Bloggen

Höstens färgexplosioner

Av
den
20 september 2017

När armarna blivit ap-långa och hänger ner vid knävecken av allt känkande, och när de inte längre orkar bära ens en tom svampkorg, ja då måste man hitta på något annat..

Jag har hemmet fullt av roligt pyssel att ta tag i, dessutom böcker i överflöd och kluriga korsord men…

Det är nu landskapet är som vackrast om ni frågar mig, och så länge löven ännu hänger kvar på en skör tråd i träden,

..så måste jag bara ut, ut, ut och insupa allt det vackra, i Finland heter höstfägringen: RUSKA

Här har jag hamnat på byns motocrossbana efter att ha traskat genom något som påminde om en fjällbjörkskog, där små taniga och krokiga björkstackare klamrar sig fast i jordmånen

Jag får helt enkelt inte nog!

Blinka håller självklart med mig, fattas bara, hon som får kuta på motocrossbanan för allt hon är värd, upp och ner och kurva efter kurva!

Här samlar jag synintryck, fotar hundratals foton varje dag, svamp-hamstrandet har blivit bild-hamstrande!

Inget fel på regn, det behövs, som här när vi var på hemväg, men, då stoppar man gärna undan kameran som riskerar bli vattenskadad.

Tjingeling

TAGS
13 kommentarer
 1. Svara

  "LillaSyster"

  20 september 2017

  Oj, så mycket rönnbär undra ur sträng vinter kommer att bli hos dig…… Men du klagar ju inte på snö och kyla. Söta Blinka där på toppen av backen. Här är det fortfarande väldigt grönt, det är i princip bara hängbjörkarna som börjat att gulna lite i toppen. Pionbladen börjar att gå i lite rött. Men regnet det skvalar lite varje dag mer eller mindre. Ha en bra torsdag :thumbsup: min härliga bloggvän! Kram

 2. Svara

  Eva-Lena

  20 september 2017

  Rönnbärsbilden är makalös!!!

 3. Svara

  Eva

  21 september 2017

  :help: Hjälp så vackert det är hos dig, eran ruska har börjat tidigare och det är inte så konstigt heller . . . .
  :help: Hjälp så stora vackra bilder, det gör att jag plötsligt bara kan kliva rätt in där du promenerar i naturen. Alla bilderna är tjusiga med en är kul, en stor bild med en pytte liten söte vovve, hi hi . . . varje gång jag ser Blinka fnissar jag, hon har ett så näpet ansikte med stora kloka ögon och man vill bara ta upp henne och pusskrama . . . .
  Den sista bilden med rönnbären är mäktig, jag sträckte ut handen och tog några klasar för att dekorera med.
  Tänk på att inte göra bilderna för stora, för då kanske inte min datorskärm räcker till,
  😀 😆 :help: 😆 ha ha ha . . . .

  Tre dagar med trist disigt höstväder men torsdag ska bli solig i varje fall vid västkusten upp. Jag och två väninnor ska på en busstur upp till Orust och Tjörn hel dag och vädret är lovat bättre och varmare i tre dagar, man tackar och tar emot.
  :love: :kiss: Må så gott, kram/Eva

 4. Svara

  Anki

  21 september 2017

  Skulle gärna gå där och njuta av allt det vackra! Här är det fortfarande grönt, bara björkar och örnbräken börjar ändra färg till gult och brunt – men det började de med redan i somras när det var ökentorka.
  Ha det gott bästa Paula!
  Kram

 5. Svara

  Kajsa von Friesen

  21 september 2017

  Höstens färgprakt lika mäktig som vårens.

 6. Svara

  Tove Olberg

  21 september 2017

  Helt överens med dig att höstens färger år årets bästa, en kan inte få nog – här om dagen var jag också ute på en sån tur, bara att ta in det hela hela tiden. Stannade till flera gånger i härligheten att finnas till i detta.
  Ap-armar 🙂

 7. Svara

  Kicki

  21 september 2017

  Jag håller helt med dig om höstens skönhet. Det är väl delvis därför jag jag är ute mer nu än på sommaren.
  Hösten är min årstid, om den bara stannade där, för jag avskyr vintern.
  Kram

 8. Svara

  Kersti

  21 september 2017

  Vilken vacker promenad och hösten har verkligen kommit till dig. Här var det superkallt igår men idag var det lite sommar igen. Ingen ordning på vädret.
  Kram

 9. Svara

  Mias Mix

  22 september 2017

  Så fantastiskt vackert! Älskar hösten med de granna färgerna och den klara luften. Perfekt att kalla det Ruska ? Motorkrossbanan har jag aldrig varit vid.
  Hoppas Blinka fortsätter hålla sig frisk och att det går bra hos tandläkaren. Visst är det härligt med all svamp i skogen! Fast jag vågar bara plocka de olika kantarellerna. Kram och trevlig helg!

 10. Svara

  Pernilla

  22 september 2017

  Wow, vilka bilder! Här håller det på att skifta lite, lite i trädkronorna. Några enstaka gula eller röda blad, hit och dit.
  Önskar att jag bodde granne med dej. Jag plockar ju inte svamp för att jag inte kan eller har tid. Tack för tipset om Bläcksvampen, förresten. Jodå, vi har Bläcksvamp under vår bil, i gruset på parkeringen. Men nu är de jättesvarta. Ingen sparris där inte.
  /P

 11. Svara

  Synnøve

  22 september 2017

  Härliga bilder Paula. Jag bara njuter.. var ute i skogen en sväng nu. Tog några bilder. Ska försöka blogga senare.
  ta vara på dig. Kram min vän.

 12. Svara

  Anna

  22 september 2017

  Här är det inga vackra färger! Men regn har vi!!! Regnat konstant i 2 veckor, så allt det vackra, har liksom försvunnit.

  // Anna

 13. Svara

  Ninni

  22 september 2017

  Underbara höstbilder!!! Jag hoppas kunna njuta nästa höst av alla färger. Som det är nu så är det bara bilåkande som gäller. Fy för den lede … Ingen operationstid än…
  Men du menar väl inte att du går förbi svampen utan att plocka den?
  Jag har hasat runt och städat golv idag iaf. Nattsömnen lär utebli men det gör den även om jag inte gjort så mycket ibland också så…
  I möre ska vi på 70-års kalas. Vår vän Leif i Järvsö ska ha fest med massor av musik. Det ser jag verkligen fram emot. 🙂
  Kramen.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 98
 • 138
 • 1 654 174
 • 5 124
 • 66 091
Sök här