Bloggen

Vinterstorm på G!

Av
den
10 mars 2021

Idag har vi haft lite av en vilodag i pörtet

Vi har bägge känt oss lite småvissna, temperaturen har sjunkit och snöflingorna har dansat omkring.
Och det lär bli värre! I natt spås 15 minusgrader och imorgon kommer snöstormen att vina kring öronen

De första tulpanerna jag köpte klarade sig inte länge alls, men det är väl den enda blomman som är minst lika läcker när den börjat tappa stinget

Daniel har fått sina två första doser medicin, både tabletter och örondroppar och jag har faktiskt fått det att fungera skapligt, med hjälp av: finsk lördagskorv!
Jag fick ett bra tips av min granne att vira in hunden i en stor handduk så han inte kan röra frambenen.
Jag peppade små korvbitar med tablettmedicinen och lade dem på soffbordskanten så han kunde känna dofterna..
Sen droppade jag i öronmedicinen medan jag höll ett stadigt grepp om hela vovven. Därefter fick ha ta en bit korv, och så tog vi andra örat…

På eftermiddagen ringde veterinären, hon hade tittat på örontopzen i mikroskop och konstaterade att det fanns mycket där som ska bort.
Nu blir det förutom örondroppar två gånger dagligen också öronskölj tre gånger i veckan.
Hoppas det fortsätter fungera lika bra, om en vecka ska jag återkoppla per telefon och berätta hur det går.

Helt klart blir en liten jycke trött av långa biltransporter som han inte är van vid, och att träffa en helt ny människa som klämmer och känner och lyssnar och tittar…
men Daniel tyckte ändå att hon var snäll för när undersökningen var klar lade han sig lugnt under undersökningsbordet medan vi människor satt och pratade.
Duktig vovve!

TAGS
21 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  10 mars 2021

  Har tänkt på den lille pojken så det var skönt med en uppdatering. Då får vi hoppas det blir bra och tipset med handduken är något jag skall komma ihåg.
  Pussar från Minton Kram från mig

  • Svara

   Paula

   11 mars 2021

   Daniel är pigg och glad, han älskar snön som kom. Så glad att det funkar att ge medicinen, har inte sett honom klia örat senaste dygnet. Ja handduk och godis där man kan gömma medicin är toppen. Det är ju lite speciellt när Daniel saknar tänder, han kan inte ta en godisbit ur handen. Man måste lägga den på golv eller bord eller liknande, då sveper hans långa tunga in det i munnen direkt .
   Daniel hälsar och skickar kramar till er

 2. Svara

  Britt Berzell

  10 mars 2021

  Bra…ni får vila båda…

  • Svara

   Paula

   11 mars 2021

   Ja, vi tar det bara lugnt och njuter av tillvaron, kram Britt

 3. Svara

  ElisabetR

  10 mars 2021

  Oj, det där med medicin till djur kan va ett trixande. Du löste det ju superbra. Jag har inga djur men i släkten både hund och katt. För att inte prata om dotterns råtta och sonens boaormar i tonåren. Men de var riktigt trevliga djur faktiskt.
  Tulpaner är väll underbara från knopp till vissna. Dom brukar få stå så länge som möjligt. Då önskar jag att jag kunde måla.
  Lycka till med fortsatta behandlingar.

  • Svara

   Paula

   11 mars 2021

   Jag hade själv inga djur som barn och längtade inte heller. Dottern släpade hem alla tänkbara djur från tidig ålder, dansmöss, ödlor, osv. o sen blev det katt. Hon hade också ormar ett tag, dem höll jag mig långt ifrån. Jag vill kunna kela med mina djur…
   Tack, det verkar gå bra för oss, ha det gott i snöyran

 4. Svara

  Ditte

  10 mars 2021

  Förstår att ni var lite avslagna idag. Ovant för båda med veterinärbesök och anspänning där. Fint att du hittat ett sätt som nu kan fungera så att Daniel kan ta sina örondroppar. Hoppas att det också kommer att fungera med sköljningen av öronen. Men du får ha mutor till hands så ska det nog ordna sig.
  Tycker du fick till vackra bilder på tulpanerna.
  Kram och natti.

  • Svara

   Paula

   11 mars 2021

   Ja det är anspänningen som alltid tar ut sin rätt. Nu känns det rätt bra ändå, hunden kan klara sig ett bra tag till om inget annat tillstöter. Kram

 5. Svara

  Anki

  11 mars 2021

  Inte så konstigt om ni kände er “lite dagen efter” igår och var trötta … hoppas ni piggnat till lite tills idag! Bra att det funkar med medicineringen i alla fall – hoppas det fortsätter så.
  Det hotas med oväder här också, men det har ännu inte nått hit. Hoppas SMHI har fel!
  Kram

 6. Svara

  Tove Olberg

  11 mars 2021

  Klokvila för er.
  Gott med uppföljingen från veterinären, och du har att göra med knep och knåp för att vårda, du gör det bra Paula .
  När jag ser dina vissnande tulpan bilder – som är så vackra – så hajar jag till … visar du mina bilder? 🙂 Jag tog nämligen tämliga lika bilder för några år sedan, men de är inte sparade, men har andra vissnabilder. Så då fick jag lite njut.
  Jag vaknade i morse till stormljud i luftinsläppet över fönstren – herrejisses tänkte jag så illa har jag inget minne av här – men då jag dragit upp persiennen såg jag:
  Jag hade inte stängt balkonginglasningen ordentligt efter att ha suttit där och lapat sol här en fin dag så där låg snön på insidan. Baksug då jag skulle öppna balkongdörren så det blev dagens första styrketräning 🙂

  • Svara

   Paula

   11 mars 2021

   Som det kan gå! Oplanerad styrketräning men det har du ju igen senare. Kan sitta och njuta av vinterns skådespel. Jag härmade många andra när jag fotade tulpanerna, bilderna blir nästan vackrare än verkligheten!

 7. Svara

  Mirjam Halvarsson

  11 mars 2021

  Jaaaa, duktig vovve! <3 Vad skönt att det funkar bra med att ta medicinen och jobbet med öronen, hoppas att det hjälper nu! Så nu har Evert kommit till dig på besök, ja det herrbesöket känns inte så nödvändigt kan jag tycka…. han skulle visst visa sig här också men då har han redan jobbat slut på sig, så nåt eländes väder blir det inte….hoppas jag!
  Kram på er alla i Pörtet <3

  • Svara

   Paula

   11 mars 2021

   Hoppas ni kom lindrigt undan för ni har ju redan vinter så det räcker och blir över. Daniel studsade omkring i snön som en lite hoppjerka idag, grannen påstod att han såg ut som en yster valp!
   Kram från finnkäringen

 8. Svara

  Ama de casa

  11 mars 2021

  Verkligen en duktig vovve! Hoppas behandlingen kommer att ge ett riktigt bra resultat.

  Tulpaner får mig ofta att tänka på veterinär Bengt Röken som åt upp kronbladen på tulpanerna vi dekorerat med på avslutningsfesten på djurvårdarlinjen 😀

  Ha en fin dag!

  • Svara

   Paula

   11 mars 2021

   Just tulpanblad har jag inte trott varit ätbara. Bara violer o liknande, såna brukar jag plocka o ha i sallad. Kul minne!

 9. Svara

  Anna-Lena

  11 mars 2021

  Tulpaner, det är rena lotteriet. Ibland torkar de bara ihop, andra gånger kan man få en bukett som slår ut helt och fortsätter att vara vacker när den vissnar.
  Inte helt lättare medicinera husdjur, men du har hittar ett bra knep. Kram och God torsdagskväll!

  • Svara

   Paula

   11 mars 2021

   Min plånbok tillåter inte flera tulpanbuketter i veckan, särskilt när man ibland inte alls får valuta för pengarna. Därför har jag ett gäng fuskisar som jag snart ska plocka fram. Jag tycker de piggar upp o det duger åt mig”
   God torsdagskväll till dig också, kram

 10. Svara

  ibod11 - Ingrid

  11 mars 2021

  Vilka vackra tulpanbilder. Och du har helt rätt i att tulpaner är vackra även när de börjar bli lite utblommade.
  Vilket bra tips du fick av din granne. Nu lär Daniel sig att om han är duktig och stilla när du grejar i hans öron så får han god korv efteråt 😀 Filten var också en bra idé.
  Kram

  • Svara

   Paula

   11 mars 2021

   Ja tydligen kan man inte alla knep trots att man haft hund i över 25 år! Men som dottern sa till mig idag, Du skulle inte fått Blinka att sitta stilla i en invirad filt heller! Och det stämmer nog, hon var extrem…
   Kramen

 11. Svara

  bpz3

  11 mars 2021

  Snacka om alternativ användning av finsk lördagskorv – hahaha! Testade ju korven för ett tag sedan, och den fick godkänt;-)
  Håller tummarna att vidare behandling går lika smidig som det första försöket.
  Tulpanerna – ja, vad ska jag säga. Gillar inte vissna tulpaner, men dina var ju fortfarande någotsånär okej. Sedan var det ju lila också så – helt okej:-)

  • Svara

   Paula

   11 mars 2021

   Jag köper oftast den färdigskivade lördagskorven men där får man ju inte plats att gömma tabletter så nu köpte jag i bit så jag kan hugga av så stor bit jag behöver. Jag ska ersätta tulpanerna med mina fuskisar. De vissnar ju aldrig..

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 132
 • 440
 • 1 628 001
 • 5 074
 • 65 433
Sök här