Av
den
2 mars 2020

https://www.facebook.com/kryptonell/videos/10150101578357334/UzpfSTEwMDAwMDUwNjcxODcxNToyMzY5Njc2NDI5OTY3OTE/?source=notification&notif_id=1581443454414521&notif_t=onthisday

Stackars liten pöjk, för nio år sedan fick Daniel ljusblå tossor på fötterna, förnedrande! Och vilka mobbare som skrattar ihjäl sig, fy på sig Saija!

Skojar bara, dottern jobbade på den tiden i djuraffär och skorna för hundar var en ny produkt som självklart skulle testas på personalens jycke!

Numera är denna pöjk en soffpotatis av stora mått, men varför man väljer armstödet på soffan istället för det mjuka fårskinnet står skrivet i stjärnorna!

Ordningen återställd!

Det snöade, inte så lite heller, natten mot söndag, drygt en decimeter blev det nog..

..och jag hittade jättefina stora snögubbar hos grannarna!

De finns dom som ännu uppskattar den vita varan, även om jag tycker blasket är onödigt, för det ligger ju inte kvar ändå när det är plusgrader i luften..

Nu räcker dagsljuset till att sitta och måla i vid köksfönstret, tiden bara flyger iväg!

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  Mia Halvarsson

  2 mars 2020

  Lille söte Daniel, han är nog glad att han slipper skorna nu, det är inte lätt att vara försökskanin 😀 Han ser så go’ ut där han ligger i soffan med tungan hängande <3
  Ja, så kom snön…en stund! Men barnen blev ju glada för det lilla, förstår att det tinar bort igen, vilken trist vinter….
  Vilken fantastisk tavla du håller på med! Rena rama van Gogh, måste vara härlig terapi <3
  Kram på're

 2. Svara

  ibod11 - Ingrid

  2 mars 2020

  Åååh, stackars lilla Daniel, jag led med honom. Men det var som tur var bara en tillfällig pina och nu har han ett bra liv som soffpotatis 😀 Jag är säker på att han har ett bra liv även utanför soffan men han är väldigt söt där han ligger, både på armstödet och på fårskinnet.
  Kul för alla som gillar snö att det kom lite hos er. Jättefina snögubbar som kanske snart smälter. Men det var säkert roligt att bygga dem och det kanske var det viktigaste 🙂
  VIlken fin tavla du målar. Jag skulle inte klara av att måla på det sättet men om jag får ha en målarbok i knät och ha stöd för armarna kan jag måla ganska mycket. I alla fall periodvis. Det är en ganska nyupptäckt sysselsättning för mig och väldigt rogivande.
  Kram

 3. Svara

  Minton

  2 mars 2020

  Stackrs Daniel som fick ta på sej skor men vilken tur det var en test. Han är så söt när han ligger i soffan med tungan utanför.
  Vilken häftig tavla du målar .

 4. Svara

  bpz3

  2 mars 2020

  Tycker som du och/eller Daniel. Hundar med skor är förnedrande. Okej, det är var ju ett test, så det är en annan sak. Likaså om nollåttorna sätter skor på sina minihundar när det är snö och salt ute, då saltet förstör tassarna. Men där går gränsen.

  Bilden på den sovande Daniel är för skön. Å dina respektive grannes stora snögubbar är nog de första jag sett på år och dag. Sådant gjorde jag när jag var liten. Roliga minnen faktiskt!

  Så otroligt duktig du är med att måla/pilla efter mönster. Det är ju som att lägga pussel. Fantastiskt! Vilket tålamod du måste ha. Å jag som trodde att du inte hade så mycket av den varan;-)

 5. Svara

  Susjos

  2 mars 2020

  Ja, det var tur det var en test av “hundskor”, han ser mer nöjd ut på ditt soffarmstöd! Och när han sover med tungan ute, sötnos!
  Vilken tavla du håller på att måla, imponerande!
  Ha det gott!

 6. Svara

  LillaSyster

  3 mars 2020

  Åååååå vad fint du målar! Ha en bra dag! Kram

 7. Svara

  Kicki

  3 mars 2020

  Jag provade att ha en sko på Skorpan när hon hade opererats i en tass, men det gick inte alls. En babysocka med plastpåse över gick bättre.
  Han tycks sakna ett gäng tänder lille Daniel, eftersom tungan trillar ur munnen. Så torr den ska bli när han sover.
  Jag förstår att det är både lugnade och roligt att sitta och måla i ljuset.
  Men det förvånar mig att du som har så klent tålamod kan hålla på med ett sånt pyssel.
  Kramen/Kicki

 8. Svara

  Ama de casa

  3 mars 2020

  HAHAHA!!! Ursäkta mig, men jag instämmer med mobbar-garven 😀 Såg himla kul ut, men det var ändå för väl att det bara var en test 🙂

  Snögubbarnas näsor – det bästa sättet att använda morötter om du frågar mig 😀

  Jösses vilket pill-jobb! Vad duktig du är 🙂

 9. Svara

  Ditte

  3 mars 2020

  Skönt att Daniel är skofri. Hade kanske varit värre om de varit rosa. Kul var det i alla fall med filmen. Och ett test.
  Tror Daniel liksom andra hundar klarar sig utmärkt utan skor.
  Han ser så nöjd ut där han ligger på armstödet och kanske är det lagom svalt för hans mage just där.
  Snö nu känns ju lagom roligt. Men inget att göra något åt.
  Och visst är det skönt med de ljusare dagarna och himla bra att du kan sitta i köket ock måla. Tavlan ser ut att bli jättefin.
  Önskar dig en fin tisdag.
  Kram

 10. Svara

  Mias Mix

  3 mars 2020

  Jag har aldrig förstått det där med folk som ska spöka ut sina djur. Att vissa fryser och behöver täcke kan jag förstå men där går gränsen 🙂 Vi fick också massor av snö, 10-15 cm. Och nu är allt borta. Som tur var smälte allt bort så det blev ingen isgata som det annars brukar bli. Snögubbarna påminner mig om filmen vi såg i söndags kväll, Snömannen. Mördaren byggde en snögubbe vid varje mord… Hoppas han inte hittat till Säfsen! Förstår att du känner igen de flesta orden i temat. Jag var ju inte med förra året utom några enstaka tillfällen. Och jag behöver ha nåt som får mig att blogga. Annars gör jag bara annat och “glömmer” bloggen. Vad roligt att du målar! Och så fint det blir! Ha det gott! Kram

 11. Svara

  Herr nilssons fru

  3 mars 2020

  Stackars Daniel, minns det där faktiskt. Är de verkligen så länge sedan. uj vad tiden går. Djur är inte gjort för kläder o skor. Jag tog på mina (ja då var de två) tomtedräkter en gång för att ta ett foto, de stod som statyer o de gick inte flytta på dom. Regntäcke funkar i de regnar rejält. Men han är söt Daniel 🙂
  Har Paula gått o blivit konstnär. Kul att måla, jag gör de också ibland, jag älskar ju färger, men sista tiden har jag mest målat annat i vitt 🙂

  Kramiz

 12. Svara

  Karin Eklund

  3 mars 2020

  Din lilla soffpotatis gillar säkert att vara lite upphjd innan han ramlar ner på fällen.
  Målningens motiv är helt i min stil, heja Paula!

 13. Svara

  Bia Lidén

  4 mars 2020

  Alltså…den bilden med Daniel och tungan! Så himla fin! Skriv ut och rama in, vetja!
  Kram/Bia

 14. Svara

  Ninni

  5 mars 2020

  Jag försökte kommentera här igår kväll men det fungerade inte… hade antagligen uppnått kvoten av kommentarer. 😀
  Jag kan ju förstå att Saija behövde testa det nya på Daniel men jag förstår inte folk som sätter skor eller stövlar på sina hundar annars. Räcker mer än nog med att de klär ut dem i olika kreationer men vet även att vissa hundar faktiskt tycker om att få på sig en fin klänning ibland. C:s dotter brukar klä sin mops och hon (mopsen) är jättemallig då hon får på sig fina klänningar. Hon blir alldeles till sig av glädje när klänningarna plockas fram.
  Käre värld vilket tålamod du måste för att måla såna där tavlor! Nä, det räcker med att pussla nån timme då och då för mig.
  Kramen.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 44
 • 425
 • 1 716 582
 • 4 905
 • 63 127
Sök här