. Svara

  Britt Berzell

  10 mars 2021

  Skickar dig en massa styrkekramar.
  Molly hade ofta problem med öronen och då blev hon väldigt påverkad..
  Hoppas dropparna hjälper

  • Svara

   Paula

   10 mars 2021

   Tack för omtanken, han hade väldigt trånga hörselgångar o då är det ju lätt att det blir problem. Fick nya direktiv idag, även öronskölj tre gånger per vecka. Undrar om jag har tillräckligt lockande mutor till allt detta! Kram

 12. Svara

  Anki

  10 mars 2021

  Bra att du kom iväg till veterinären … nu håller vi tummarna för att Daniel svarar bra på medicinerna. Många hundar klarar sig länge med hjälp av hjärtmedicin, så se inte alltför svart på framtiden.
  Mysiga bilder!
  Styrkekramar!

  • Svara

   Paula

   10 mars 2021

   Det kom lite som en chock detta med blåsljudet, fast, i o med att han hostar såpass mycket så låg det lite på lur i mitt bakhuvud. Det eller lungorna. Men jag tror stenhårt på att medicinen hjälper och det finns mer medikamenter att ta till, vätskedrivande t.ex. Bara vi nu först får ordning på öronen så…
   Tack för omtanken, nattikram

 13. Svara

  Anna-Lena

  10 mars 2021

  Håller tummarna för att det inte är något allvarligt utan att medicinerna hjälper. Så otroligt tråkigt när husdjuren blir dåliga. Men riktigt dålig är han ju inte! Gott med lite vila efter en jobbig dag, för både folk och fä. Kram!

 14. Svara

  Mirjam Halvarsson

  10 mars 2021

  Lille fine Daniel, hoppas innerligt att medicinerna funkar så ni slipper göra en massa utredningar, dom tar på krafterna…Jag håller tummen håååååårt nu! Kram på er alla i Pörtet <3
  PS Är lite låg nu, min bror blev lagd i respirator idag, han har legat med syrgas flera dagar men dom får inte bukt med viruset 🙁

 15. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  10 mars 2021

  Jag hoppas verkligen att Daniel reagerar bra på medicinerna och att allt är bra till nästa besök! Det är så otroligt jobbigt när dom är dåliga – och inte kan dom berätta för en exakt hur dom känner heller. Men bra att ni kom iväg till vetten iaf!
  KRAM till dig & PUSS till Daniel/Susie

  • Svara

   Paula

   10 mars 2021

   Tack för omtanken, vi är optimistiska!

 16. Svara

  Ama de casa

  10 mars 2021

  Vad skönt att besöket hos veterinären kändes positivt. Håller tummarna att återbesöket kommer att ge braiga besked också!
  Ser mysigt ut där i fåtöljen, men nog tycker jag att det ser ut som att Astrid också hade kunnat klämma sig ned där 🙂

  Ha det gott!

 17. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  10 mars 2021

  Förstår din oro. Jag hoppas du får bra svar på proverna. Daniel är en charmig och fin hund. Håller mina tummar. Kram.

  • Svara

   Paula

   10 mars 2021

   Tack Synne, visst ska det gå bra, det har vi bestämt!

 18. Svara

  LillaSyster

  10 mars 2021

  Astrid ser inte helt nöjd ut…. taskigt av dem att inte maka på sig så att alla får plats tycks hon tänka.
  Hoppas att det räcker med örondroppar. Blåsljudet borde ju någon ha upptäckt tidigare?? Jag håller tummar och tår för att lillprinsen svarar på bra på behandlingen. Kram

 19. Svara

  Minton

  10 mars 2021

  Oj lille Daniel så jobbigt att inte må bra. Hoppas medicinen hjälper så du blir pigg igen. Astrid vakar över er och matte pysslar om dej. Du är så söt när du ligger i stolen.
  Kram Kram Anki o Minton

  • Svara

   Paula

   10 mars 2021

   Tack tack, visst ska vi göra allt för att Daniel ska må bra igen. Kram till er båda

 20. Svara

  ibod11 - Ingrid

  10 mars 2021

  Stackars lilla Daniel och stackars dig som oroar dig. Jag hoppas innerligt att medicinen ska göra gott i vovve och därmed få matte att må bra. Jag håller tummarna och tror att det ska bli bra <3
  Varma kramar <3

 21. Svara

  Paula

  10 mars 2021

  Tack för omtanken Ingrid, vi ska envist se till att fixa detta. Blåsljudet må vara kroniskt men det kan man leva med och må bra av med hjälp av mediciner. Först måste vi få ordning på öronproblemen, sen kanske annat också ger sig…
  Kramen

 22. Svara

  Saija Merio

  12 mars 2021

  Puss på er alla från “lillmatte” <3

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 381
 • 552
 • 1 609 729
 • 5 043
 • 65 049
Sök här