Bloggen

Hundra nyanser av grönt

Av
den
30 maj 2014

0529i

Grönt är skönt – det kan jag skriva under på!

0529h

Det finns så många nyanser av det gröna, här en konvaljebacke där ljuset silar in så fint

0529e

Vi traskar och traskar, stig upp och stig ner

0529c

Ibland hittar man en ny stig, det gjorde vi igår, bara någon kilometer hemifrån!
Man skulle kunna tro att jag hunnit utforska de flesta men så är icke fallet. Pylsbo står det på denna skylt, en gammal festplats…men hallå, vi är mitt i spenaten
Men, nyfiken som jag är av födsel och ohejdad vana, hemkommen sätter jag mig vid datorn och googlar..
Och tänka sig, det finns en helt fantastisk sida där det finns drösvis med foton och fakta om varenda liten ort i detta land! Och där fanns tre gamla foton från Pylsbo, tyvärr gick de inte att kopiera. Gå gärna in här om du är intresserad av din egen hembygd eller varför inte någon annans 😆

0529d

När vi passerat midsommar, då tycker jag att grönskan börjar tappa sin fräschör så då får gärna svampen börja titta upp

0529a

Men jag vete sjutton om ankorna håller med mig… 8)

0529f

Så småningom kom vi fram till vår badplats, och nu var bryggorna utlagda i sjön i väntan på simsugna barn.

0529g

Blinka behöver ingen brygga, och ingen kan lura henne att hämta pinnen mer än en gång, man blir ju blöt om magen! 😀

lufsen

Söta lilla Lufsen smakade idag på gräset utanför hagen och det smakade minsann mycket godare!

TAGS
5 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  31 maj 2014

  Tack för tipset på den där länken! Jag gillar att kolla historia och bilder på platser jag bor eller har bott på, även platser jag besökt eller ämnar besöka, det tycker jag är spännande :thumbsup:
  Håller med dig angående grönskan, nu är det som bäst, snart är det liksom bara jämngrönt men jag väntar fortfarande på lite blomster ute, vi har inte riktigt hunnit ikapp er än 😉
  Ha nu en god lördag, jag ska göra mig i ordning för jobb men bara till kl 12… Kram på dig goa du! :love:

 2. Svara

  Gun

  31 maj 2014

  Nu är ju grönskan som bäst, när den just har exploderat 🙂 Och efter midsommar blir det brunt och vi går mot höst, kanske lite pessimistiskt tänkt men tyvärr nog lite sanning i det. Men jag får väl njuta till max nu då. Man kan tydligen inte kalla Blinka vattenhund 😉

 3. Svara

  "LillaSyster"

  31 maj 2014

  Tänk så fint du bor! :thumbsup:
  Du som är en riktig liten “Skogs Mulle” måste ju trivas som fisken i….
  Blinka du badar tidigt om sommaren du! Men i måndags hörde jag att det
  var 18grader i en sjö några mil här ifrån 🙂
  Nu ska jag dra lite norr över och vara barnvakt i em, blien är packad med
  jord och fröer – det ska börjas i tid! Ha det gott i grönskan. Kram kram

 4. Svara

  Malin

  31 maj 2014

  Ja här blev det också grönt. Från grått o kallt till grönt och lummigt på ett par dgr, rena rama explosionen.

  Älskar den här tiden, när allt det man längtar efter ligger framför en.

  Kram

 5. Svara

  "LillaSyster"

  1 juni 2014

  :thumbsup: fem rader märgärtor är det i landet, men det ligger några kvar här och skramlar! Vill du så lägger jag dem på postlådan med din adress på! De funkar ju att odla i kruka också! Nu ska jag ut och vattna! :coffee: och ta en kopp på frukosten till fågelsången! Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 209
 • 364
 • 1 627 646
 • 5 072
 • 65 414
Sök här